Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Beatles-örökség Beatman-húrokra

A győri Beatman együttes nemcsak hangzásban, hanem látványban is megidézi a legendás Beatlest.

Bár a győri Beatman együttes már hét éve megalakult, tagjai most látták elérkezettnek az időt, hogy nemcsak hangzásban, hanem – a tökéletesebb illúzió érdekében – látványban is megidézik a legendás Beatlest.

A Beatman együttes
Több mint negyven éve, hogy a liverpooli fiúk kirobbantották a beatforradalmat és sajnos idén decemberben már 25 éve lesz annak, hogy egy őrült meggyilkolta százmilliók rajongásának „tárgyát", John Lennont! Bár zenei divatirányzatok jönnek-mennek, a Beatles-szerzemények sikere töretlen, ahogy a feldolgozásaik nagy száma is bizonyítja.

– Hét éve nyúzzuk egymást meg a húrokat, próbáljuk a dalokat  a lehető legtökéletesebb hangzásban visszaadni – vallja Nagy Róbert, az együttes vezetője. – Ráadásul tudjuk, hogy a közönség számára a zene mellett rendkívül fontos a látvány is. Ezenkívül a szomorú évforduló is arra ösztönzött bennünket, hogy méltó módon emlékezzünk az együttesre. Ezen ötletektől vezérelve jött létre a „We Love The Beatles" Show. Nyáron a győri Széchenyi téri koncerten még nem használtunk látványos elemeket, de a hangulat már akkor is fergetegesnek bizonyult, a kétezres tömeg velünk együtt énekelte a dalokat.

Rengeteg energiát fektettünk bele, hogy elkészüljön a show-műsor: az eredeti kosztümöket régi Beatles-fotókról néztük ki, egy híres dinasztia mesterei készítették el a nem éppen mai szabásmintát és varrták meg a viseletet. A műsor második részében a hippikorszakot könnyebben tudtuk megidézni, a trapéznadrág újra divat és a csíkos, virágos ingeket sem volt nehéz beszerezni.

A hangszerekre hónapokig vártunk, külföldről kellett megrendelni, hogy ugyanolyanokon játszhassunk, mint anno a fiúk. A parókákat magunk vágtuk fazonra, vagyis gombaformára.
Persze a legkényesebb és a leglényegesebb dolog a zene, azt mennyire tudjuk hitelesen visszaadni. Büszkén mondhatom el, annyira jól sikerült a „másolat", hogy a közelmúltban a koncertünkön valaki azt hitte, az eredeti zenére mi csak tátogunk...

A régi hangulatot idéző vakító, színtelen lámpákkal szemben izzadtunk a parókánkban, a weskócsizmánkban égett a talpunk, s a buli végére egy-egy kilóval könnyebbek lettünk. A közönség sikongatott, s két órára elhittük, hogy ez nekünk szól, pedig valójában tudtuk, hogy elsősorban annak a négy legendás személynek, akik közül ketten sajnos már nem élvezhetik a közönség feléjük áradó rajongását.....

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adatforgalmi korlátos ADSL a Matávtól

Lapértesülések szerint februárban vezeti be a Matáv az alacsonyabb havidíjú, de adatforgalmi… Tovább olvasom