Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az ügyészség szerint is hamis vádról van szó drogügyben

Az ügyészség szerint is hamis vád áll a HírTV riportereivel kapcsolatos, állítólagos drogügyet taglaló hangfelvétel hátterében. Az ügyet mindenesetre átküldték a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.
Azt azonban a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség - amely a HírTV feljelentése alapján eddig vizsgálódott - nem árulta el, hogy ki vádolt hamisan és kit. Az ügyet mindenesetre átküldték a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.

A HírTV pénteken este mutatta be azt a felvételt, amelyen Helmeczy László ügyvéd Tóth Viktornak - Veres János pénzügyminiszter kampányfőnökének - megbízásából beszél egy Miklós nevű férfivel. A beszélgetésben - a HírTV értelmezése szerint - arról van szó, hogy az ügyvéd megbízója hajlandó kifizetni a kábítószerkereskedőnek két televíziós riporter adósságát, ha cserébe tetten tudják érni a riportereket, amint azok autójában kábítószer található.

Veres János pénzügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy a HírTV hamisan vádol. Helmeczy László ügyvéd azt mondta: nincs oka a magyarázkodásra, viszont felszólította a Hír TV-t, hogy álljon elő bizonyítékaival, vagy jelentse fel. A HírTV a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségen tett feljelentést.

Simon Ernő, Hajdú-Bihar megyei főügyész a Független Hírügynökségnek elmondta: ők a HírTV feljelentése alapján kezdtek vizsgálódni. Az ügyvéd és a díler első kapcsolatfelvétele ugyanis a felvett beszélgetés alapján Debrecenben történt. A megyei főügyészség szerint a beszélgetésekből kiderül, hogy vélhetően nem kábítószer-ügy, hanem hamis vád az, amiben nyomozni kell. Ezért az ügy iratait átküldik a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek. Azt Simon Ernő nem árulta el, hogy vajon ki vádol és kit hamisan az ügyészség szerint.

Olvasóink írták

 • 17. Humgor 2008. augusztus 06. 00:43
  „12-eske


  Még egyszer:

  Van egy pénzügyminiszter Magyarországon- Veres János), akinek a kampányfőnöke éppen börtönben ül adócsalásért, Lendvai Ildikó kampányfőnöke mellett.

  Ez a pénzügyminiszter olyan okos, hogy elmagyarázza, hogy a kormányzati negyed projekten nyert az állam egy milliárdot, mert most annyival többet ér a telek. De könyörgöm a MÁV-tól vették a telket, ami állami cég, és ezek szerint éppen 1 milliárd Ft-ot bukott.

  A gyermekei ellen eljárás indult a bíróságon, mert a múltkor úgy viselkedtek egy tárgyalás alatt, hogy annak végett vetett a tárgyalást vezető bíró.

  A kampányfőnökének (aki a börtönben ül) ügyvédje pedig éppen rendőrségi lefizetésről és kábítószerrel való visszaélésről beszélget egy emberrel, amiről felvétel készül.


  Nekem rengeteg baloldali barátom van, akivel értelmesen el lehet beszélgetni. Higgadtan nyugodtan, mert mindkét oldalnak lehet igaza bizonyos kérdésekben.

  De már ők is egyre gázabbnak tarják azt a bandát, amelyet te is képviselsz. Azt a csont vörös munkásőr fanatikust, aki élből védi a régi KISZ titkár és tanácselnök klubbot. Azt a bandát, amelyben vagytok, amely még a nevének is már egy gyűlölködő mondatot tud csak beírni egy internetes posztban, és aki a valóságtól teljenes elrugaszkodva él.


  Ha nem tudsz higgadtan érvelni, akkor mi is elkezdhetjük a te stílusodban.


  Elgurult a gyógyszered? Mossák a muszálypulóveredet?”
 • 16. 4 2008. augusztus 04. 22:11
  „NE LOPJ! A KORMÁNY NEM TŰRI A KONKURENCIÁT!”
 • 15. Magdolna 2008. augusztus 04. 22:03
  „A 12-es hozzászóló nyilván saját tapasztalatából beszél,neki biztos a hajából mutatták ki a drogot /Magdolna/”
 • 14. Cc 2008. augusztus 04. 20:48
  „Sajnos a középkori bölcsnek van igaza aki szerint, ha valamely országot nem egy eszme szerint vezetnek, akkor ezek a vezetők semmiben nem különböznek egy rablóbandától. Ezek, pedig rablóbanda a javából. Heroin ide, vagy oda.”
 • 13. DiesIrae 2008. augusztus 04. 19:03
  „12-es, akinek van füle, hallja...
  Ön azt hiszi, hogy objektív??? Amit lejátszottak Önnek, az nem érdekli, nem képes értelmezni? Vagy meg sem hallgatta, mert nem is lehet igaz??”
 • 12. Tipikus jobboldali maszatolás már MEGINT 2008. augusztus 04. 18:37
  „Geysa, előre védekezel? Ha kiderül hogy a hírtv-s fiúk néhanap drogot használnak akkor mit fogsz majd mondani? Hogy csaltak a mérésnél? Olyan unalmas már ez, tényleg.

  Ezek a srácok a rendőrségi feljelentés szerint drogot adtak-vettek. Azt senki nem mondta hogy drogot HASZNÁLTAK volna, tehát nagy bátorság nem kellett nekik a drogteszt elvégzéséhez...egyébként nem gyorstesztre kellett volna menni, hanem levágott hajból kellett volna kimutatást kérniük, ott ugyanis több hónapig megmarad a szervezetbe került drog maradványa, míg vérből és vizeletből pár óra vagy nap alatt teljesen kiürül. Szóval ez is csak a parasztvakítás része, még jó hogy nem mindenki nyalja be amit a Hírtv kikakil. :D

  Elég gyenge az érvelés is. Drogot nem találtak a dealernél csak sütőport. Ezzel is át lettek verve a hírtv-s fiúk, ennyire hülyék csak ők lehetnek. Megérdemelték volna hogy lebukjanak és kiderüljön, kik osztják az igazságot a jobboldali nézőknek. Lett volna magyarázkodás, mint ahogyan már most is van.

  Drogos hírtv. :D”
 • 11. geysa 2008. augusztus 04. 18:15
  „Megvagyok győződve arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal rajta van az ügyön és teszi a dolgát, hogy ne derüljön ki az igazság. A munkáj nagy hányada abból áll, hogy kormánypolitikusok szennyesét kimossák és kivasalják, hogy szép tiszta ruhában tudjanak megjelenni a NÉP elött! Ez néha sikerül is.”
 • 10. Humgor 2008. augusztus 04. 18:06
  „Tipikus balos mentalitás, kedves hinnye.

  Bármi gáz van, rögtön maszatolunk, rögtön mutogatunk a jobb oldalra.


  Hat éve van a pártod hatalmon. Miért nem rakták hűvösre Joszip Tot és Kaja Ibrahim-ot, avagy vizsgálták az ügyet, mert ők nem léteztek. Keller László azóta szabadságon van?? Miért nem raktátok a bűnösöket 6 év alatt lakat alá?? Ti játszotok a pályán? Nem kell mindig visszamutogatni a Honfoglalásig, nálatok pattog a labda!


  Gyerekek, 6 éve Ti kormányozzátok a hajót, lehet, hogy szar volt a kapitány előtte is meg gáz a legénység, de most Ti nyomjátok zátonyra a hajót, és engem MOST ez érdekel.

  Én egy mondatban sem mondta, hogy előtte ez volt Eldorádó, de hogy Európa naposabb felén, ha egy pénzügyminiszter jegy nélkül megy be vidámparkba, már lemond, itt meg a kampányfőnöke sitten, az ügyvéd meg ,,drogdealerrel" telefonálgat?

  Igazából, a lelketek mélyén már Ti sem hisztek ebben, de kapaszkodni kell valamiben...”
 • 9. hinnye 2008. augusztus 04. 17:56
  „Humgor-nak: Igazad van. Jobboldalról nem szokás becsukni a sumákolókat. A pártigazgató is csak felfüggesztettet kapott. Ha meg nagyon nagy a gáz, mindig van egy Joszip Tot.”
 • 8. szoszó 2008. augusztus 04. 17:55
  „"Negatív lett a hírTV egyik megvádolt munkatársának, Kisberk Szabolcsnak a drogtesztje, amelyre önként vállalkozott. Vizeletéből se kokaint, se ópiumszármazékot, se amfetamint nem mutatott ki a gyorsteszt.
  Helmeczy László a sajtóban többször is kijelentette Kisberk Szabolcsról, hogy kábítószerfogyasztó. Az ügyvéd állítását annak a férfinak a szavaira alapozta, aki a Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos elleni bűncselekmény elkövetésére vállalkozott."

  Megjegyzem, Helmeczy is készített felvételeket!!! Fő a bizalom.

  "Hamis jobbosok, végetek 2008.08.04 17:08"
  Erről pedig Bayer írt. Sajnos ez a fajta korlátoltság miatt érzi felhatalmazva az "elit", hogy azt csinálja, amit csinál. Közben meg jót röhögnek a markukba, hogy még mindig vannak akik a legátlátszóbb magyarázkodásaikat is elhiszik.”
 • 7. Humgor 2008. augusztus 04. 17:54
  „Ja és miért sütőpor??

