Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Belőttek egy budapesti mecsetbe

Ismeretlenek fegyverrel belőttek a Magyar Iszlám Közösség mecsetébe. Az imateremben ahol ekkor senki nem tartózkodott két ablaka tört be.
Csütörtökön ismeretlenek kis kaliberű fegyverrel - feltehetőleg légpuskával - lőttek be a Magyar Iszlám Közösség (MIK) budapesti mecsetébe, az imaterem két ablaka is betört. Bolek Zoltán, a közösség elnöke elmondta: többedmagával a Róbert Károly körúti épület előtt dolgozott, amikor az incidens történt. Az imateremben ekkor senki nem tartózkodott.

Mint azt a közösség vezetője elmondta, sejtése sincs, ki és miért lőtt rá a mecsetre. „Korábban is kaptunk fenyegetéseket. Két éve gyakori volt a telefonos fenyegetés és az ajtóra is felírták, hogy „Megdöglötök!", de soha semmi atrocitás nem történt" - közölte a vallási vezető.

Jelenleg rendőrségi fegyverszakértő és bűnügyi technikus vizsgálja a helyszínt.

2005 szeptemberében egy ITT nevű iszlámellenes csoport helyezett el a muszlimokra nézve sértő plakátokat Budapest több pontján. Az anonim társaság weboldalán is terjesztette iszlámellenes nézeteit. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódott, ám végül nem indítottak nyomozást, a társaság pedig abbahagyta tevékenységét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekli a Gönczöl-bizottság jelentése?

Tovább olvasom