Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Balaton - fizetőssé vált az északi part korábbi legnagyobb szabadstrandja

Balaton - fizetőssé vált az északi part korábbi legnagyobb szabadstrandjaFotó: Győrffy Árpád (Balatontipp.hu)
Eldőlt az egyik utolsó bástya az északi parton, az egyébként is kevés szabadstrandból kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták.
Az úttörős időkben, majd a rendszerváltást követő első években is zártan működő gyermekváros strandját Bogó Ágnes főigazgató nyitotta meg 22 évvel ezelőtt a külső látogatók előtt. Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe gyakorlatilag szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek. Később, a bicikliút elkészülte után Zánka felől is nyitottak egy biciklis, gyalogos bejáratot.

Az utóbbi években elindult egy bezárkózási folyamat. Az "Új Nemzedék Központ" korszak idején lezárták a 71-es főút melletti "kiskaput", majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került "Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban" megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig még drasztikusabb lépést tettek. Bővebb információk a Balatontipp.hu regionális hírportálon!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy orgazdát Mezőkövesden

135 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettát találtak a teherautójában. Tovább olvasom