Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Bajnai: Ez a kormány nem lesz népszerű!

A gyomrában már mindenki érzi, hogy változtatni kell - nyilatkozta a Népszabadságnak Bajnai Gordon miniszterelnök. Az első miniszterelnöki interjú - exkluzív!
A gyomrában már mindenki érzi, hogy változtatni kell - nyilatkozta a Népszabadságnak Bajnai Gordon miniszterelnök, aki úgy látja, kormánya bírja még az államfő támogatását is, és ha sikeresen végzi a tevékenységét, jövőre már nyugodt körülmények között lehet választásokat tartani az országban. Az első miniszterelnöki interjú - exkluzív!

- Ha úgy hozza az élet, hogy most az előre hozott választásokra kellene készülni, hogyan folytatná az életét?

- Nincs semmi baj az előre hozott választás gondolatával, ez szerintem reális alternatíva Magyarország számára. Folyamatosan vizsgálni is kell, mivel jár jobban az ország, az előrehozott választással vagy a válságkezelő kormányzással. Én világossá tettem, hogy azért vállaltam el ezt a feladatot, mert a jelenlegi válsághelyzetben gyors, határozott, markáns cselekvésre van szükség. Olyan lépésekre, amelyek hosszabb távon is rendbe teszik az ország szénáját.

- Abban, hogy - idézzük - folyamatosan vizsgálni kell az előre hozott választás lehetőségét, benne van az is, hogy a kormány nem tölti ki egyéves mandátumát?

- Ez a kormány egy évet vállalt. Meggyőződésem, hogy mindenki számára az lenne a legjobb megoldás, ha ez a kormány tudná eljuttatni az országot egy elfogadott 2010-es költségvetéshez, majd rendezett körülmények között lehetne választást tartani. Mindaddig, amíg van stabil többség a parlamentben - ami, ne felejtsük, a kisebbségi kormányzás idején nem volt meg a lényeges lépések megtételéhez -, addig a válságkezelő kormány a jobbik megoldás. Nem lenne jó most elvonulni három-négy hónapra kampányolni. Mindenkinek meg kell értenie: a forintárfolyam kiszámíthatatlansága, az elbizonytalanodó külföldi befektetők magyar otthonok és munkahelyek százezreit fenyegetik.

Az interjú folytatásáért kattintson!

Olvasóink írták

 • 19. Power 2009. április 17. 23:05
  „Eszembe jutott: Tűz a mélyben" amerikai akciófilm (2009. április 15. 21.20 RTL)

  Steven Seagal: "Tudják az a baj a gazdagokkal, hogy nem törődnek másokkal."
  (érzéketlenek az emberi sorsok, az "ostoba, tehetetlen hegylakók" iránt)
  "A hegyi ember tudatlan" - mondta a környezetszennyező milliomos fia.”
 • 18. Power 2009. április 17. 08:54
  „"Szeretné megoldani?" Eső után köpönyeg. Gyurcsány szerint 4 évig semmit nem csináltak (szerintem 7 évig), ráadásul Bajnai is részese volt ennek a semmittevésnek. Nem bízom bennük. A gazdagokkal az a baj, hogy nem törődnek az emberekkel.”
 • 17. PankaSopron 2009. április 17. 06:43
  „Az ország el van adósodva. Emellett válság van. Szóval válság nélkül is nagy bajban van az ország. Bajnai ezt szeretné megoldani. Hogy nem lehet ezt felfogni???”
 • 16. flexsnake 2009. április 16. 17:44
  „12. ez jó nagy baromság. egy hivatalban lévő miniszternek több a dolga mint egy évek óta standupolo vikinek.
  Én meg 1percen belül válaszoltam volna ha gép előtt vagyok. És? :D
  Orbán sem a sarki 100ft-osba jár vásárolni. Ezek olyan emberek akik a felső osztályt képviselik.

  -Kedves Polgárok, hölgyeim és uraim! Önök szerint építsünk-e golfpályát meg homár-tenyésztő üzemeket avagy mégis :D”
 • 15. comet 2009. április 16. 16:53
  „6- Tőlünk ki lehet menteni a pénzt adóparadicsomokba, mert ez itt egy banánköztársaság, szélhámosokkal az élén.
  Németországban ezért már börtönbünti is járhat.Vajon miért?
  A Hír Tv-d a politika fórumaiddal meg nem érdekelnek.”
 • 14. comet 2009. április 16. 16:26
  „6.-Logaritmus - Elöször is én soha nem állítottam hogy az alkotmány törvénytelen lenne hiszen az maga lenne a törvény, a baj az hogy nem tartják be. Azt te állítod hogy Sólyom hülye (ez nagy ugrás a részedről - látszik jó kommenteket olvasol), én őrá a bárgyú és szenilis jelzőt használtam, az utóbbival a kora miatti esetleges tudatbeszűkülést feltételezve.Az alkotmány maga egy tág keret, amivel nem mehetne szembe semmi. Ha a kettes paragrafusára koncentrálsz, abban sok olyan szösszenet van ami alapján Fletó bizony a demokratikus módszereket felrúgva, erőszakkal kaparintotta meg és adta tovább a hatalmát, tehát az alkotmány értelmében gyakorlatilag közellenség (és lám a valóság milyen szépen igazolta a jogi teoriát). Aztán az alkotmány után nézd meg hogy mi az a konstruktív bizalmatlansági indítvány. A lényeg, hogy az a miniszterelnökök ellen van kitalálva, nem azok eszközének.
  Ha ezek után Fletót homlokon kínálod egy rohadt paradicsommal, akkor érted az alkotmányt is meg a konstruktív bizalmatlanságit is.”
 • 13. balazs88 2009. április 16. 16:05
  „6. Logaritmus

  Teljesen igazad van, olyan jó látni hogy vannak még normális gondolkodású emberek ebben az országban :)”
 • 12. achilleus 2009. április 16. 15:12
  „Egy érdekes link: http://www.budaihirlap.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=41852&Tema=&Tar=&Keresesben=&Szoveg=&Altema=&Start= 2009.04.15 04:38, És egy kis idézet belőle:
  " (...) Cikkünk végére tartogattuk az általunk is leginkább várt összehasonlítást, vagyis, hogy emberszámba vesz-e minket az elérhetetlen Orbán Viktor és a majdnem örök ,,húzzunk bele" Gyurcsány Ferenc. (Összeállításunk még a konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtása előtt készült, mindenre mi sem gondolhattunk.) A két honatya mindegyike teljesítette a minimum szintet, vagyis válasz érkezett azon felvetésünkre, hogy hajlandó lenne-e vitázni legnagyobb riválisával élő televíziós vitában, közvetlenül a parlamenti választások előtt?

  Orbán Viktor nevében sajtófőnöke válaszolt 19 (!) perccel levelünk elküldését követően, amelyben tudatja, hogy a Fidesznek még nincsen miniszterelnök-jelöltje; míg Gyurcsány Ferenc ,,még-miniszterelnöknek" 17 napba került, míg politikai tanácsadója által három sorban tudatta velünk, hogy az ellenzék vezetőjének nincs érdekében a találkozó, pedig a kormányfő télen is hívta vitázni...

  Rövid áttekintésünkből kitűnik, hogy nagy átlagot vonva a Fidesz reagált leggyorsabban a kisember szavára, de az MSZP és az MDF is versenyben maradt ez ügyben. Az SZDSZ és a KDNP azonban egyik levelünkre sem reagált, pedig a liberálisokat még Demszky Gábor válasza is kihúzhatta volna a slamasztikából.
  Azt gondoljuk, hogy ha egy politikai alakulat, vagy honatya nem figyel arra, aki őt pozícióba helyezte, azaz a választókra, akkor nem feltétlenül gondoljuk róla, hogy gondoskodó és törődő politikusról beszélünk. Talán az ő figyelmükbe ajánlanánk: nem csak négyévente kell, hogy fontos legyen a kisember szava! Nem csak négyévenként lehetséges a megmérettetés! (Paulik)"”
 • 11. flexsnake 2009. április 16. 13:39
  „A családi állapota teljesen mindegy jó hogy nem abba köt már bele valaki hogy hord-e műhajat vagy nem.A szakmai dolgokhoz ehhez semmi köze.

  Szar ügy de Powernek ebben tökéletesen igaza van a gazdagok nem törődnek az emberekkel. Nyilván azért mert egy koktélos tál meg homár mellett nem szembesülnek olyan problémákkal mint a hétköznapi ember. Ha odaültetnék egy cipészt nézne hogy ez nem jó meg az sem de tenni ugye nem tudna mert szakmailag nem járatos benne. De jelenleg nincs más aki el is vállalta volna. Olyan lett volna akit mindenki el tudott volna fogadni de ő élből fordult hogy nem fog foltozgatni meg magát megutáltatni. Ez most a legjobb. Utálják sokan, nem is lesz népszerű nem is marad sokáig. De legalább megcsinálhatja amit kellett volna 20éve. Akkor nem lett volna belőle probléma. Most persze érződni fog. 20év tökölése.”
 • 10. flexsnake 2009. április 16. 13:39
  „A családi állapota teljesen mindegy jó hogy nem abba köt már bele valaki hogy hord-e műhajat vagy nem.A szakmai dolgokhoz ehhez semmi köze.

  Szar ügy de Powernek ebben tökéletesen igaza van a gazdagok nem törődnek az emberekkel. Nyilván azért mert egy koktélos tál meg homár mellett nem szembesülnek olyan problémákkal mint a hétköznapi ember. Ha odaültetnék egy cipészt nézne hogy ez nem jó meg az sem de tenni ugye nem tudna mert szakmailag nem járatos benne. De jelenleg nincs más aki el is vállalta volna. Olyan lett volna akit mindenki el tudott volna fogadni de ő élből fordult hogy nem fog foltozgatni meg magát megutáltatni. Ez most a legjobb. Utálják sokan, nem is lesz népszerű nem is marad sokáig. De legalább megcsinálhatja amit kellett volna 20éve. Akkor nem lett volna belőle probléma. Most persze érződni fog. 20év tökölése.”
 • 9. Mathiasking 2009. április 16. 12:51
  „Az eddigi kormány sem volt népszerű! Mi változott a népszerűségi listán? A támogatottság százalékos összetétele.”
 • 8. kekeczke 2009. április 16. 12:46
  „én is érzem a gyomromban, forog ! ! !”
 • 7. Power 2009. április 16. 12:32
  „Tegnap hallottam valahol: "Egy baj van a gazdagokkal, nem törődnek az emberekkel."”
 • 6. Logaritmus 2009. április 16. 12:18
  „2. kamera: dehogynem, hiszen az emberek többsége őket választotta meg 2006 tavaszán, és előtte 2002-ben is. Nem kell úgy tenned mint aki nem ebben az országban él. Elhiszem, hogy a nyájban ahol vagy csak az látszódik hogy húú de népszerű a Viktor meg a Gárda, de ha nem lennél ennyire szemellenzős akkor kilátnál a nyájból.

  3. comet: amennyiben törvénytelen az Alkotmány és hülye a köztársasági elnök, úgy neked teljesen igazad van - ellenkező esetben revideáld a véleményedet de sürgősen. Az off-shore cégalapítás mióta törvénytelen?! Neked is lehet vállalkozásod Cipruson, Szlovákiában, akárhol. Ja, hogy erről még csak most hallottál a HírTV tálalásában?! Hahaha... Akkor tényleg fel lehetsz háborodva.

  5. dodó: de szeretem, amikor emberek álszenteskednek és úgy tesznek, mintha az ő életükben mindig minden tökéletes lett volna. Szerintem nagy fejtörtést nem fog okozni, kivel utazzon: viszi az új élettársát, a nejétől meg elválnak a bíróságon. Persze ehhez is mi köze van a többségnek nem tudom, de Magyarországon a Blikk pletykalap a legerősebb a piacon, gondolom azért mert a hozzád hasonlók imádnak mások magánéletén csámcsogni. :D”
 • 5. dodó 2009. április 16. 11:45
  „Bajnainak a családi állapota is példaértékű

  A kormányfő protokollosztályán máris komoly fejtörést okoz az új miniszterelnök családi állapota ./ Blikk/
  Bajnai Gordon papíron még nős ugyanis, de új élettársával és tőle született gyermekével él együtt. Külföldi útjainak szervezésekor pedig el kell majd döntenie, hogy melyik asszony jelenik meg az oldalán. (Remélhetőleg sikerül úgy intézniük, hogy ezért is rajtunk röhögjön a fél Európa, mint Kovács László esetében.)

  Nemcsak feleségétől, édesanyjától is "megszabadult" Bajnai

  A Szekszárd melletti Decsen, az Idősek Emelt Szintű Otthonában él évek óta Bajnai Gordon édesanyja - /Magyar Hírlap/

  Tarthatunk attól, nem csak a programja, de ő sem lesz nagyon népszerű!”
 • 4. kamera 2009. április 16. 11:22
  „Egyet értünk "comet"”
 • 3. comet 2009. április 16. 11:09
  „"Bajnai: Ez a kormány nem lesz népszerű!" -nem népszerű, mert a nép akarata ellenére hozták létre törvénytelenül.
  Gyurcsány Ferenc lemondása után saját magát buktatta meg a saját maga által jelölt barátja által, hogy megakadályozza a demokratikus választást. Böszme vazallusai meg végigtapsikolták és végigasszisztálták a nagy átvágást. Ilyet csak magyarországon lehet eljátszani. Gratula a köztársasági elnöknek, és Orbán Viktornak is.
  Bajnai kinevezése a hatalom átmentésről, a felelősségre vonás halasztásáról, a rablás folytatásáról, és az ország lakosságának további leszegényítéséről szól.
  Ha Bajnai népszerű akar lenni, akkor ne vállalja a pszichopata haverja által ráosztott stróman szerepét és tisztázza magát az off-shore cégeivel kapcsolatos súlyos vádak alól a bíróságon.”
 • 2. kamera 2009. április 16. 11:07
  „Ez a kormány azaz a szocialista és szdsz nemzeti szégyen párt koalciója nem is volt népszerű !!!!!

  Akkor most mitől kellene annak lennie ? , a cél nem is a népszerűség , a cél egy maroknyi hazaáruló a azaz kb 10 %-os támogatottsággal tovább puszttani , és népet nyúzni !”
 • 1. achilleus 2009. április 16. 11:04
  „Már most sem az:
  http://www.median.hu/object.16aacc21-d081-463e-ae3c-60bbe0c4ffc2.ivy
  4 x 10: /40/
  10%-os munkanélküliség
  10%-os GDP csökkenés
  10%-os reálbércsökkenés
  10%-os MSZP (most 15% a teljes népességben)
  Az összeg 40 lesz év végére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vahl Tamás visszalépett a miniszterjelöltségtől

Vahl Tamás - az őt ért sajtóbeli támadások miatt - visszalépett a gazdasági miniszteri tisztségre… Tovább olvasom