Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Befejeződött a magyar haderőreform

Magyarország továbbra is részt vesz a terrorizmus elleni harcban. Az ország számára a legfontosabb feladat, hogy képes legyen teljesíteni a vállalásait a NATO-ban - ezeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta Várpalotán a "Bevetési Irány 2007" hadgyakorlaton.
A Veszprém megyei település körzetében csütörtökön délelőtt tartották a hadgyakorlat látogatói napját a honvédség egyik legnagyobb gyakorlóterén. A bemutatón részt vett a honvédelmi miniszter is.

Gyurcsány Ferenc beszédében meggyőzőnek nevezte a bemutatót, azt mondta, Magyarország biztonsága jó kezekben van, és arra hívta fel a honvédek figyelmét, hogy őrizzék meg harcképességüket, a hazához való hűségüket, és a NATO- hoz fűződő bajtársiasságot. A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy Magyarország továbbra is részt fog venni a terrorizmus elleni harcban. A kormányfő szerint Magyarország számára a legfontosabb, hogy képes legyen teljesíteni vállalásait a NATO-n belül.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter elmondta, a mai nappal befejeződött a 17 éve tartó haderőreform. Hozzátette, tavaly nyáron a kormány megalakulásakor 4 célt tűztek ki, melyet meg is valósítottak. Vagyis nőtt a katonák száma, jól szervezett erős haderő jött létre, magas színvonalúvá vált a vezetés, és hatékonnyá a logisztika. Hozzátette, az elmúlt időszakban a HM is jelentősen átalakult, ma már kevésbé bürokratikus. Szekeres Imre elmondta, míg 2006-ban 296 milliárd, 2007-ben 303 milliárd, addig 2008-ban 319 milliárd forintból áll majd a MH rendelkezésére.

Szekeres Imre elmondta, napjainkban a MH-nek három fő feladata van, Magyarország szuverenitásának biztosítása szövetségeseinkkel együttműködésben, természeti katasztrófák esetén az állampolgárok életének és értékeinek mentése, valamint szerepvállalás nemzetközi missziókban, az ENSZ a NATO és az EU felkérése alapján.

A Magyar Honvédség több mint 1000 katonája 3 földrész 13 országában teljesít szolgálatot, közülük is kiemelkedik az Afganisztánban és a Balkánon vállalt szolgálat - tette hozzá a honvédelmi miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereketető - Hogyan adjuk be a gyereknek?

Életmód - Mennyi badarságot vagyunk képesek mondani akkor, amikor csemeténk elkezd finnyáskodni:… Tovább olvasom