Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Bankrablások - egységes riasztási rendszert javasoltak

Többek között egy egységes, az egész országra kiterjedő riasztási rendszer kidolgozását kezdeményezte az Országos Rendőr-főkapitányság azon az értekezleten, melyet Bencze József főkapitány hívott össze csötörtökre.
A találkozót azért szervezték, mert az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a pénzintézetek elleni támadások száma.

Az országos rendőr-főkapitány és a bankok, valamint ezek biztonsági szervezetei is részt vettek azon a találkozón, melyen a pénzintézetek biztonságának fokozásáról esett szó. Az érintettek abban megállapodtak, hogy át kell tekinteni a pénzintézeti szektor biztonsági szegmensét érintő jogszabályokat, és ha arra szükség van, kezdeményezni kell azok módosítást. A résztvevők abban is egyetértettek, hogy fejleszteni kell a bankok biztonsági rendszereit, és a megelőzésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Ezek mellett a rendőrség az egész országra kiterjedő, egységes riasztási rendszer kidolgozását javasolta, hogy a pénzintézetek elleni támadások esetén gyorsabban lehessen reagálni. A hatékonyabb munkához mindenekelőtt egy információs háttérre lenne szükség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Bencze Józsefe meghívására a Bankszövetség, a bankok biztonsági szervezetei, a biztonsági és vagyonvédelmi cégek, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, a Takarékszövetkezetek, az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesülete képviselői egyeztették álláspontjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres postarablás Halápon

Kirabolták a postahivatalt a Hajdú-Bihar megyei Halápon. Csütörtökön délben két maszkos férfi a… Tovább olvasom