Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bajnai: meg kell erősíteni a rendőrség iránti bizalmat

Magyarország nemcsak gazdasági és szociális, hanem lelki válságban is van, az emberek nem érzik biztonságban magukat, és bár a rendőrség elmúlt 20 éve sikertörténet, most mégis meg kell erősíteni a bizalmat - ezt mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a rendőrség keddi vezetői állománygyűlésén a Teve utcai rendőrpalotában.
A romákkal kapcsolatos támadásokat a Magyar Köztársaság biztonsága elleni támadásnak nevezte a kormányfő. A felderítésnek, a tettesek elfogásának nem lehet sem személyi, sem pénzügyi akadálya - tette hozzá.

Bár a válság miatt a legtöbb területről pénzt kell elvonni, a rendőrségre mégis áldoz a kormány, többletpénzt kap, például az, aki hosszú ideig szolgálja Magyarországot. A rendőrség maga is részt vesz különböző pályázatokon, eddig három és félmilliárd forintot nyertek. Legfőbb cél az emberek biztonságérzetének növelése, a rendőrségi állomány megtartása és a közelmúlt erőszakos eseményeinek felderítése - derült ki a vezetői értekezleten.

Bencze József országos rendőrfőkapitány az állománygyűlésen ismertette az elmúlt évben végrehajtott feladatokat, melyeket már legutóbb februárban, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök látogatásakor is megtett. Most a 2009-es év elvárásai és a rendőrség céljai kapcsán megemlítette, hogy Miskolcon év végéig a már kiképzett 100 ember mellé újabb 200-at képeznek biztonsági őrré - velük szeretnék kiváltani a képzett rendőröket, akik most objektum-őrzési feladatokat látnak el. Kiemelte a helyi közbiztonsági feladatok fontosságát, a civil szervezetekkel való együttműködést.

A létszám növeléséhez már a héten kibocsátanak a szakközépiskolákból 780 végzőst, akik hat héttel a tervezett időpont előtt, várhatóan május közepén állnak majd szolgálatba. Összevonnak emellett határrendészeti kirendeltségeket és rendőrkapitányságokat, finomítanak a rendőrség gazdasági működésén. A gyorsabb reagálásért korszerűsítik a 112-es hívószám rendszerét, július 1-jétől pedig a Nemzeti Nyomozó Irodánál egy úgynevezett vagyonvisszaszerzési egység is működik majd. A közbiztonság javításánál pedig cél, hogy év végére minden településen legyen körzeti megbízott, vagy állandóan járőrözzenek az egyenruhások.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2009. május 12. 16:23
  „,,A romákkal kapcsolatos támadásokat a Magyar Köztársaság biztonsága elleni támadásnak nevezte a kormányfő. A felderítésnek, a tettesek elfogásának nem lehet sem személyi, sem pénzügyi akadálya - tette hozzá."
  Ezt kellene nagyon ízlelgetni romákkal kapcsolatos akár sértett akár elkövető.”
 • 2. flexsnake 2009. május 12. 16:23
  „,,A romákkal kapcsolatos támadásokat a Magyar Köztársaság biztonsága elleni támadásnak nevezte a kormányfő. A felderítésnek, a tettesek elfogásának nem lehet sem személyi, sem pénzügyi akadálya - tette hozzá."
  Ezt kellene nagyon ízlelgetni romákkal kapcsolatos akár sértett akár elkövető.”
 • 1. homer 2009. május 12. 16:12
  „Remélem nem hagyják, hogy "visszatérjen a civil világba"!
  Minimum egy tizest megérdemel ,nehéz vasban..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nobel-díjas tudós csatlakozott a Bolyai-díjhoz

Oláh György Nobel-díjas kémikus és John Lukács történész-író védnökként csatlakozott a… Tovább olvasom