Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Beiktatták a parancsnokot

Ünnepélyes keretek között iktatták be tegnap a soproni tqzoltóság új parancsnokát, Csuka Zsoltot. Az őrnagy emellett átvette a parancsnoki sisakot, így is jelképezve, hogy formálisan is ő lett a vezető.
A soproni tqzoltóság teljes állománya, a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Pesztenleher Lajos ezredes, az előző parancsnok, Kovács János alezredes, Sopron polgármestere, Fodor Tamás, valamint a társszervek vezetőinek részvételével állománygyqlést tartottak tegnap a városházán. A legfőbb apropó az volt, hogy március 1-től Csuka Zsoltot nevezte ki a közgyqlés a tqzoltóság parancsnokává.
Az ünnepségen elhangzott, az őrnagy nem csupán az állomány vezetését vette át, hanem tagja lett a védelmi bizottságnak is, így mintegy 100 ezer lakos tqzvédelméért, tqzmegelőzéséért is felel. Böröcz István alezredes, a korábbi megbízott vezető adta át Csuka Zsoltnak a parancsnoki sisakot. Ezzel is jelképezve elkötelezettségét az élet- és kármentésért. Mint elhangzott, a megyében a soproni tqzoltóságon a legeredményesebb a tqzmegelőzési tevékenység. Az új parancsnok a jövőben erősítené a továbbképzést, az állomány oktatását.
Az állománygyqlés keretében a tízéves szolgálati jel elismerést vehette át Markó József, illetve Nagy István. Gottlieb Gyula tqzoltót pedig főtörzsőrmesterré léptették elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom