Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Bajnait tanúként hallgatta meg az ügyészség

Tanúként hallgatta meg Bajnai Gordon miniszterelnököt a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán a Sukoró-ügyben.
Szollár Domokos szerda este az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerdán tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészének megkeresésére részletesen válaszolt az ügyészség kérdéseire a Sukoróra tervezett, és azóta ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kabinet tavaly nyáron a miniszterelnök kezdeményezésére belső vizsgálatot indított a telekcsere ügyében, amelynek végén a Pénzügyminisztérium az eredeti állapot visszaállítását kezdeményezte.

Mint monda, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által indított bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van annak megállapítására, hogy a tervezett beruházás helyszínéül szolgáló területek cseréje szabályos volt-e.

A kormány, ahogyan eddig, továbbra is minden segítséget megad az ügyben eljáró hatóságok munkájának támogatására - jelentette ki.

Szollár Domokos hangsúlyozta: a kormány ugyanakkor továbbra is kiemelt feladatának tekinti minden olyan, szabályosan megvalósuló beruházás támogatását, amelyek munkahelyeket teremtenek hazánkban és amelyek révén csökkenhet a gazdasági válság okozta munkanélküliség. Az eredetileg Sukoróra tervezett turisztikai beruházás direkt módon mintegy 2500, indirekt módon pedig még sok ezer munkahelyet teremt, körülbelül egymilliárd dollárnyi beruházással - tette hozzá.

A kormányszóvivő felidézte: a miniszterelnök 2009. június 5-én kért vizsgálatot a földcserével kapcsolatban, mert elhangzott az a vád, hogy a beruházó értékaránytalan földcserével jutott az adott területhez egy másik terület helyett. A kormányfő azt kérte Oszkó Péter pénzügyminisztertől, hogy indítson el egy vizsgálatot a Nemzeti Vagyonkezelőnél, hogy igazak-e azok a vádak.

A vizsgálat eredményeként és egy kapcsolódó ÁSZ jelentés alapján a pénzügyminiszter azt kezdeményezte, hogy az érintett ingatlanokra vonatkozó cserét tegyék semmissé, állítsák vissza az eredeti állapotot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) november 20-án jelentette be: azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg a sukorói szerződés érvénytelenségét, és ezzel összefüggésben állítsa helyre a szerződés megkötése előtti eredeti állapot. Október 5-én pedig az Országházban Bajnai Gordon a támogatásáról biztosította egy, az ügyet kivizsgálni hivatott parlamenti vizsgálóbizottságot felállítását - közölte a kormányszóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt.

Olvasóink írták

 • 2. Szottó 2010. március 11. 11:43
  „Ez már szép eredmény a szocialistáktól!

  -Gyurcsányt a Zuschlag ügyben hallgatták ki
  -Bajnait Sukoróval kapcsolatban.

  Nem semmi teljesítmény!”
 • 1. Filctoll 2010. március 10. 23:21
  „Ajaj.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz emeletet zuhant a férj, neje holtan feküdt a lakásban

Családi tragédia Miskolcon: egy 48 éves férfi lezuhant, vélhetően kivetette magát egy tízemeletes ház egyik felső szintjéről és a helyszínen meghalt, a lakásban pedig holtan találták feleségét. Tovább olvasom