Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Beethoven árnyékában

A film, a művész utolsó évét mutatja be.
Beethoven Kilencedik szimfóniája éppen bemutatás előtt áll, de még nincs befejezett állapotban.
A zeneszerző kiadója segítség után néz. Egy másolóra van szüksége, aki Beethoven (Ed Harris) olvashatatlan kézírását átmásolja, így téve olvashatóvá segítve ezzel a betegeskedő zsenit. Schlemmer, a kiadó, egy fiatal hölgyet talál, aki maga is zenei tanulmányokat folytat a Bécsi Zenei Konzervatóriumban.

Anna Holz (Diane Kruger) a lehetőséget Isten ajándékának tekinti, és természetesen kapva kap az alkalmon, és legyőzve Beethoventől való félelmét elfogadja a munkát, annak ellenére, hogy figyelmeztetik, az öreg Mester egy szörnyeteg.

Anna, munkája során szembesül félelmeivel, de mindenáron be akarja bizonyítani az öregedő művésznek, hogy ő is tehetséges zeneszerző. Éppen ezért veszi a bátorságot, és egyszerűen belejavít Beethoven munkájába.

Beethoven a Kilencedik szimfónia készítése alatt nagyon sokat bajlódott a vonósnégyes résszel, mert nem találta a legmegfelelőbb megoldást. Anna segítsége - melyet a zeneszerző először nem fogad el, és mogorva viselkedésével inkább elüldözni akarja a lányt - a legjobbkor jön.

Az idős művész ráébred arra, hogy Anna sokkal többet jelent neki, mint egy puszta segítőt, de viselkedése közös munkájuk során elüldözi a lányt Bécsből.

Beethoven szenved, szüksége van Annára, aki egy régi kapcsolatában keres menedéket, de a szenvedély mely összekapcsolta a két zeneszerzőt, munkájuk során erősebb, és visszatér, hogy befejezze közös művüket.

Bécsbe érkezve már a haldokló Beethovent találja, aki lediktálja neki a még hiányzó részeket.
A földkerekség legtökéletesebb szimfóniája, melyet Beethoven már süketen komponált -elkészül. A világ egyik legnagyobb zeneszerzőjének kétségkívül legnagyobb műve tökéletesre sikeredik, hála egy hölgynek, Beethoven Múzsájának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom