Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Balkáni látogatáson Sólyom László

Háromnapos hivatalos látogatásra Bosznia-Hercegovinába és Montenegróba utazott hétfőn Sólyom László. Az államfő tárgyal a két ország vezetőivel, és több megállapodás ír alá: egyebek mellett egy kormányközi vegyes bizottság létrehozásáról Bosznia-Hercegovinával.
Háromnapos hivatalos látogatásra Bosznia-Hercegovinába és Montenegróba utazott hétfőn Sólyom László. Az államfő tárgyal a két ország vezetőivel, és több megállapodás ír alá: egyebek mellett egy kormányközi vegyes bizottság létrehozásáról Bosznia-Hercegovinával. Sólyom László az első magyar köztársasági elnök, aki hivatalos látogatást tesz Bosznia-Hercegovinában, és ugyancsak az első magyar államfő, aki a függetlenné vált Montenegróba utazik.

A köztársasági elnök hétfőn Szarajevóban találkozik Bosznia-Hercegovina háromtagú Kollektív Államelnökségének tagjaival (az Államelnökséget az országot alkotó három fő nemzetiség, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok képviselői alkotják), valamint a Parlamenti Közgyűlés Házainak Kollégiumaival.

Sólyom László és kísérete kedden találkozik az EUFOR erőkben szolgáló magyar katonákkal a Butmir-táborban, majd Mosztárba, onnan pedig a montenegrói Podgoricába repül, ahol fogadja őt Montenegró elnöke, Filip Vujanovics. Mindkét köztársasági elnök részt vesz a Magyar-Montenegrói Üzleti Tanács ülésén.

A háromnapos út során a magyar államfő több egyezményt ír alá, egyebek mellett egy kormányközi vegyes bizottság létrehozásáról Bosznia-Hercegovinával és egy megállapodást arról, hogy Bosznia-Hercegovina bekapcsolódik a Pécs-Európa Kulturális Fővárosa elnevezésű projektbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés Olaszliszkán

Százötven motoros vonult fel Olaszliszkán, hogy kegyeleti megemlékezést tartson az október 15-én egy… Tovább olvasom