Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Barroso szerint Magyarország jó úton halad

Az Európai Bizottság elnöke pozitívan értékelte a magyar kormány döntéseit a gazdasági válság kezelése érdekében - jelentette ki José Manuel Barroso kedden Brüsszelben, miután négyszemközt tárgyalt Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnökkel.
Barroso leszögezte: a magyar kormány válságkezelő lépései jó irányba mutatnak, ennek is köszönhető, hogy az Európai Unió március végén három részletben folyósítja a valutaalappal közösen Magyarországnak adott 20 milliárd eurós hitel második részletét.

Gyurcsány Ferenc kormányfő ezzel kapcsolatban elmondta: az első 6,5 milliárd eurós részlethez hasonlóan a 2 milliárdos tétel is automatikusan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi valutatartalékát gyarapítja majd.

A magyar kormányfő beszámolt az Európai Bizottság elnökének arról is, hogy kezdeményezi egy 100 milliárd eurós alapra a közép-kelet-európai bankok védelme érdekében. Gyurcsány Ferenc ezen kívül az eurózónához való csatlakozás feltételeinek könnyítéséről is tárgyalt Barrosóval. A magyar miniszterelnök szerint bár a feltételek teljesítése a tagállamok feladata, azonban szerinte nincs szükség a jelenlegi hosszú "előszoba-rendszerre." Az Európai Bizottság elnöke ehhez annyit tett hozzá: ha egy ország teljesíti a feltételeket, akkor az Uniónak mindent meg kell tennie azért, hogy minél hamarabb tagok is lehessenek.

Olvasóink írták

 • 8. sima 2009. február 25. 09:37
  „Magyarország 1945 óta jó úton halad... kb. azóta mondogatják az idelátogató politikusok. Ez a biztos jele annak , hogy nagyon nem jó irányba halad az ország.”
 • 7. radenko 2009. február 24. 18:59
  „Barosso hülyeséget állít jöjjön ide lakni majd megtudja és a pofázását itt tegye meg.”
 • 6. Örvájn 2009. február 24. 18:52
  „,,Magyarország példáját hozta az amerikai pénzügyi ösztönző csomag és a bankmentő program kapcsán a The New York Times csütörtökön: mint a lap írta, ezek költségeit alapul véve az Egyesült Államokban a GDP-arányos államadósság egyre duzzadni fog, és 2011-re elérheti a jelenlegi magyar mutatót, amely a tékozló költekezés és a "központilag tervezett pazarlás" maradványai miatt az egekbe szökött."1 Újra negatív példa a magyar kormányzati teljesítmény, ez már önmagában bosszantó. Mindenestre a fenti cikk kapcsán megjegyzendő, nem tudom Barosso úr mérlegelte e milyen -tehetséges- gazdaságpolitika eredményeként, érte ily felkészületlenül kis hazánkat a csúnya nagy válság. Gondolom a magyar választópolgárok többségében felmerül e kérdés, hisz a fekete levest nekik, nekünk kell lenyelni bár mennyire ízetlen is keserűségében.
  1http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-258544”
 • 5. KamuNeni 2009. február 24. 18:43
  „Barosso nem lakik MO-n nem is tud rola semmit csak amit a titkarja mond es az is csak a pozotiv terveket hallja amik soha nem lesznek megvalositva MO-n”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. február 24. 18:42
  „persona, az_aki

  Szerintem is arra gondolt. :)))))

  Ez csak maszatolás.”
 • 3. persona 2009. február 24. 18:29
  „Ez a Barroso se normális, az is biztos! Bár lehet, hogy úgy értette, hogy jó úton haladunk a totális megsemmisülés felé..”
 • 2. mackósajt 2009. február 24. 18:26
  „Miután velem beszélne Gyurcsány négyszemközt, akkor kezdene el jó pályán haladni az ország! :)
  No de ezt félretéve én azt mondom, hogy Barosonak is kamuzott ez a mocsok!
  Emberek! Gyurcsány és bandája olyan szinten tönkretette az országot, hogy ez a válság már csak a kegyelemdöfés nekünk!”
 • 1. az_aki 2009. február 24. 17:42
  „jóuton halad...a csődfelé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb vizsga vár a BKV buszsofőrjeire

Hamarosan a korábbinál szigorúbb vizsgákon kell megfelelniük a BKV buszsofőrjeinek - cserében, a… Tovább olvasom