Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az út javításáért tüntettek

Folytatás az 1. oldalról.

A forgalom olyan nagy ezen a szakaszon, hogy a zajszint a mérések szerint meghaladja az egészségügyi határértéket, tudtuk meg a Jancsifaluért Egyesület elnökétől, Balla Jenőtől. A kamionok ráadásul tönkretették az utat, az úthibákon zötykölődő járművek pedig a környékbeliek szerint dübörgő hangokkal növelik a motorzajt. Erre a mostanihoz hasonló demonstrációval hívták fel a figyelmet fél éve is, de a tiltakozás még nem hozott megoldást. Mégis úgy érezték, nem tehetnek mást: megint lezárták a fél pályát.
Hiába írtak leveleket az országgyűlési képviselőknek, kaptak ígéreteket miniszterektől, mindeddig nem történt semmi. Nem értik, hogy a párszor százméteres szakasz javítására miért nem kerül sor.
A probléma Jancsifaluban mintegy ezer embert érint, de csak tucatnyian vonultak az útra. A forgalomlassító akcióhoz csatlakozott a győrújfalui polgármester, Cserjés László és a polgárőrtársai is, mert náluk is ugyanez a gond. Nekik is tűrniük kell a zajt, a port, akárcsak a Fehérvári út közelében élőknek, mert ez Győr egyik legforgalmasabb szakasza. Naponta mintegy húszezer jármű halad erre.
– Semmit se tehetek, nem a városhoz, hanem az államhoz tartozik ez a szakasz, ráadásul a nemzetközi kamionforgalom kijelölt útvonala – szögezte le Balogh Imre önkormányzati képviselő, aki szolidaritásból részt vett a tüntetésen. P távolabb lakik, Schmuck Géza viszont ablakot se tud nyitni, olyan közel halad a forgalom házához. Szerinte a Fehérvári és az Ipar út kereszteződésében készülő körforgalom helyett az elkerülőútra kellett volna költeni a pénzt, az jelentene megoldást a gondjukra. Horány Sándor már hetven éve él ezen a környéken, de úgy véli, csak három-négy éve lett elviselhetetlen a helyzet. Szeretné, ha legalább az állam az ablakcseréhez hozzájárulna valamivel, mert sosincs nyugalmuk a környékbelieknek.
– Bosszankodtam, de most, hogy tudom, az út javításáért tiltakozók okozták a dugót, megértem, hogy várakozni kell. Gyakran járok erre, nekünk, autósoknak is jó lenne, ha változna a helyzet – nyilatkozta Kovács Péter, aki a forgalomban araszolt tegnap késő délután. A hozzá hasonlók többségének fel se tűnt a torlódás...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom