Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Beperli a rendőrséget az öngyilkos fiú édesanyja

Továbbra is kómában van és rosszabodott az állapota annak a 16 éves fiatalembernek, aki múlt kedden saját nadrágszíjára akasztotta fel magát a lenti rendőrkapitányságon. Az anya az ügy miatt pert indít a rendőrség ellen, a részletekről még egyeztet ügyvédjével.
"Nem kellett volna nála hagyni az övet" - ezt Dr. Tiborcz János ezredes, Zala megye rendőrfőkapitánya nyilatkozta. Azzal kapcsolatban azonban nem nyilatkozott, hogy elismeri -e a rendőrök hibáját az ügyben. A főkapitány szerint a törvények minden esetben "fogvatartottat" emlegetnek, a 16 éves fiatalember azonban előállított volt. Az eset nem is a fogdában, hanem a lenti rendőrkapitányság előállítóhelyiségében történt. Mint mondta: a szabályzat azt írja elő, hogy az előállítottat kamerával, vagy őrrel kell őrizni, a kapitányságon mindkettő megvolt. Hangsúlyozta, hogy a szabályzat nem azt mondja, hogy figyeljék, hanem azt, hogy őrizzék az előállítottat. A főkapitány elmondta, hogy amikor a rendőröknek feltűnt, hogy nem látják a fiatalembert, akkor bementek az előállítószobába és miután észrevették, hogy a fiú felakasztotta magát, levették a szíjról és újraélesztették. A fiatalembert a mentők a Zala Megyei Kórház intenzív osztályára szállították, azóta is ott ápolják.

Tiborcz János hangsúlyozta, hogy a fiú nem volt még gyanúsított és nem is hallgatták ki. Mint mondta: ezt nem is tehették volna meg, hiszen, mivel a fiú 16 éves, ehhez szülői felügyelet kell.

Múlt kedden egy idős asszony jelentette a rendőrségnek, hogy a lenti temetőben két fiatal ellopta a táskáját. Hasonló eset előző nap is történt, akkor is két fiatalt láttak. A kedden kiérkező járőr a temetőhöz közeli úton két fiatalt pillantott meg, egyikük beszaladt a közeli kukoricásba, a másik azonban ott maradt. Őt a rendőrök először tanúként vitték be a kapitányságra. Közben a kukoricásban megtalálták az idős hölgy ellopott iratait, majd a másik fiatalembert is, akit előállítottak. Az ő elszámoltatása során merült fel, hogy a korábban még tanúként bevitt másik fiatalembernek is köze lehet a lopáshoz. Ekkor őt is előállították, de még mielőtt az előállítóhelyiségbe vitték volna, megengedték neki, hogy felhívja édesanyját. Röviddel ezt követően az előállítóhelyiségben a fiatalember felakasztotta magát saját nadrágszíjára.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. flexsnake 2008. október 15. 17:35
  „Ja én is pozitivan közelitem meg az esetet.Igaz hogy felakasztotta magát de ha kap kártéritést az anja milyen állat új tévét vehet!És már a fia sem fogja elkapcsolgatni mikor barátok közt van :)
  Tényleg jó pozitivan szemlélni a dolgokat :)”
 • 25. SP 2008. október 14. 22:04
  „Szia! 24. hozzászólás egyszeru polgar 2008.10.14. 19:47

