Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: A programom mindenkinek fájni fog!

Bajnai Gordon jelenlegi gazdasági miniszter lesz Magyarország új miniszterelnöke - jelentette be hétfőn Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök.
Bajnai rövid nyilatkozatában elmondta: van programja és van többsége is a parlamentben. A leendő miniszterelnök hozzátette: nyíltságot és egyenes beszédet ígér az embereknek, ezért már most leszögezte, a programja fájni fog, minden családot és embert érint majd, és lemondásokkal jár.

Bajnai Gordon szerint az előre hozott választások nem "ördögtől valók", de amíg megvan a parlamenti többsége a programjának, addig az átmeneti kormány a lehető legjobb megoldás.

A leendő kormányfő elmondta: azután vállalta el a feladatot, hogy ismertette a parlamenmti többséget adó pártokkal a programját és szigorú feltételeit. Bajnai úgy fogalmazott: "az elmúlt egy hét méltatlan és sokak számára megalázó eseményei ellenére elvállaltam a felkérést, mert szeretem a hazámat, amit most a gazdasági válság fenyeget."

A miniszterelnök-jelölt leszögezte: nincs vesztegetni való idő és innentől kezdve minden belpolitikai csatározás és vita munkahelyek elvesztésével és állami bevétel-kieséssel jár. Bajnai szerint a "kemény, de gyógyító hatású lépésekkel" meg lehet előzni a komolyabb bajt és vissza lehet állítani a bizalmat az ország felé és vissza lehet vezetni Magyarországot a "győzelemre esélyes országok közé".

A leendő kormányfő szerint megválasztásával a politikai bénultságot felválthatják a konkrét időre, konkrét lépésekre szerződött válságkezelő kormány intézkedései és azt kérte a többi parlamehti párttól is, hogy saját sikerük helyett legyen fontosabb az ország érdeke. Ennek érdekében Bajnai a következő hetekben egyeztetéseket kezdeményez a válság megoldásában szóba jöhető szakmai és politikai szervezetekkel, köztők az összes parlamenti párttal.

Saját politikai karrierjével kapcsolatban Bajnai megjegyezte: "nem vagyok vetélytársa senkinek" és - mint mondta - előny, hogy nem pártember kerül Magyarország élére.

Fodor Gábor: Nehéz döntés volt

Fodor Gábor szerint "nehéz dilemma" volt az SZDSZ-nek eldönteni, támogassák-e vagy sem Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölését. Őszinte érvek szóltak ugyanis az előrehozott választások, és amellett is, hogy meg kell adni az esélyt egy új kormányfőnek valamint annak, hogy legyen ismét cselekvőképes kormánya az országnak - magyarázta napirend előtti felszólalásban a liberális párt elnöke. A szabaddemokraták végül Bajnai Gordon támogatása mellett döntöttek vasárnap éjszaka.

Az eddigiek alapján Bajnai Gordon programja közel áll a Reformszövetség javaslataihoz, és segítséget jelenhet az országnak. Emellett nem lehet megengedni, hogy az ország vergődjön a következő hónapokban, valamint most szakértői válságkezelő kormány jöhet létre - Fodor Gábor szerint ezek azok az érvek, amelyek miatt végül Bajnai Gordon jelölése mellé álltak a liberálisok. A pártelnök úgy vélte, hogy ez az egyetlen út most, amely a válság kezeléshez vezet.

Fodor Gábor napirend előtti felszólalásában megerősítette, hogy az SZDSZ nem készül koalícióra, az új kormányt kívülről kívánják támogatni.

Gyurcsány: Bajnai tisztességes demokrata és szociáldemokrata

Tisztességes demokrataként és szociáldemokrataként aposztrofálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Bajnai Gordont hétfőn az Országgyűlésben, amikor Navracsics Tibor napirend előtti felszólalását kommentálta. A Fidesz frakcióvezetője ugyanis azt mondta, hogy a miniszterelnök-jelöltnek ajánlott Bajnai részese volt az elmúlt három év kormányzati semmittevésének.

Gyurcsány leszögezte: Bajnai személyében egy olyan demokratát ajánlanak miniszterelnöknek, aki nem abból akar tőként kovácsolni, hogy az embereket az orruknál fogva vezeti. Mint mondta: Bajnait megvédik a szocialisták azoktól, akik egy egyenes mondatra sem hajlandóak, akik szítják az emberek közötti egyet nem értést, az ocsmány beszédet.

Navracsics azt kérte számon a szocialistáktól, hogy döntéseik következetlenek. Egyszer pajzsra emelik Gyurcsányt mint pártelnököt, majd egy hét múlva lemondatják, aztán a hírek szerint ismét megválasztják elnöknek, hogy aztán a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszavazásával eltávolítsák a kormányfői székből. A fideszes politikus a szabaddemokraták szemére azt vetette, hogy 20 évvel ezelőtt, az ellenzéki kerekasztal tárgyalások idején talán soha nem gondolták volna, hogy a szabad választásokat veszélyesnek ítélik egyszer.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ből ismerik egymást, pályájuk több ponton is találkozott. A rendszerváltás után mindketten a gazdasági életben futottak be karriert. Bajnai már 29 évesen vezérigazgató-helyettese volt egy értékpapír cégnek.

Üzletemberből miniszterelnök?

Vagyonát ezekben az években kezdte el gyarapítani. 2009-es vagyonnyilatkozata szerint 1993 óta feleségével együtt tulajdonosa egy XXII. kerületi háznak, van telke Tihanyban, présháza és pincéje, 2006-ban pedig egy 271 négyzetméteres lakást is vett Budán. Emellett 170 millió forintja van befektetési alapokban, igaz, több tíz millió forint tartozása is van.

Később vezérigazgatója volt a Wallis-csoportnak, ekkor került csődhelyzetbe a céghez tartozó Hajdú-BÉT, amit felszámoltak. A Wallis 10 milliárdot bukott az üzleten, és sok libatenyésztő is tönkrement, mert a húsfeldolgozó őket sem fizette ki. Ők tüntettek 2006-ban, amikor Gyurcsány Ferenc megbízta Bajnait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetésével.

Bajnai egy év múlva már miniszter lett: a területfejlesztési tárca élére került. Egy évvel később még több feladata lett 2008 májusában, a koalíció felbomlása után ő lett a gazdasági miniszter.

Bajnai Gordon 41 éves, közgazdász, három gyereke van.

