Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Az utcán támad a kutya

A ménfői Csontváry út 18. ház zsemleszínű házőrzője hónapok óta nekiront minden járókelőnek, mivel a kerítésen kívül van. Ígéret már sok volt, hogy bezárják, de úgy látszik, míg komolyabb baj nem történik, addig süket fülekre találunk!

Ha a kutya gazdájával nem vezettek eredményre a „tárgyalások”, következő lépésként a gyepmester értesítését javasolja Szabó Jenő, a ménfőcsanaki részönkormányzat képviselője. A győri gyepmester a 20/9236-276-os telefonszámon érhető el, ő megpróbálja befogni a kutyát, sokszor azonban az eb ilyenkor hazamenekül.
Mivel a gyepmester csak közterületen intézkedhet, azaz a kerítésen belül nem nyúlhat az állathoz, elképzelhető, hogy ez sem vezet eredményre, ilyenkor azonban sokszor már a hatósági fellépés – azaz a beszélgetés a kutya gazdájával – is elegendő. Amennyiben az állatot továbbra is kiengedik az utcára, hatósági eljárást indíthat a panaszos, amelyet a helyi jegyzőnél kezdeményezhet, ennek során kötelezhetik a tulajdonost az állattartás szabályainak betartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom