Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Bérelt raktárból a győri ipari parkba

A laikus nehezen tudja elképzelni, mely iparágak használnak annyi csavart, hogy sikeres vállalkozásokat lehet alapítani a csavar- és kötőelem-forgalmazásra.

Pedig a lehetőségek száma egyre nagyobb, a szakma magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Jobb példa nem is kell erre, mint hogy a Kisalföldi Presztízs Díj 2005 új kategóriájában az „Év középvállalkozása" címet a csavar- és kötőelem-forgalmazással foglalkozó Visimpex-Hungary Kft. nyerte el.

– Szűkebb környezetünkben is alig találunk olyan eszközöket, amelyek ne tartalmaznának csavarokat. A bútorokba faforgácslapcsavarok kerülnek, a szárazépítő mesterek nélkülözhetetlen kellékei a gipszkartoncsavarok, a hipermarketek és raktárépületek oldallemezeit önfúró csavarok tartják, a különféle elektromos kéziszerszámokat pedig műanyag szerkezeti csavarok fogják össze – mondta el Kosár Dezső, a kisalföldi Presztízs-díjas Visimpex-Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki a hagyományos építőipart, mint a legnagyobb csavar- és kötőelem-felhasználót, még meg sem említette a felsorolásban. A magyar–cseh vegyes vállalatként működő Visimpex-Hungary Kft. alapítói ezt a felhasználói sokrétűséget ismerték fel, amikor 1997-ben piackutatást végeztek Magyarországon, hogy megtudják: eladhatóak-e a cseh Visimpex Kft. által forgalmazott faforgácslap-, gipszkarton- és önfúró csavarok nálunk is. A piackutatás annyira kedvező eredményt hozott, hogy a megbízó és a kutatást végző Kosár Dezső hamarosan közös vállalatot alapított.

– Az új cég székhelyének kiválasztásánál is felhasználtuk a kutatás eredményeit, azok pedig azt mutatták, hogy Magyarországon a kötőelem-forgalmazók is Budapesten koncentrálódnak, és elvárják ügyfeleiktől, hogy ők utazzanak hozzájuk. Mi más véleményen vagyunk: szerintünk a forgalmazónak kell az ügyfélhez menni, nekünk kell biztosítani a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást. Így esett a választásunk az iparilag fejlett nyugati országrészre, és a logisztikailag nagyon előnyös fekvésű Győrre.

Az alapítás utáni első években a társaság elsősorban a régióban működő vállalkozásokra összpontosított. Bár ekkor még egy 300 m˛-es bérelt raktárban dolgoztak, szolgáltatásaik már messze meghaladták a kötőelemszakmában addig tapasztaltakat. Fontosnak tartották a rugalmasságot és a gyorsaságot, és ennek ahol csak lehetett, hangot is adtak. Nemcsak üzleti partnereik, de a nyitott szemmel járó dunántúliak is egyre gyakrabban találkozhattak a vállalat szállító járműveinek oldalán a kifejező „Csavar Expressz" logóval. A kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a vállalat már az első teljes évet nyereséggel zárta.

– Ügyfélközpontú gondolkodásunk és barátságos áraink egyre szélesebb ismertséget és keresettséget hoztak. Az évente megjelenő, Menetlevél nevet viselő termékkatalógusunk is egyre több meglévő és potenciális ügyfelünkhöz eljut, és bízunk benne, hogy egyre előkelőbb helyre kerül a döntéshozók asztalán és a viszonteladók boltjaiban – emlékezett vissza a kezdeti időszakra Kosár Dezső ügyvezető igazgató.

Az egyre növekvő ismertség egyre nagyobb forgalmat eredményezett: a folyamatos bővítés először az értékesítők, majd a kiszolgálószemélyzet csapatát érte el, végül a bérelt raktár is kicsinek bizonyult. A cég vezetése 2003-ban egy új, modern raktárcsarnok építését határozta el, a választás a minőségi infrastruktúra és az M1-es autópálya közelsége miatt a Győri Nemzetközi Ipari Parkra esett. A Visimpex-Hungary Kft. telket vásárolt, majd kevesebb mint egy év múlva beköltözött újonnan felépített székházába, amelyben az 1200 m˛-es, 8 méter hasznos belmagasságú raktárcsarnok mellett 300 m˛ alapterületű iroda kapott helyet.

Az új környezet nemcsak a nagyobb raktárkészletet tette lehetővé, de jó apropó volt az értékesítési csapat bővítésére és átszervezésére is. Napjainkra a Visimpex-Hungary Kft. területi képviselői vállalati gépkocsijukkal a legrövidebb utat megtéve Magyarország minden városába rendszeresen eljutnak és jelentős szakmai segítséget nyújtanak az ott tevékenykedő vállalkozóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 ajándékötlet Valentin napra!

Szent Valentin nevenapján világszerte megajándékozzák szeretteiket az emberek. Ön már vett valami… Tovább olvasom