Olvasóink írták

406 hozzászólás
 • 406. Kusza 2009. április 04. 00:48
  „Neki is fájni fog? Mennyire?”
 • 405. jergiz 2009. április 02. 12:59
  „Fájni fog az amit a nagyok elcsesztek fájjon nekik. Jó szöveg. A hüjeségek meg a nem törödöm politika, a nem vagyok felelős vezetés levét megint mi isszuk meg a pór nép.
  Nem kellene a bankokat kisegíteni , hanem azt a pénz elosztani a szegény emberek között- egynek sem vennék el a lakását. Spórolni csak valamiből lehet a semmiből nem!”
 • 404. karcsi0321 2009. április 02. 10:28
  „Majd tökönrúgom és neki is fogfájni”
 • 403. Power 2009. április 01. 10:28
  „Bajnai ne akarjon mindenáron miniszterelnök lenni. Gazdsági, stb. miniszterként már volt lehetősége bizonyítani, tevékenysége eredményét ismerjük.
  Ha másként nem megy, a magyar embereknek meg kell kerülniük megválasztott képviselőiket és közvetlenül kell gyakorolniuk alkotmányos jogaikat. Április 5-én nem pártérdekek mentén, hanem a demokrácia nevében ki kell harcolnunk az előrehozott parlamenti választásokat.
  Társadalmi konszenzus nélkül semmilyen kormány nem tudja majd végig vinni a valódi reformokat, különösen azok nem, akik a gazdaságot tönkretették. Gyurcsánynak is ezért kellett mennie.”
 • 402. spg 2009. április 01. 08:26
  „az mszp egy ujabb jeles tagját ismerhetjük meg! A "ludas Matyit".GRATULÁLUNK!!”
 • 401. jq 2009. április 01. 07:55
  „Csak a bankoknak nem fog fájni, azok állami segítségként megkapják a tőlünk elvett 600 milliárdot.”
 • 400. Power 2009. március 31. 23:52
  „,,a demokrácia és demokratikus folyamatok olyan eljárások és intézmények, amelyekben kifejeződnek egy nemzet sajátosságai, az emberi jogok, a jogállamiság, az igazságos és becsületes kormány"”
 • 399. rob_sz 2009. március 31. 23:01
  „Érdekes elemzést tett közé a minap az International Correlation Resource Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével, a legújabb matematikai kutatások figyelembevételével elemezzenek bizonyos eseményeket, illetve egymástól látszólag független történések között találjanak összefüggést. Az Intézet bravúros elemzései között tartják számon, az ún. ,,Afganisztán jelentést", amelyben pusztán katonai tények alapján 1986-ban megjósolták a Szovjetunió gyors felbomlását, valamint a ,,Case Diamond" jelentést, amely az afrikai gyémánt kereskedelem és az etnikai háborúk közötti bonyolult viszonyt elemezte. (Többek között az Edward Zwick rendezte Véres gyémánt (Blood Diamond) film is ennek alapján készült.) Az Intézet államoktól független, de számos híres politikus, valamint kormány tartozik a megrendelőik közé.
  Nos, ez az intézet a héten tett közé egy terjedelmesebb elemzést, a gazdasági világválságról, és ebben hosszan foglalkoznak Magyarországgal. Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen, de itt még elérhető egy fordítás. A Magyarországra vonatkozó részt az alábbiakban közöljük (bocsánat a hevenyészet fordításért, a gyorsaság volt a legfontosabb szempont):
  Magyarország: végső visszaszámlálás
  Gyurcsány új urai
  Kevesen emlékeznek már arra, amikor 2006 tavaszán a nemzetközi pénzügyi körök jóváhagyásával választották meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki ellenfelével, Orbánnal szemben úgy tűnt, hogy továbbra is hajlandó követni azt a politikát, amellyel az ország pénzügyi és természeti erőforrásait kiszolgáltatja az ún. ,,Wall Street körnek". Igen ám, de Gyurcsány már a megválasztásakor tudta, hogy azokat az erőforrásokat, amelyeket ígért, nem tudja ezeknek a köröknek a rendelkezésére bocsátani, hiszen ezek jó részét már zsebszerződések formájában korábban pénzzé tették, valamint az ország teherbíró képessége már ekkor a végéhez közeledett. Amikor ez világossá vált számukra, az MSZP belső köreinek - vezetőjük Puch László - a segítségével tették közzé a híres öszödi beszédet, hogy megbuktassák az őket becsapó Gyurcsányt. Gyurcsányt az emlékezetes 2006. szeptemberi és októberi zavargásoktól az ekkor teljes titokban Magyarországra érkező orosz különleges erők a SpetsNaz egységei mentették meg, amelyek rögtön a TV ostrom utáni napon érkeztek Magyarországra, felváltva a szétzilált magyar rendőri erőket. (Többek között ezért sem hordtak azonosítót a rendőrök, mert akkor hamar kiderült volna, hogy ún. "nem regisztrált" rendőrök hordanak egyenruhát Magyarországon, valamint így történhetett, hogy október 23-án az orosz rendőri erők az számukra ismeretlen ellenzéki tüntetőket - köztük egy ellenzéki parlamenti képviselőt - is keményen szétverték.) A magyar és az orosz rendőri erők közötti feszültség mindvégig megmaradt.
  A hintapolitika ára
  Ezt követően Gyurcsány veszélyes hintapolitikába kezdett. Egyszerre próbálta helyrehozni a ,,Wall Street kör"-rel a 2006 előtt fennálló jó viszonyt, valamint próbálta kielégíteni az orosz fél egyre agresszívebb követeléseit. Így került napirendre az ún. kórház privatizáció, a tandíj bevezetése, a kormányzati negyed megépítettése, a budapestiek számára nevetségessé váló négyes metró projekt is, valamint ezeknek a köröknek a kiszolgálására folytatódtak a botrányos és korrupt autópálya építések. Az orosz fél számára - amelynek ez azóta is stratégiai fontosságú - Gyurcsány megígérte, hogy az EU-n belül támogatja a Déli áramlat projektet a Nabuccoval szemben. Ez a támogatási bejelentés, néhány nappal az ellenzék által szorgalmazott un. szociális népszavazás előtt történt, amelyen már várható volt, hogy a kormány óriási vereséget szenved. Gyurcsány ekkor ismételten az orosz vonallal kívánta bebiztosítani magát, a vesztes népszavazás után vele szembeforduló magyar ellenzékkel és a megállított reformok miatt ingerült ,,Wall Street kör" haragjával szemben.
  A válság válsága
  A Wall Street kör, az időközben az Egyesült Államokban kitört ingatlanválság miatt kevesebb figyelmet tudott fordítani Magyarországra, de az ekkor már súlyos beteg Tom Lantos segítségével azt elérték, hogy a Wall Street körhöz egyébként is közelebb álló SZDSZ kilépjen a kormányból. Így próbálták zsarolni a magyar miniszterelnököt. Aki viszont az ugyancsak ellenzéki MDF és néhány képviselő megvásárlásával továbbra is biztosítani tudta a többségét a parlamentben. Sőt, a kitört gazdasági világválságnak köszönhetően még az ellenzékit játszó SZDSZ is parancsot kapott a Wall Street-i köröktől, hogy a kritikus pillanatban, 2008 végén szavazza meg a költségvetést. A hintapolitikus Gyurcsány, aki mindeközben teljesen tönkretette a korábban a térségben éllovas Magyarország gazdaságát, kapott még egy mentőövet. 2008 október végén, amikor a az ország derivatíva indexe történelmi, 605 pontos magassága emelkedett, a wall street-i körök még megmentették Magyarországot. Persze nem véletlenül, hiszen ezeknek a köröknek óriási pénzeik feküdtek magyar állampapírokban, amelyek államcsőd esetén teljesen elértéktelenedtek volna. Így az IMF gyors hitele és a 300-ra lecsúszó forint még ideig-óráig megmentette az országot.
  Az utóbbi egy hónapban viszont felgyorsultak az események ebben a picinyke kelet-európai országban...
  Obama beiktatása, gyors reformintézkedései, a dollár erősödése, valamint a Financial Timesnak adott februári Orbán-interjú tették világossá a wall street-i kör számára, hogy el kell hagyniuk Magyarországot. Amikor elkezdték eladni a magyar államkötvényeiket, a forint megint gyors zuhanásba kezdett, ezt csak úgy tudták megakadályozni Gyurcsányék, hogy titkos tárgyalások eredményeként, a legnagyobb magyar pénzintézettel, az OTP-vel kezdték felvásároltatni ezeket a piacra dobott államkötvényeket. (Az alku értelmében a következő kormányátalakításkor az EU-pénzek feletti rendelkezést egy, az OTP-hez közelálló miniszter fogja megkapni. Spéder és Lantos neve is felmerült a tárgyalásokon.) Ez ugyan megállította a forint teljes bedőlését, de cserébe a kockázatos magyar tőzsde és a még kockázatosabb OTP kezdett pokoli zuhanásba.
  Gyurcsány, hogy a kivonuló pénzügyi körök miatt megingó pozícióit otthon megerősítse, párton belüli ádáz ellenfelének, Puch Lászlónak adta a megüresedő baranyai elnöki széket, valamint a közeljövőben elbírálásra kerülő negyedik mobilliszenszet - a több millió eurós üzletet - ígérte végső kétségbeesésében a Puch László-i körnek, valamint abban is megállapodtak, hogy Gyurcsány egyik pártbeli riválisát, a házelnök Szilit Pécsre, polgármesternek száműzik. Január végén került a nyilvánosságra egy magyar tudós, a miskolci Raisz Iván találmánya , akinek az év feltalálója is lett, mert ötlete révén kommunális hulladékból nyerhető hatalmas mennyiségű energia. Egyes számítások szerint több, mint amennyi Magyarország egész éves energiaigénye, úgyhogy a kicsinyke Magyarország még a szomszédait is el tudná látni energiával. Amikor a találmány híre eljutott Moszkvába Putyin azonnal utasítást adott Raisz Iván elrablására.
  A még Magyarországon tartózkodó SpetsNaz egységek ezt azonnal végre is hajtották volna, de a miskolci rendőrök elfogták őket véletlenül. Hogy a konspiráció nehogy kiderüljön és az oroszokat csendben futni hagyják, el kellett mozdítani a miskolci rendőrkapitányt a helyéről -aki egyébként Puch embere - , és ő nem volt beavatva a titkos akcióba. Gyurcsány erre a feladattal az egyik legbizalmasabb emberét Draskovics Tibort bízta meg. Draskovics terve pofonegyszerű volt, összehívott egy helyi fórumot, ahol egy fedett újságíró kérdésére, a rendőrkapitány cigányozva válaszolt, Draskovics nem volt tétlen, egy napra elmozdította a kapitányt a helyéről, és így az orosz kommandósok feltűnés nélkül kiszabadultak.
  A svéd kapcsolat
  Igen ám, de amíg az orosz kommandósokat kiszabadították, egér utat nyert az idős feltaláló. Történt ugyanis, hogy ezzel párhuzamosan svéd ökoterroristák - az ún nevezett Új Nap (Ny Sol) sejt - tudomására jutott, hogy miben sántikálnak az oroszok és megpróbálták ők is elrabolni a "Tanár urat". De mivel ügynökeik nem voltak ekkor Magyarországon, ezért Södertalje-ból egy speciális bunkerből, ökoinformatikusok hekkertámadást indítottak a magyarország.hu portál ellen, hogy személyes adatokba bejutva megváltoztassák Raisz Iván személyazonosságát, és így megakadályozzák, hogy orosz kézre kerüljön. Az svédek akciója sikerült, amit az is jelez, hogy az oroszok kicsinyes bosszút álltak a svéd városka szupermarketjeinek felgyújtásával, ahonnan a heckertámadást az orosz kémműholdak bemérték.Raisz Iván eltűnt a külföldi és magyar szolgálatok látóteréből, és ekkor indult meg az őrült hajsza az idős tanárért. Hogy a magyar rendőri erők figyelmét és erejét lekössék, és könnyebben kerítsék kézre a "Tanár urat" az idegen szolgálatok zavarkeltés miatt etnikai feszültség szításába kezdtek. Így került sor a veszprémi és a tatárszentgyörgyi gyilkosságokra. A magyar nyilvántartásokban keletkezett óriási zavart jelezte, Hunvald Györgyöt letartoztatása is, hiszen...
  A szerkesztőségünkbe eljutatott e-mail sajnos itt olvashatatlanná válik. De kanadai kapcsolatunk jelezte, hogy a történet még közel sem ért véget. Sőt. Obama keddi nyilatkozata óta mindenki tudja, valami készül ebben az országban. A Sötét Erők végső támadásra készülnek. De hogy ki van kivel, és hogy megmenekül-e egyáltalán a magyar tudós és Magyarország, az hamarosan kiderül...
  Lesz e folytatás, és mikor?”
 • 398. Power 2009. március 31. 22:52
  „"A modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." (Encyclopedia Britannica)