  Valóban túl sok a rossz hír, illetve a rosszul megközelített hír. Stresszessé, depresszióssá tesznek bennünket, és hirtelen meggondolatlanul, pánikszerű hangulatban cselekszünk, döntünk. Az eredmény pedig siralmas. A pozitív megközelítés hatékonyabbá tehetné a dolgokat, így boldogabbak is lehetnénk, lenne sikerélményünk is.”
 • 24. egyszeru polgar 2008. október 14. 19:47
  „Kedves "SP"
  Mindig elgondolkozom azon, miert itelkeznek legtobben olyan hirtelen es meggondolatlanul. A dolgok eredete nagyon sokfele lehet, megis az emberek nagyobb reszebol azonnal a negativ lehetosegek jonnek elo. Mintha egy szemellenzot viselnenek!
  Ez nagy hiba es azt gondolom ezert van az is, hogy az orszagos ugyekben is a haladas es fejlodes helyett csak a hibakon ragodnak, pozitiv elkepzelesek es javaslatok helyett.
  Ezek az emberek onmaguk eletet is megkeseritik, mindennek a sotet oldalat latjak, onmagukat teszik boldogtalanna.”
 • 23. SP 2008. október 14. 17:42
  „Szia! 21. hozzászólás egyszeru polgar 2008.10.14. 13:41
  Hasonló a véleményem.
  A fiatalok virtusa, egymásra hatása rossz is lehet. Lehetséges, hogy a gyerek labilis idegzetű nem is bűnöző típus. A rendőr meg meg akarta talán mutatni, hogy ő a vitéz úr, de pszichológiából gyengécske volt a felkészültsége. A vizsgálat eredményére kíváncsi vagyok. Remélem objektív lesz.”
 • 22. flexsnake 2008. október 14. 16:57
  „Hát bakker engem meg bevittek mert egy verés elkövetőjének a személyleirása állítolag rám illett :D Be a kocsiba és irány a klinika erre kikisérnek egy kék-zöld emberkét de akkorát ám hogy egy tenyérrel betakarta volna az egész felsőtestem pedig nem vagyok egy törpe.Mondom nehogy most jöjön rá a rángógörcs és bologason, de szerencsére mondta hogy nem látott még engem nem én voltam.Most ha nagyon bunkó lettem volna én is perelhettem volna mert megbilincseltek és nyilvánosan megaláztak azzal hogy úgy vittek mint egy bünőzőt.Nem tetem mert tudtam hogy mindent elkövetnek azért hogy megtalálják a tetest és ez azzal jár hogy van aki ártatlanul megviselődik.Visszavittek ahol találtak és kész.Szarul esett de ha rendőr lettem volna akkor és ott én is ezt tettem volna, a társadalom becsületes tagjaiért.
  Szóval pereljen csak az az anya, közben gondolkodjon el azon hogy miért tette a fia amit tett.Mert van úgy hogy valaki megbotlik, esetleg bepalizzák de akkor leszegi a fejét és nem csinál többet ilyet.De hogy felakassza magát...
  Nem hiszem hogy olyan sokk érte egy gyanusítás miatt.Talán más is van a dologban.”
 • 21. egyszeru polgar 2008. október 14. 13:41
  „En azt gondolom, ez a kamasz fiu eppen nem az elvetemult tomeghez tartozik.
  Ha a haverja rabeszelesere reszt is vett ebben a lopasban, lopasokban lelkiismeretfurdalasa volt. Ez azt jelenti, nem tartozott a remenytelen esetek koze. Az is elkepzelheto, eppen szulei szigoratol felt, s ez vezette panik szeru cselekedetehez.
  Szerintem nagyon sokan kovettunk el / foleg kamaszkorunkban a tarsasag befolyasara /l olyan dolgokat, amit szuleink es a tarsadalom elitel. Ne feledje el senki, foleg a ferfiak, kamaszkorukban milyen ugyekbe keveredtek, melyek talan sohasem derultek ki. Felnottkorra , benott fejjel mar maskent cselekszunk, s azokat kell elitelni, akik meg ekkor sem valtoznak.”
 • 20. THK 2008. október 14. 00:07
  „akkor jársz, mert a BMV szleng kifejezés a tömegközlekedésre: Busz, Metró, Villamos - bár erősen frusztrált barátunk aligha így értette”
 • 19. turboman 2008. október 13. 22:31
  „áldozat
  ez most nem az én diplomámról szól. valószínűleg úgyis munkanélküli leszek velük. ezt csak úgy írtam, hogy bár én is jártam a rendőrségen 17 évesen, és jogosan meg is fingattak, attól még "normális" emberré válhatok. persze hogy mi a "normális" azt inkább hagyjuk, de maradjunk annyiban, hogy most azt jelenti: megfelel a kisstílű társadalom normáinak.
  BMV-vel nem járok de BMW-vel se. trolival, biciklivel többször.

  minden jót.”
 • 18. Kataaaa 2008. október 13. 22:25
  „Ez most ne arról szóljon h ti itt veszekedtek!!!”
 • 17. áldozat 2008. október 13. 21:49
  „turboman

  gratulálok, te nagyképű fasz. a 2 diplomádhoz, te köcsög!
  BMV-vel jársz már?”
 • 16. turboman 2008. október 13. 21:34
  „Sziasztok emberek.
  Jó nagy faszok vagytok. :-)
  A gyerek részt vett a rablásban, valószínűleg kis-köcsög stb mondjátok ti,talán igaz. Diákok leütik és tóba dobják a társukat, mások tanárokat vernek rendszeresen, esetleg a társaikat zsarolják napi rendszerességgel. Szerintem egy ilyen egyszeri eset, amiben lehet, hogy nem is főszereplő talán még nem olyan főbenjáró bűn amiért egyből halált érdemelne. El se futott, a rendőrségen jól beszart, aztán hirtelen meghülyült. Ha valakinek nem szokatlan egy ilyen rendőrséges közeg (ergó egy beteg jellemű bűnöző), akkor nem veszti el az eszét, nyugodt marad.
  Nem tudom megítélni az esetet, ez is csak egy verzió.

  Én is voltam már rendőrségen kihallgatva egy kis részeges balul sikerült este folyományaként, és én is totál be voltam szarva. Ennek ellenére hamarosan két diplomám lesz, és anyám nem nevelt félre úgy gondolom. Vagy ha igen, akkor nem ez a mércéje.”
 • 15. OLI 2008. október 13. 21:09
  „Igaza van annak aki a rendőrök mellett áll.
  Szorosabbra kellett volna húznia az övét annak a kis féregnek h hatásos legyen ha már elkezdte!!!!”
 • 14. Cc 2008. október 13. 19:41
  „dre, sajnos a néne nem szenilis, a gyermekek elszaladtak, ezt a virágszálat egy kukoricás mellett kapták el, TANÚKÉNT vitték be. Sajnos elkapták a játszópajtását is a kukoricásban, meg a néne tasija is meglett..... Nekem qrvára sárlana a pofám, hogy ilyen kölköt neveltem, tv ide vagy oda. Régen a rendőrök az ilyeneket a helyszínen kockásra pofozták és el volt intézve. A delikvens, meg a tanulságot megjegyezte egy életre. De most a kedves anyukának még haszna is van a tróger fiából, broáf...”
 • 13. Kataaaaa 2008. október 13. 18:57
  „Perelje csak be ha neki úgy tetszik....Reméljük nem lesz neki öröme benne!!!
  De nem tudom megérteni h egy 16 éves h tud ilyet csinálni...én is annyi vagyok és inkább segítek valakin mintsem kárt tegyek benne, de hát mindenki más!!!
  Az akasztásról annyit h biztos bűntudata volt, de abból is nagyon nagy, mert ha már valaki ilyet AKAR csinálni magával akkor annak már nagy baja van!!!
  A rendőröket meg nem tartom hibásnak, örüljön az anyuka h legalább újraélesztették a kicsi fiát!”
 • 12. Tudóska 2008. október 13. 18:24
  „Remélem olvassa a pereskedő szülő!

  Kapjon pénzt a rendőrség hibája miatt (ami jár az jár), de az legyen a legnagyobb öröme az életben.

  Éljen örökre a kómában lévő tolvaj, rabló kölkével és legyen rá büszke! Pelenkázza és mosdassa, de legalább többet nem kerül az utcára szemét.

  Úgy is a mi adónkból fizetik ki a kártérítést, de ezt legalább nem sajnálom, mert tudom, hogy legalább eggyel kevesebb!”
 • 11. flexsnake 2008. október 13. 16:48
  „Szóval ha én mondjuk bemegyek a rendőrség wcjébe és ott akasztom fel magam akkor ők a hibásak.Igen, valószínüleg itthon elzárva kellene tartani a késeket mert az ő felelőségük hogy én ne szúrjam le magam... Hát basszák meg ez már vicc.Ő döntött úgy hogy lóg egyett.Nem foghatta a kezét a rendőr.Aki meg perel ahelyett hogy a fia mellett lenne hát nem anya...Csak egy lombik.”
 • 10. ébredjetek 2008. október 13. 16:31
  „thug life!

  Vajon ki neveli, alkjtja azt az emberpalántát, aki egy napon világra jött. Talán a rendőrök nevelték? Akkor nem jutott volna ide. Talán én? Nem is ismertem, Talán Te? Dehogy. Az anyja nevelte. Vajon akkor ki ahibás az elhibázott jelleméért? Talán a tanárok? Na ne!!Az ember személyisége 5 éves korára kialakul, azon túl már nem nagyon változik. Ha nem az anyja volt vele ez alatt az idő alatt, akkor ki? kérdem én. Ha az én gyermekem egyszer a rendőrségen tölti az éjszakát, akkor annak úgy kellett történnie és majd mélyen magamba nézve elgondolkodok, mit rontottam el. De abban biztos vagyok, hogy a fiam vagy a lányom szeretni fogja annyira az életét, hogy ne próbálja meg eldobni magától. Ha mágis, akkor talál más alkalmat, hogy megtegye, ahogy ez a fiu is talált volna. Lehet, hogy a rendőrök hibáztak, de a kis mocsoknak az anyja még nagyobbat hibázott. a rendőrök hibáztak mert nem óvtak meg a társadalomnak egy bűnözőt? Hibáztassam ezért őket? De az nagyobb hiba, ha te hozol létre valamit, ami veszélyes a többi emberre nézve és hagyod, hogy romboljon, pusztítson. És ezek után még van bőr a képén bírósággal fenyegetőznie. Gusztustalan. De mit is várnál egy ilyentől?”
 • 9. Evita 2008. október 13. 16:19
  „Az a bizonyos nyuszi mindig kap.... ha nem engedi,hogy telefonáljon akkor azért kap.DICSÉRET a rendőröknek,hogy elfogják a rablókat!!”
 • 8. optimista 2008. október 13. 15:32
  „Nem kell minden megtévedt gyereket felakasztani. Nyilván azért kötötte föl magát mert bűntudata támadt, és lelki-ismeretfurdalás gyötörte. Ez pedig jó jel abból a szempontból, hogy még egészséges érték ítélettel rendelkezik, tehát kis segítséggel (megfelelő nevelés mellett) rendes ember lehet még belőle, persze csak ha az egészségi állapota is lehetővé teszi. Célszerűbb lenne a rendőröknek is (a háziorvosok mintájára) előre egyeztetett időpontot adni a kihallgatás időpontjára vonatkozóan, ill. kérni a szülői kíséretet, az ehhez hasonló balesetek elkerülése érdekében. Én sajnálom a srácot és a családját. Valószínű hogy helyt tudott volna állni az okozott kár megtérítése vonatkozásában akár ő, ha jobban figyelnek rá, de a családja mindenképpen. Így viszont tetemes egészségügyi és és egyéb várható kiadások fogják terhelni a "közös költségvetésünket" egy dilettáns módon folytatott eljárás miatt.”
 • 7. A bunkóknak! 2008. október 13. 14:27
  „4. thug life-nak!
  A cipőt minek kellene levetetni,te még nem láttál tépőzáras cipőt? Vagy talán szerinted a cipője is rohadt szagú volt mint anyuci kicsi fiacskája! Te neked én meg azt kívánom, hogy egy ilyen kis bunkó rabolja ki a családodat, hátha akkor másképp fogsz vélekedni.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás Budapesten

Egy lakásnak használt melléképület robbant fel hétfőn reggel Budapesten a XVII. kerületben. A… Tovább olvasom