  Azért mert annak a szerencsétlen drodkereskedőnek volt a legtöbb esze. Beült a HÍR TV-s kocsiba és lejelentette volna a munkát az ügyvédnek hogy rendben. Ő küldi a rendőrségi ellenőrzést, meg a 1,5Millió Ft-ot a dealer számlájára. Ha bukta van, akkor a dealer zsebében a pénzzel még a frissen sütött kaláccsal csak röhögött volna.

  Vagy komolyan azt hiszi valaki, hogy az alvilágban, ahol tényleg drogokkal kereskednek, valaki is egy pillanatra belekeveredik egy ilyenbe? HOgy kockáztat egy rendőrségi ellenőrzést? Meg ügyvéden keresztül szerzi vissza a drogos pénzét, ahogy Helmeczy állítja?
  Ha valaki tényleg drogos, majd hagyják, hogy 1,5Milló Ft-i adósága legyen, és mennek ügyvédhez?.........Persze.

  Ügyvéd úr mellényúlt....Meg a csapat is. És hamarosan mehetnek a kampányfőnökeik mellé.”
 • 6. Humgor 2008. augusztus 04. 17:44
  „Tele van a cikk értelmezési problémákkal, de hát elég bonyolult is az ügy.


  1, Veres János (és környezete) ügyeiről rendszeresen beszámol a HÍR TV. Legutoljára például elfelejtette beépíteni a jövő évi költségvetésbe, a már aláírt közférás béremelést, stb, de nem probléma, mert hülyeségnek nevezte az ÁFA csökkentési terveket, úgy hogy hirtelen a kormány mégis megfogja lépni.......

  2, Veres János fia ellen eljárás indult, mert egy nemrégen zajlott tárgyaláson olyan megengedhetetlen módon viselkedett és sértegette a bíróságot, hogy a bíróság eljárást kezdeményezett ellene

  3, Tóth Viktor -Veres János kampányfőnöke- jelenleg jogerősen börtönbüntetését üli éppen. Ő a cikkben is említett volt kampányfőnök, aki adócsalásért ül (Lendvai Ildikó volt kampányfőnöke mellett, aki szintén azért ül)

  4, Majd Veres János kampányfőnökének (aki börtönben ül) ügyvédje hangfelvételen utal arra, hogy rendőröket fog megvesztegetni, és egy drogdíller segítségét kéri egy akcióhoz.
  Helmeczy a hangfelvételt nem tagadja, de szerinte mégis máshogy van az ügy.

  5, (a Hír TV kollégák azóta negatív drogtesztett produkáltak...)


  Ok.

  Könyörgöm, ha az egészből semmi sem igaz, és egy vád, akkor is mondják meg: maguk közül hányan szoktak drogdílerekkel telefonálgatni?
  Eközben hány ismerősük tölti jogerősen a börtönbüntetését adócsalásért?
  Hányuknak a fia vagy ismerőse dühöng a tárgyalóteremben?

  Szép csapat. Magyarország Pénzügyminisztere és csapata.”
 • 5. Mil 2008. augusztus 04. 17:21
  „Én már csak azt nem értem, ki veszi ezeket fel? Tele van fidesz kémekkel a maszop? :)”
 • 4. rade 2008. augusztus 04. 17:11
  „Magyarországon ezt ma meglehet tenni, akkor a demokráciának és a közbiztonságnak, a közbizalomnak és a rendőrségnek, ügyészségnek
  végérvényesen vége.”
 • 3. Hamis jobbosok, végetek 2008. augusztus 04. 17:08
  „Két hülye híradós gyerek mindig vette a drogot és adták-vették a gyanú szerint, a dealer meg le akarta őket buktatni de betojt az utolsó alkalommal. Ennyi.

  Drogot meg NEM csempészett be az autójukba mert ott SÜTŐPOR volt, erre ez az egész felhajtás?!”
 • 2. szoszó 2008. augusztus 04. 16:50
  „http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=227397

  Érdekes, hogy ezen a felvételen még magázódnak.”
 • 1. szoszó 2008. augusztus 04. 16:21
  „"Mindenekelőtt azt tanácsolom Krakkó Ákosnak és Kisberk Szabolcsnak - úgy is, mint egykori kollégáimnak -, hogy nagyon vigyázzanak azzal a drogteszttel. Hiszen akadt annyi pénz ebben az országban, amennyiért egy IGAZSÁGÜGYI ORVOSSZAKÉRTŐ hajlandó volt kiállítani egy szakvéleményt egy bűnözőről, amely szakvélemény szerint nevezett bűnöző elmebeteg (kóros agysorvadásban szenved). A megbízó maga a bűnöző volt. Ebben az esetben pedig a megbízó maga az állam lehet, vagy maga a titkosszolgálat - ki tudja? Úgyhogy óvatosan... Ha lehet, inkább külföldön készüljön az a drogteszt. Hiszen ebben az országban leérettségizhet a regnáló miniszterelnök fia úgy, hogy mindenféle felügyelet nélkül kap még egy órácskát az írásra - s aztán semmi sem történik.

  Nem sorolom tovább. Úgysem lenne elég helyem, és elsikkadna a lényeg. A lényeg pedig, hogy én mindent el tudtam ezekről a gazemberekről képzelni. Most mégis megleptek.

  Megleptek, mert ilyet jó, közepesen rossz és nagyon rossz filmekben lát az ember. Hogy gengszterállamok hogyan tesznek el láb alól, csinálnak ki nekik nem tetsző embereket. No és persze ott a tapasztalat is - szüleink, nagyszüleink tapasztalata. Amikor 1951-ben jöttek az ávósok házkutatást tartani, és "megtalálták" a szekrényben a valutát, a fegyvert, attól függően, hogy az illetőt csak internálni akarták, vagy mindjárt ki is végezni. Nem gondoltam, hogy egyszer még újra valóság lesz mindez. Hát az lett.

  Amit immár hangfelvételek bizonyítanak, az több mint megdöbbentő. Három gazembert ismerünk eddig név szerint ebben a bűzlő történetben, két politikust és egy ügyvédet. A negyedik gazembert nem ismerjük név szerint - illetve dehogynem! Csak az ő neve nem hangzik el a rejtett felvételeken. De aki nem teljesen hülye, igazán hamar ki tudja találni, ki lehet ő.

  Csupa-csupa cégéres gazember. Két emeszpés, s egy éppen emdéefes (ő az ügyvéd), no és persze a miniszter. Ezek ötlik ki, hogy kábítószert tetetnek egy Miklós nevű emberrel a Hír Tv riportereinek kocsijába, amit aztán a rendőrség "véletlenül" megtalál. (Csodálatos, ahogy a felvételen a gazember zugügyvéd kifejti: "...Mert azért az lenne a nagy fogás, tudod, hogy egy csapásra kettőt megfogni b...d meg (...) A fél Hír Tv, b...d meg... Úgy kell megrendezni b...d meg, hogy közúti ellenőrzés, a kutyás rendőr, van haveri kutya a rendőröknél, és a kutya elkezd vergődni, mintha véletlen lenne, hogy a kutya észrevette volna."

  Ez a három mondat tartalmát és stiláris elemeit tekintve egyaránt a mi rendszerváltásunk története, tökéletes és hű lenyomata. A mi rendszerváltásunk húsz esztendő elteltével egy Tóth Viktort, egy Csedrik Katalint, egy Helmeczy Lászlót izzadott ki magából. No és egy Veres Jánost, egy Szilvásy Györgyöt meg egy Gyurcsány Ferencet. Igazgyöngy meg sehol. És most ezek az izzadmányok vannak hatalmon, és pakolásznak kábítószert az autóinkba. Kun Béláék az előszobáinkban, a hálóinkban, az életünkben s az életünkön. Undorító...

  És tényleg: ki lesz a következő? Talán nem szerénytelenség, ha élek a gyanúperrel, akár én. Néhány nap múlva elutazom. Öt gyerekkel. Lehet, hogy már Ferihegyen némi heroint találnak majd a bőröndömben? Sietve közlöm tehát: soha nem kereskedtem kábítószerrel. 1992-ben szívtam el utoljára egy hasisos cigit Párizsban, mert azt gondoltam akkor, az a szabadság. Azóta nem szívtam semmit sem, és nem is lövöm magam. Csak a miheztartás végett, ha mégis "lebuknék". Ahogy akár lebukhatott volna Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs is. Két fiatalember, akiket ezek a gazemberek tönkre akartak tenni. S most, hogy lebuktak: azokat mocskolják, akik majdnem az áldozataik lettek. Merthogy Helmeczy verziója szerint Ákos és Szabolcs két fogyasztó és díler, ezért kereste meg őket a Miklós nevű kábítószer-kereskedő. S Ákos és Szabolcs ebben a helyzetben mi egyebet tehet, mint kikéri magának, valamint elmegy drogtesztre. Nos, óvatosan azzal a teszttel barátaim! Mondom, inkább valahol külföldön. Mert ezek nem riadnak vissza semmitől. Ezekhez fogható gazemberek az ötvenes évek óta nem voltak hatalmon ebben az országban.

  Tényleg: ölni mikor fogtok?

  Bayer Zsolt, főmunkatárs"

  Ennél és a fenti cikknél lényegesen több konkrédokumentum férhető hozzá az interneten.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátás a Malévnál - négyszáz ember fog repülni

Négyszáz dolgozót bocsát el a Malév.Az érdekképviseletekkel - a Központi Üzemi Tanáccsal és… Tovább olvasom