  Nem lesznek előrehozott választások, de "torkos csütörtökök" se!
  m1 (ESTE): "Aki most sonkát eszik, annak parizert kell enni."
  A különböző "nagy zabálások" műsorok is megmaradnak a tv-csatornákon.
  A Gyurcsány-kormány miatt külföldön is ferde szemmel néznek a magyarra, ennek ellenére lassan kezdek bepakolni a bőröndömbe.”
 • 397. Power 2009. március 31. 21:43
  „Magyar Köztársaság jelenleg érvényben lévő alkotmánya:
  2.§.(2):A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
  A helyi kormánypárti képviselőinkre már nem számíthatunk. Marad a közvetlen gyakorlás.”
 • 396. PLATÁN 2009. március 31. 20:31
  „Minél igényesebb és színvonalasabb egy nép, annál hamarabb veszíti türelmét az országvezetők helytelenségei miatt. A gyerekek akkor lehetnek csintalanok, ha azt a szülők megengedik nekik.
  Amikor a gyerekekre rá van hagyva hogy bármit csináljanak, annak a szülő kényelmessége az oka.
  Így van ez az országvezetéssel is. Határtalan türelmesség szemtanúja vagyok!
  Van-e ennek a türelemnek határa? Kétlem!”
 • 395. lehopeti 2009. március 31. 19:09
  „hát... a DM egy ujabb jelentéktelen cikkjére asszociálva (http://www.delmagyar.hu/noi_oldal/szavak_amikre_beindulnak_a_nok/2093312/)... én EZEKRE A SZAVAKRA INDULOK BE, kedves Bajnai elvtárs.
  Sőt. Izgalomba is jövök. Csak éppen a szó rosszabbik értelmében! Kedvem lenne letépni a szájukat, mocsok hazug rabló banda. Színjáték, az megy. Mindenkit hülyének nézni meg nagy ívből lesz**ni. Köszönjük szépen. Nem tudom, hogyan lehetne, de szivesen beülnék valamelyikük helyére, és agyba-főbe szopatnám végig az egész mocsok bandát.Hányinger”
 • 394. sós 2009. március 31. 16:56
  „MSZP TAKARODJATOK!”
 • 393. rakamazi 2009. március 31. 15:39
  „Tisztelt mindenki ha ráértek 2 órára ezt nézzétek meg ---- http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=hu”
 • 392. Power 2009. március 31. 15:11
  „Lukika! Te már csak tudod!”
 • 391. Luckatosh 2009. március 31. 13:15
  „Achilleus es tobbi szakember,

