Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Balesetveszélyes gyermekruhák forgalmazását tiltották be

A fogyasztóvédelmi hatóság 52 féle csecsemő- és kisgyermek ruha forgalmazását tiltotta be a júliusban tartott piacfelügyeleti ellenőrzés során.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján az ellenőrzésről közzétett összefoglaló jelentés szerint ezen termékek súlyosan veszélyeztették a csecsemők és kisgyermekek egészségét, ezért további forgalmazásukat azonnal hatállyal megtiltották.

A fogyasztóvédők 25 csecsemő- és kisgyermek ruhát forgalmazó üzletben 181 féle 858 terméket ellenőriztek, és ebből 52 féle 369 termék esetében állapították meg, hogy nem felelnek meg a termékbiztonsági követelményeknek, a nem megfelelően alkalmazott húzózsinórok miatt fojtási és balesetveszélyt jelentenek a gyerekekre.

A több megyére és a fővárosra kiterjedő vizsgálat során a felügyelőségek 16 kötelezésre szóló határozatot adtak ki, amely 179 termék forgalmazását érintette.

Az ellenőrzés során 27 esetben indítottak a felügyelők fogyasztóvédelmi eljárást, 25 esetben mintegy 3,2 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki. Termékvisszahívását 15 esetben 265 árunál rendeltek el.

Az összefoglaló jelentés megállapításai között szerepel, hogy a csecsemő- és kisgyermek ruhák korábbi ellenőrzésekor a vállalkozások megismerhették a jogszabályi rendelkezéséket, ennek ellenére továbbra is nagy arányban fogalmazzák a biztonsági szempontból kifogásolt termékeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a közúti balesetek száma

A személyi sérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghalt emberek száma egyaránt csökkent az… Tovább olvasom