Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Beismerte tettét a balatonőszödi lövöldöző

Beismerő vallomást tett az az 52 éves német állampolgárságú férfi, aki egy lőporral üzemelő szögbelövővel rálőtt volt élettársára és annak barátjára egy Balatonőszödtől néhány kilométerre lévő tanyán - közölték somogyi rendőri vezetők az ügy részleteiről szerdán Siófokon tartott sajtótájékoztatón.

A keddi balatonőszödi lövöldözésben a 42 éves horvát állampolgárságú férfi meghalt, a 43 éves német nő, aki a korábbi hírekkel szemben nem a felesége, hanem az élettársa volt, súlyos sérüléseket szenvedett; az elkövetőt, aki maga is megsérült, a rendőrök rövid időn belül a bűncselekmény helyszínén elfogták és a siófoki kórházba szállították. Az emberöléssel gyanúsított férfi a kórházban még aznap beismerő vallomást tett. Mint azt a rendőrök feltételezték, s a történtek után több helybéli is valószínűsítette, vagyonmegosztási vita állt a lövöldözés hátterében.

Sovány István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a volt élettárs és barátja ennek okán kereste fel hétfőn a lovastanya tulajdonosát, akivel megállapodtak, hogy másnap rendezik ügyüket a helyi önkormányzatnál. A német férfi azonban nem jelent meg, ekkor a nő, új barátjával a tanyára ment, ahol a verekedéssé fajult vitát követően autóba ültek és menekülni próbáltak. A férfi ekkor lőtt rájuk a kocsi ablakán keresztül a szögbelövővel.

A csaknem 10 centiméteres szög a férfi vállán átfúródva a bordái között távozott, olyan erővel, hogy átszakította a kartámaszt, és a jobb első ülésen ülő nőt is életveszélyesen megsebesítette. A gyilkos eszközt a rendőrök az autó kárpitjában találták meg.

A menekülő párnak még volt annyi ereje, hogy a közeli önkormányzathoz hajtson, s ott - mint a bűnügyi osztályvezető elmondta - "az autó ablakát kirúgva" segítséget kérjenek. Mire azonban a mentők a helyszínre értek, a férfi sokkos kivérzésben meghalt, a nő állapotát a Fejér megyei Szent György kórházban másfél órás életmentő műtéttel stabilizálták.

A település jegyzője még a tragédia napján elmondta: a horvát férfi és a német nő ügyfélként előző nap is járt nála a hivatalban. A megsérült nő és az elkövető ugyanannak a betéti társaságnak volt tagja. A nő - mivel visszaköltözött Németországba - szerette volna a saját részét ellenérték fejében a társának felajánlani. Erről "kezdetleges" egyezséget kötöttek, amely végül nem jött létre - közölte. Az üzleti vállalkozás szolgáltató és vendéglátó betéti társaság volt, amely egy csárdát működtetett.

Forrás: HVG, MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus lesz a kiviteli eljárás

A vám- és pénzügyőrség július 1-jén bevezeti az elektronikus kiviteli vámeljárást, ami jelentősen… Tovább olvasom