Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Bajnoki cím feljutás nélkül

Bajnoki címet szerzett, de nem vállalta a feljutást a hegykői futballcsapat. A játékosok több mint száz gólt rúgtak. Az együttes labdarúgója, Ignácz János lett a csoport gólkirálya.

labdarúgás

Eredményes esztendőt tudhatnak maguk mögött a hegykői labdarúgók, hiszen a megyei másodosztályú bajnokság Soproni csoportjában a felnőttek és az ifjúságiak is az első helyen végeztek.
Zsirai Péter, az egyesület elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: „Évek óta jó kollektíva alakult ki nálunk, ennek hatására közel két éve nem is igazoltunk egyetlen játékost sem és ez meglátszik az eredményeken. Nálunk valóban hobbi a labdarúgás, mindenki munka mellett sportol. Főző Péter edző alapos munkát végzett az elmúlt két esztendőben, és ennek következtében magabiztosan végeztünk az élen. A bajnoki cím ellenére úgy döntöttünk, nem indulunk el a magasabb osztályban. Alapvetően sem az anyagi háttér, sem a játékosállomány nem alkalmas a megyei első osztályú szereplésre. Természetesen hivatkozhatnánk az anyagi okokra is, hiszen jelenleg két-három millió forint valóban

hiányzik a magasabb osztályban történő induláshoz. Az önkormányzat, mint főtámogatónk, nem tudja emelni a támogatás összegét, más szponzorok pedig nem tolonganak nagy összegekkel. Nem akarom elhallgatni azt sem, hogy játékosainknál első a munka és munka mellett már nem tudják vállalni a heti három edzést. Sőt, az sem titok, a keret nagy része a megyei másodosztály mellett még kispályán is szerepel, és ott ha elindulnánk az első osztályban, akkor a szabályok szerint már nem léphetnének pályára.”
A gárda egyébként valóban remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban, hiszen 106 rúgott góllal, 15 pontos előnnyel zárták a szezont. Ignácz János személyében 33 találattal a csapatból került ki a csoport gólkirálya.
A folytatással kapcsolatban Zsirai Péter elmondta: „Benevezünk a megyei másodosztályra. Mellette mindenki végezheti a saját munkáját és ott futballozhat, ahol éppen kedve tartja, azaz hét közben kispályán, hétvégén pedig nagypályán. Természetesen szeretnénk az új bajnokságban is sikeresen szerepelni, és a végeredmény függvényében majd egy év múlva döntünk a hogyan továbbról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatásra számítanak a reformprogramhoz

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 32–137 milliárd forint, az Európai Szociális… Tovább olvasom