Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az újraélesztéshez szükséges táskát vitték el

Kiraboltak egy, a csepeli állomáshoz tartozó mentőautót Budapesten, a IX. kerületi Illatos úton. A kocsit ismeretlenek feltörték, majd elemelték az úgynevezett reanimációs táskát, amely az újraélesztésekhez szükséges.
Az eset még vasárnap hajnalban történt, a mentősök azért fordultak a médiához, hogy visszakaphassák az életmentéshez szükséges felszereléseiket.

A csepeli mentősöket vasárnap hajnalban riasztották az Illatos úti lakótelephez, ahol felmentek a beteghez, az autót pedig bezárták. Az ellátás közben azonban ismeretlenek feltörték a rohamkocsit és ellopták belőle a reanimációs táskát. A táskában az intubáláshoz szükséges eszközök, vagyis a gyors életmentéshez elengedhetetlen felszerelések, valamint altatáshoz használt kábítószer volt. A táska értéke körülbelül 2-300 ezer forint lehet, pótolni azonban nehéz ezeket a felszereléseket.

Lejtényi József, a csepeli mentőállomás egyik gépkocsivezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a felszerelés egy részét már beszerezték, de csak kölcsönbe kapták a többi állomástól, így mindenképp szeretnék visszakapni a táskát. Ezért a mentősök azt kérik, aki tud valamit a lopásról, jelezze a rendőrségen, vagy ha a tolvaj visszaszolgáltatni a felszerelést, akkor rakja le a táskát egy mentőállomás elé. A lopás miatt egyébként feljelentést tettek a rendőrségen.

Lejtényi József elmondta: az eset után már nem merik őrizetlenül hagyni az autót, így például vasárnap délután is egy esetnél a járművezető addig a kocsiban maradt, amíg rendőrök érkeztek a helyszínre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézfémes szennyeződés a Tiszában?

Nehézfémmel terhelt szennyvíz kerülhetett a Tisza bal parti mellékfolyójának, a Viso-nak egyik… Tovább olvasom