Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Baljós jövő várhat a honvédségre?

Komolyabb fejlesztések nélkül tíz éven belül működésképtelenné válhat a Magyar Honvédség - írja a Magyar Nemzet, a honvédelmi miniszter által felkért független szakértők jelentése alapján.
A Gyarmati István nagykövet vezette testület nemzeti katonai stratégiai vitaanyaga szerint, ha nem sikerül pótolni a kieső harci eszközöket, akkor nemcsak a külföldi vállalásait kell csökkentenie a magyar hadseregnek, hanem gyengülni fog a honvédelmi képessége is.

A jelentés szerint az önkéntes haderőre történt átállást nem követte megfelelő technikai fejlesztés. További gondot okozhat, hogy a megfelelő jogszabályok megalkotása híján egy fegyveres konfliktus esetén nehezen lehetne mozgósítani.

A tanulmány készítői azt javasolják, hogy rendkívüli- vagy hadiállapot esetén állítsák vissza részlegesen a néhány éve felfüggesztett sorkötelezettséget.

Olvasóink írták

 • 9. lemba2 2008. szeptember 04. 19:59
  „En legalabb voltam katona 35 evvel ezelott. Az eletemnek a leheto legrosszab szakaszat toltottem el a magayr hadseregben. Csak azt tapasztaltam , es ez a vilag minden hadseregere ervenyes , hogy a leheto legostobabb emberek alkotjak a hadsereget. Ez alol sajnos egyetlen nemzet sem kivetel beleertve az amarikai hadsereget , de a nemet hadsereget is. Ha a vilagban sehol nem lennenek katonak - es azt a rengeteg eroforrasat minden egyes allamnak , amit feleslegesen kolt hasznalhatatlan fegyverekre ezaltal a hadieszkozok gyartoinak a sebet beleertve a hozzajuk kapcsolodo penzipart gazdagitjak - talan jobb lenne , ha az oktatasra forditanak mindenhol.

  Minosegi oktatasra.

  Ezzel megoldodna az egesz emberesegnek egy jelentos problemaja. A szomszedokat illetoen csak annyit lehet mondani , hogy egyik szomszed sincs abban a helyzetben , hogy akarmlyen agressziot elkovessen Magyarorszag ellen. Kulonben Magyarorszeg szinte vedhetetlen katonailag egy komoly agresszio ellen. Csak azt nem fogtak meg fel az emberek az egesz vilagon , hogy minden nemzet csak jatekszere egy igen kicsi penzugyi oligarhianak. Az allamvezetok - beleertve az amerikai elnokot - csak egy iroda fiucskak , akik azt csinaljak, amit parancsolnak nekik - sajnos - es meg vannak gyozodve rola, hogy igazuk van.

  Itt kezdodik a diluzio , ami az elmebetegsegnek az egyik formaja. Sajnos az osszes politikus ettol a betegsegtol szenved, de tortenelmileg ettol szenvedtek mindenhol a vilagban.

  Semmi nem valtozott az eltelt hatezer evben csak a gyilkolas technologiaja. Nem hiszem, hogy ez kell egy anyanak es apanak, akik felneveli, oktatja , szereti a gyerekeit es azutan nehany orultnek a biztatasara meg kell , hogy haljanak szornyu modon.

  Ha a magyar hadsereg vezetese annyira fel a szomszedoktol, talan elsosorban szot kellene erteni veluk es nem pedig paranojas elmebeteg otleteket kozolni mindenfele tanulmanyokban.”
 • 8. magyarock1 2008. szeptember 03. 23:56
  „A "baráti" szomszéd államoknak külön-külön mindnek nagyobb a hadserege mint a miénk,akik nagyrésze külföldön tartózkodik.Azt sose feledjük,hogy ezek az államok a kisantant részei,akik sohasem mondtak le arról,hogy a kellő időben maradék országunkat felosszák egymás közt.Jelenlegi honvédségünk egy országgal sem tudná felvenni a harcot,nemhogy a kisantanttal.”
 • 7. kiri01 2008. szeptember 03. 21:47
  „Az országrabló szomszédainkkal van baj vaksi.
  Nem csak a politikusokkal.”
 • 6. jó szomszédok 2008. szeptember 03. 21:04
  „Kiri01 milyen szomszédok ? Miről beszélsz ? NEM A SZOMSZÉDOKAL VAN A BAJ. A Politikusainkal .”
 • 5. kiri01 2008. szeptember 03. 12:48
  „Azt sem értem miért szüntették meg a sorkötelezettséget.
  Rendben van, hogy van egy hivatásos mag, de 15.000 fővel ilyen szomszédok mellett nem élhetünk nyugodtan.
  Így egy estleges szomszéddal vívott háború esetén még e csonka országot sem tudnánk megtartani.”
 • 4. görgey 2008. szeptember 03. 10:50
  „Majd Afganisztánban és Irakban megvédjük a hazát. Világos?”
 • 3. Gakara 2008. szeptember 03. 09:22
  „Ha nem lenne ez az irtózatos méretű korrupció fönt, talán jutna erre is kicsi lovetta.”
 • 2. POLITIKA TAKTIKA ! 2008. szeptember 03. 09:00
  „A tanulmány készítőit kell hadiállapot esetén golyó -fogónak küldeni, nem vissza állitani a sorkötelezettséget.”
 • 1. 4 2008. szeptember 03. 06:51
  „Más országokban ilyenkor már lemondana a honvédelmi miniszter!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombabiztosan védett fenyegetők

Kevés az esély, hogy a rendőrök megtalálják a bombariadóval fenyegetőket. A telefontársaságoknak ugyanis legkorábban a megkereséstől számított 8. napon kell adatot szolgáltatniuk, hogy honnan jött a hívás. Tovább olvasom