Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Bajnai: nem választási költségvetés készül

Már novemberben elfogadhatja a 2010-es büdzsét a parlament, amely nem választási költségvetés lesz - mondta Bajnai Gordon.
A vagyonadóról a miniszterelnök azt mondta, hogy azt biztosan elfogadja az Országgyűlés, ez ugyanis olyan "próbaköve" a kormányzásnak, amelyből nem engednek - fogalmazott. Bajnai Gordon hozzátette: ennek a kormánynak az a dolga, hogy a következő tíz évre tegye rendbe Magyarország "szénáját".

Véget kell venni az eddigi gyakorlatnak, hogy minden negyedik évben "választási" költségvetés készül, így most nem "ígérgető" büdzsét terveznek. A legfájdalmasabb intézkedéseket már megtették, viszont vannak még nehézségek a kormány előtt - mondta a miniszterelnök. Bajnai Gordon hozzátette: még biztosan kell takarékossági intézkedéseket tenni, amelyek a helyi- és országos közigazgatást, vagy a közlekedést, például a MÁV-ot vagy a Volán társaságokat érintheti. A költségvetést leghamarabb novemberben fogadhatja el a parlament, a szokásos decemberi időpont helyett - mondta.

Az előrehozott választásokról a miniszterelnök azt mondta, hogy minden nap elgondolkodik azon, hogy az jobb lenne-e az országnak, azonban amíg tudnak érdemi válságkezelő intézkedéseket hozni, addig mindenképp jobb a mostani kormányzás.

A miniszterelnök szerint nem lehet kizárni, hogy nyáron kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását. Bajnai Gordon úgy fogalmazott: ha azt látja, hogy egy-két döntés nem bírja ki szeptemberig, akkor kéri az Országgyűlés összehívását.

Olvasóink írták

 • 13. KovácsPistike 2009. június 26. 22:49
  „Az országgyűlés összehívását kell kérni a feloszlatása érdekében. Minél hamarabb, annál jobb.”
 • 12. maradando 2009. június 26. 14:53
  „11.power
  És azt láttad a háttérben egy emléktáblán,hogy miféle alapitványi óvodában járt ? Na azért ! :(((”
 • 11. Power 2009. június 26. 14:39
  „Bajnai Szigethalmon, ahol egy új óvodát látogatott meg azt mondta, hogy nagyon sok pénzünk van.
  Mire gondolhatott? A 20 ezer milliárdos adósságra?
  Maradt volna ott az óvodában...”
 • 10. papipa 2009. június 26. 14:28
  „Tiszta Murder ügynök ez a libás a képen”
 • 9. gerbera 2009. június 26. 14:02
  „Akkor mi a franc készül???Adók emelése,ujabb sarc, saját magatoktól vegyétek el komcsik,ne a kisemberektől,
  hazudozás,eladósodás, megy tovább.
  Vagy egérutat nyerni a menekülésre??
  Foszlik, rothad lefele a bajna(i) csödkormány arculata. Buksza tömve, börönd a spejzban. Butulj Magyar! S a becsület? Ez ennél többet ér. Söt...
  Ez egy közönséges mutyizó ,a gyurcsányitól egy fokkal bugyutább, a ciprusi fiúk egyike. Meg kell nézni hány céget vittek csődbe apucival,hány ember lett miatta öngyilkos.Ezek nem értenek máshoz,csak a kiskapukon való közlekedéshez,és a tehetségtelenségük miatti hiánynak ,a mi nyakunkba való varrásához
  Libás elvtárs kifejezte örömét amiatt, hogy véget ért a kampány, mert többet koncentrálhat a munkára. Jobban tenné, ha nem csinálna semmit, mert nála az a munka, hogy eltünteti a bűncselekmények nyomait és Magyarország termelési hasznának még nagyobb részét játssza át a magukfajta külföldi befektetők zsebébe.

  Hová lett az IMF. hitel, amit azért kötöttünk le, hogy ne kelljen felvennünk ? (Gyurcsányi mondta, hallottam.) Fel sem kellett venni, és máris elfogyott ? Eltünt mint a libatenyésztők pénze.

  Újabb megszorítások várhatók, amennyiben nem teljesülnek a költségvetés bevételei, amelyekkel kapcsolatban már sokkal több a kérdőjel, mint a biztosra vehető előrejelzés. Bajnai Gordon kormányfő a szocialisták választmányi ülésén arról beszélt, hogy lesznek még kemény intézkedések - írja a keddi Magyar Nemzet."

  Libást és társait, támogatva a szocik és libsik által, továbbra is a rombolás érdekli. Sőt, még most csak igazán!!!

  Utólérték sánta bajnait. Bebizonyosodott hogy tulajdonosa volt a cipruson adózók társaságának,és jelentős osztalékadózást került el idehaza. Javaslom mielőbbi lemondásodat gordonka,simorral együtt.

  Hazudott gyurcsány,de bajnai tetőzi,”
 • 8. Mike3 2009. június 26. 13:19
  „Mi a ....?
  Ez a kép a CTU-ban készült? Just give me a second right? The only thing I need is you let me do my job! This is a national security protocol. Open a chanel to the NSA servers Chloe! Give it to speakerphone! Mr. Buchenen, the president is waiting for you on the phone”
 • 7. comet 2009. június 26. 13:15
  „Bajnai a Hajdú Bétnél a hitelező bankok rossz kihelyezéseit a beszállító vállakozókkal fizettette meg törvénytelenül, sokat tönkre téve és 9-et önygyilkosságba keregetve közülük. Becsületes embereket lehetetlenített el, gazember módon. Erre a tettére nincs bocsánat. Bajnai most ugyanezt teszi az országgal. Az ő és az MSZP-s bringantik által eltékozolt pénzt akarja bevasaltatni a lakosság védtelenebb részén, leszegényítve őket, sokat öngyilkosságba keregetve közülük. Bajnait az idegen tőke támogatja, akikkel közösen fosztották ki az országot.
  Bajnai hatalmát egy személyben a bukott Gyurcsány Ferencnek, a hazudozásairól elhíresült világszélhámosnak köszönheti, ami önmagában egyedülálló a világ demokráciáinak történetében.
  Bajnai ne az előrehozott választásokon gongolkodjon naponta, hanem azon rágódjon, hogy mit tett az áltatla törvénytelenül kisemmizett emberekkel, a rábízott vagyonnal ha maradt még valamennyi lelkiismerete.
  És rettegjen a felelősségre vonástól. Az ország amúgy még mindig a szakadék felé dübörög.”
 • 6. achilleus 2009. június 26. 07:51
  „Ja és hogy ez idő alatt hozzájuk hasonló szennyedékekkel tömjék tele a vezető hivatalokat:
  2009-06-26 07:18
  Újabb offshore-lovag a kormány körül
  Nem véletlenül jelöli Farkas Ádámot a pénzügyi felügyelet élére a kormányfő. A poszt várományosa nagy titkok tudója lehet, hiszen egy Bajnai Gordon nevéhez köthető gyanús cégüzlet megkötésében is érintett. S ami korántsem meglepő: a Nemzeti Nyomozó Irodánál landoló ügyekben ciprusi offshore cégek is bábáskodtak - írja a Magyar Nemzet.Kínos kérdésekkel szembesülhet hétfői parlamenti bizottsági meghallgatásain - a kinevezéséről szóló döntés előtt - Farkas Ádám, akit Bajnai Gordon miniszterelnök jelölt kedden a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) élére. A költségvetési bizottság ellenzéki tagjai minden bizonnyal rákérdeznek majd Farkas Ádámnál a jelölt azon munkájára, amit a Magyar Telekom (MTelekom) auditbizottságának elnökeként végzett el, e testület vezetőjeként ugyanis két gyanús tranzakcióra is rálátása lehetett. Mindkét ügy a Magyar Telekom cégvásárlásait érinti, s mindkét esetben az iratok a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) kötöttek ki, mégpedig hűtlen kezelés gyanúja miatt."”
 • 5. achilleus 2009. június 26. 07:47
  „Bajnainak el kell majd számolnia.
  És el kell számolnia a szocialista bagázsnak egy ország tönkretételéért.
  Tudják, ezért az időhúzás!!”
 • 4. .suhym. 2009. június 26. 07:40
  „Kiss Gergely:
  Zsebre vágott ország
  Álláspont
  Egy normális országban - kérem, még véletlenül se gondoljon senki az MDF-re - a kormány egyik fontos feladata, hogy mederben tartsa, illetve fékezze az üzleti szféra gátlástalan nyomulását. Vannak ugyanis, akik szívesen tekintenek vállalkozásnak egy egész országot. Szakértőnek kiáltják ki magukat, s átveszik a kormányrudat. Adják-veszik a nemzeti javakat, eladó minden, földön, vízen, levegőben. Ha rosszul gazdálkodnak, legfeljebb ráfogják a népre, hogy sokat fogyasztott. Ám nem lehet tönkretenni egy gazdaságot annyira, hogy ezek a jól fésült üzletemberek ne keressenek annál is több pénzt, mintha minden a legnagyobb rendben menne. Ezzel el is érkeztünk Magyarországra.

  Napi 249 ezer forint plusz áfa. Szép összeg, ennyiért Oszkó Péter volt munkahelyének szakértői is kaphatók arra, hogy értékeljék az uniós támogatásokból finanszírozott programok megvalósulását. Arra ugyanis százmilliók állnak rendelkezésre, hogy a Bajnai Gordon felügyelete alatt kiépülő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiszervezze a feladatokat. A Deloitte Zrt. a gazdasági tárcától is kapott megbízást. A társaság 107,4 millió forintért készít felmérést a kis- és közepes vállalkozások adminisztrációs terheiről. Egy mezei könyvvizsgáló ennek töredékéért elmondaná a szaktárcának: akkora terhek nyomják a hazai vállalkozásokat, hogy beleszakadnak.

  Mindennek megállapítására akkor sem szabadna egy fillért sem költeni, ha minket irigyelne Nyugat-Európa. Válságos esztendőkben bűn 107,4 millió forinttal megtömni ezért egy jól menő mamutcéget.

  A gazdasági tárca legfeljebb a Pénzügyminisztériumot kérhetné fel a feladatra. Hiszen ki tudná annál jobban összesíteni az adóterhek özönét, mint aki kitalálta azokat. Az adórendszer tételeit a Pénzügyminisztériumban dolgozzák ki. A tizenhárom plusz adónem is ott született meg az elmúlt négy és fél év alatt. Ott készítették elő az összes megszorítást. A hivatalnokok azért kapják a fizetésüket, hogy legalább azzal tisztában legyenek, amit csinálnak, s ha kell, beszámoljanak a másik minisztériumnak. Ha a szakács nem tudja, milyen alapanyagokat talál saját kamrájában, akkor annak is érdemes az ebéd előtt egy asztali áldást elmormolnia, aki még életében nem járt templomban.

  A gazdasági tárca erre a feladatra ráadásul akkor írta ki a tendert, amikor Bajnai Gordon volt a gazdasági miniszter, míg Oszkó Péter a Deloitte elnök-vezérigazgatója. Bajnai kormányfőként már nagyobb feladatot bízott a cégvezérre, miniszternek hívta kormányába. Így a két emberben nem csak az a közös, hogy szakértőbbek a szakértőknél és szerelmesek a ciprusi napfénybe. Mindketten az üzleti szférából igazoltak át a kormányba.

  A miniszterelnök korábban a Wallis növekedésén ügyködött, hol vezérigazgatóként, hol az igazgatóság alelnökeként. A cégcsoport érdekeltségébe tartozó társaságok 2005 és 2008 között több mint 745 millió forintot nyertek el uniós pályázatokon. Több leányvállalat akkor is sikeresen pályázott, amikor Bajnai már az állami szférában dolgozott, s az uniós források felhasználását felügyelte. Az már csak hab a tortán, hogy a Wallis-csoportot könyvvizsgálóként éppen a Deloitte segítette.

  A szálak összeérnek, Magyarország részvénytársaság lett. Vállalkozás, amely a csőd szélén táncol. A felszámolóbiztos csak azért nem kopogtatott be az ajtón, mert mentőövet dobtak a nemzetközi pénzügyi szervezetek.

  Ha feleannyi jót tettek volna az országgal a mindentudó szakértőink, mint amennyivel üzletemberként hizlalták saját cégeiket, nem itt tartanánk. Azt nem árt elfelejteni, ha valaki bedönt egy vállalkozást, akkor azzal el is kell számolnia.”
 • 3. garbon 2009. június 26. 07:39
  „Bajnai csak a liba lopáshoz ért.”
 • 2. redstar 2009. június 26. 07:28
  „Az semmi!Viktor is 10 évre tervez...az már húsz év! Na, ezt már tényleg nehéz lesz kibírni...:-)))”
 • 1. .suhym. 2009. június 26. 07:08
  „"Bajnai Gordon hozzátette: ennek a kormánynak az a dolga, hogy a következő tíz évre tegye rendbe Magyarország "szénáját"."

  Mein Gott...ettől féltem...10 év????????????
  Ezek addig akarnak maradni még?
  Akkor Magyarországnak annyi...((((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a fővárosban - több BKV-járat is áll

A fővárosban a BKV több járata is leállt csütörtök este a vihar miatt. Fehérvári Tibor, a BKV… Tovább olvasom