Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Benkő: a honvédség új fejlődési pályára lép

Arra törekednek, hogy a magyar katonák olyan eszközökkel rendelkezzenek, amelyek a 21. századi kihívásokra kellő mértékű választ tudnak adni.
A Magyar Honvédség új fejlődési pályára lép - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter vasárnap Budaörsön, családi nappal egybekötött haditechnikai bemutatón. Mint elmondta, itt olyan eszközökkel ismerkedhetnek meg a jelenlévők, amelyekkel a honvédség már rendelkezik, és egyaránt alkalmasak a hagyományos, a modern és a hibrid hadviselés műveleti feladatainak ellátására. Emellett a rendezvénnyel a cél az is, hogy a honvédség együtt ünnepelhesse a honvédelem napját a társadalommal.
Robot a budaörsi repülotéren tartott, családi nappal egybekötött haditechnikai bemutatón. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Robot a budaörsi repülotéren tartott, családi nappal egybekötött haditechnikai bemutatón. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

"A honvédség egy nagy család" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: azt szeretnék, ha ez a család a jövőben még tovább bővülne. Kiemelte: arra törekednek, hogy a magyar katonák olyan eszközökkel rendelkezzenek, amelyek a 21. századi kihívásokra kellő mértékű választ tudnak adni. Azt szeretnék, hogy az emberek valóban békében élhessenek - hangsúlyozta Benkő Tibor. Napjainkban rendkívül gyorsan változik a biztonsági környezet a világban, Európában, Magyarország környezetében is - jegyezte meg a miniszter. Majd Julius Caesart idézve leszögezte: "ha békét akarsz, készülj a háborúra".

Ugyanakkor aláhúzta: a katonák nem akarnak háborút, a békét kívánják megőrizni. Minden felelősségteljesen gondolkodó vezetőnek kötelessége, hogy gondoskodjon hazája, országa, népe biztonságáról. Szerinte olyan katonákra van szükség, akik követik az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek emlékét. Emlékeztetett arra, hogy 1849. május 21-én a forradalom és szabadságharc "legékesebb" ütközetében a magyar katonák visszafoglalták Budát. Ennek emlékére május 21. a honvédelem napja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat gázolt halálra egy embert Monoron

Vonat gázolt halálra egy embert Monoron
19 óráig állhat helyre a menetrend, addig késések várhatóak a Budapest-Cegléd-Szeged és a… Tovább olvasom