Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Bajnai Gordonnál lesz az uniós kasza kulcsa

A MeH-et vezető miniszternek fejezetkezelő jogosítványa lesz az uniós programok megvalósításához szükséges önrészeknél, noha a 2007-es költségvetés parlamentnek benyújtott szövegében ezen összegek a minisztériumok fejezeteiben szerepelnek - jelentette ki a kancelláriaminiszter.
Szilvásy György interjújában kifejtette: e megoldás mellett szólt az is, hogy így látható, melyik területre mennyi pénz jut, ebben a rendszerben látszik, hogy milyen ügyek felett rendelkeznek szakmai kompetenciákkal az egyes tárcák. A miniszter ugyanakkor elismerte, hogy Bajnai Gordon fejlesztési kormánybiztos jövő év első harmadában várható kinevezésével ezek a felügyeleti jogkörök átkerülnek a leendő tárca nélküli miniszterhez. A költségvetési törvény tervezete azonban már ma is lehetővé teszi, hogy kvázi fejezetgazdaként ő rendelkezzen az említett jogosítványokkal - tette hozzá.

Szilvásy arról is beszámolt, hogy várhatóan az év végére, az eredetileg előírt határidőre a kormány előtt lesz a rendőrség regionális átalakítására és a határőrséggel való összevonására vonatkozó javaslat. Tarthatónak tűnik a menetrend az egészségügyi intézmények ügyében is, míg a Rendőrtiszti Főiskola és a Nemzetvédelmi Egyetem további sorsáról még egyeztetnek, mint ahogyan az öt katonai és polgári titkosszolgálati szervezet háromra csökkentésének és funkcionális összevonásának tervéről is - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom