Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Befejeződött a nyomozás a szegedi ingatlancsalási ügyben

Befejeződött a nyomozás abban a szegedi ingatlancsalási ügyben, amelyben egy cég vezetői 64 magánszemélynek összesen 375 millió forintnyi kárt okoztak.
Az elmúlt években Szegeden az egyik ingatlanközvetítő, valamint kivitelező cég vezetői a rendőrség adatai szerint ingatlanforgalmazással kapcsolatban ügyfeleiktől különféle ürüggyel pénzt vettek át, azonban vállalt kötelezettségeiknek nem, vagy csak részben tettek eleget - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsítottak úgy vásároltak meg különféle ingatlanokat, illetve adták azokat fedezetként különböző hitelfelvételekhez, hogy már az ügyletek megkötésekor sem állt szándékukban a vételárat vagy a hitelt a szerződéseknek megfelelően törleszteni, valamint megadott határidőre az ingatlanokat tehermentesíteni, és erre reális esélyük sem volt.

A gyanúsítottak magánszemélyektől kölcsönöket is kértek és kaptak, de a felvett összegeket sem határidőre, sem pedig később nem fizették vissza, illetve többszöri kérésre és felszólításra is csak részben tettek eleget fizetési kötelezettségeiknek.

Az eljárás folyamán csaknem félszáz feljelentés érkezett a rendőrségre, melyek közül negyven megalapozottnak bizonyult. A nyomozás során összesen 64 magánszemély sérelmére 74 olyan bűncselekmény vált ismertté, melyek az ingatlanforgalmazáshoz kapcsolódtak - elsősorban jelentős, valamint nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, illetőleg sikkasztás -, hat további esetben pedig szerzői joggal kapcsolatos jogsértést tártak fel a rendőrök. Az okozott kár összesen 375 millió forint, melyből 59 millió forint megtérült.

A sértettek polgári jogi igényeinek biztosítására a terheltek ingatlanjait és ingóságait, üzletrészeit a bíróság bűnügyi zár alá vette. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásuk megszűnését követően jelenleg lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábon védekeznek. A rendőrség a nyomozás befejezését követően az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek - közölte a szóvivő.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bravúr

Kézilabda Komló Rába Quelle-ETO 22 (8) 22 (12)

Komló, Budapest Bank-férfiliga, 700… Tovább olvasom