Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: kisebb bürokrácia kell

Bajnai Gordon szerint Magyarország vonzerejét nagyban növelné a bürokrácia csökkentése.
A miniszterelnök a győri Rába gyár vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélésen kijelentette: a hazai vállalkozásoknak kétszer annyit kell adminisztratív terhekre fordítaniuk, mint nyugat-európai versenytársaiknak.

A kormányfő hangsúlyozta: kabinetjének ténykedése azt is célozta, hogy a nyugatról keletre vándorló iparágak közül Magyarországon állítsanak meg olyanokat, amelyek hasznosak az országnak, és hagyományokkal rendelkeznek itt.

Ezek között említette a jármű-, az elektronikai, az informatikai és a gyógyszeripart, valamint a logisztikát, megjegyezve, hogy ez utóbbihoz különösen jók Magyarország adottságai.

Célként fogalmazta meg, hogy "olyan növekedésnek ágyazzunk meg, amely évről évre két százalékkal meghaladhatja az Európai Unió átlagos növekedését".

"Én abban bízom, hogy a következő években egymást követő kormányok azon a következetes, józan ész alapú pályán mennek tovább, amelyet a válság végre kikényszerített Magyarországból", mivel ez a felzárkózás, a gyarapodás és az euró bevezetésének útja - mondta.

Emlékeztetett: az évtized elején, olyan súlyos strukturális átalakulást, alkalmazkodást kívánó időkben volt a cég igazgatótanácsának tagja, amelyek sokban hasonlítottak arra a szituációra, amelybe a válság miatt Magyarország került.

Pintér István vezérigazgató az eseményen 2009-ről szólva úgy fogalmazott: "sok jót nem lehet elmondani, csak hogy túl vagyunk rajta". A Rába öt százalékkal foglalkoztat kevesebb embert, mint egy évvel korábban, forgalma 340-ről 170 millió dollárra esett, a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) ugyanakkor két százalékponttal javult.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2010. március 06. 00:39
  „Hát ilyen hidegben az ember bürokráciája összemegy :D”
 • 5. keletaru 2010. március 05. 13:59
  „Ennek aztán van bőőőőőr......még a napot sem lenne szabad látnia ! Üdv Kuci”
 • 4. flexsnake 2010. március 05. 13:07
  „inkább atom kellene ide.”
 • 3. KolompárRómeó 2010. március 05. 09:12
  „De rohadt okos vagy, ecsém! Az elmúlt időben akkor mi a törpömet csináltál gazdasági miniszterként és miniszterelnökként?”
 • 2. dühös 2010. március 05. 08:13
  „Most jut eszébe, mikor kitömte a párttársai zsebét? Hamarabb kellett volna, 8 évvel ezelőtt.”
 • 1. dodó 2010. március 04. 20:22
  „...meg kevesebbet kéne lopni kedves Libás Kordon!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadtak egy családot, az apát megölték - hatan őrizetben

Hat gyanúsítottat vettek őrizetbe a Porcsalmán történt támadással kapcsolatban. A bántalmazás következtében egy ember meghalt, kettő pedig kórházba került. Tovább olvasom