  Hol mondtam en olyat hogy akik eddig voltak azok jol csinaltak. Abban se vagyok biztos hogy barki mas jobban csinalta volna csak maskepp lett volna szar (szemely szerint senkire nem biznam tiszta szivvel ezt az orszagot a mai politikai elitbol). Ha valkinek nem tunt volna fel, egyt VILAG JELENSEGGEL allunk szemben, olyannal amivel egy mai "politikusnak" se kellett meg szembeneznie, igy nincs is tuti recept mindenki csak probalkozik, de paran itt a forumon biztosra tudjak hogy mit hogy kene, es leginkabb azt hogy ki miert szar ember.”
 • 390. cselac 2009. március 31. 12:26
  „Létezik ugye helyesírás ellenőrző program? :)))

  Tényleg, de jó lenne most is a kommunizmus...te jóóóó ég....ez komoly?”
 • 389. Power 2009. március 31. 11:14
  „388-nak: PEPE! A szocialisták (még MSZMP-nek hívták!) akkor is a fizetésképtelenség szélére sodorták az országot! Nem oldottak meg semmit!”
 • 388. PEPE 2009. március 31. 10:59
  „Nem kellett volna hini 1989 ben az ellenzéknek hogy majd a több párt renszer a Köztársaság meg oldja a problémát, mert itt az eredmény,csöbörből a vödörbe, csak annyi külömbséggel hogy mostanra, szétlopták az országot.”
 • 387. Power 2009. március 31. 10:39
  „Orbán Viktor:
  "Nagyon remélem - ahogy az évértékelőjében is elmondta a volt miniszterelnök -, hogy nem egyszerűen egy kormány-, hanem egy korszakváltás történik majd. Vagyis véget ér az az egész rendszerváltás időszakára jellemző neoliberális kurzus, amely a washingtoni konszenzusra épült, s ami a világban is véget érni látszik. Azt remélem, hogy lényegesen többet kap a magyar társadalom egyszerű kormányváltásnál, ami bekövetkezik, lényegében egy új rendszerváltással, a rendszer teljes korrekciójával lesz egyenlő."”
406 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány mezei képviselőként folytatja?

Úgy tudni, az MSZP frakcióból többen arra kérik, hogy maradjon a párt elnöke, de Gyurcsány Ferenc… Tovább olvasom