Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Besült az új Kalasnyikov

Illesztési problémák miatt már kétezer lövés után fel kellett függeszteni a modernizált Kalasnyikov gépkarabélyok haditechnikai ellenőrző vizsgálatát, mindkét típusnál.
A Magyar Nemzet információi szerint a fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna, és ezt a Magyar Honvédség főtisztjei is elismerték a parlament honvédelmi bizottságának hódmezővásárhelyi kihelyezett ülésén. A honvédelmi tárca módosításokat és javításokat kért a gyártótól, amelyek után vélhetően folytatható a tesztelés. A lap ugyanakkor úgy tudja: a szaktárca nem zárkózik el attól se, hogy a Kalasnyikovok felújítása helyett mégis új fegyvereket vásároljanak a honvédségnek.

Olvasóink írták

 • 11. DeeJay 2009. június 01. 22:30
  „flexsnake: Aki azt állítja, hogy az M-16-os jobb fegyver mint az AK, annak fingja nincs a fegyverekhez. Kívánom neked, hogy állj ott valahol Afganisztán közepén egy homoktól elkoszolódott M-16-ossal, szemben pár AK-s tálibbal, akkor legközelebb majd meggondolod, hogy belepofázol-e olyan dolgokba, amiről fogalmad sincs.”
 • 10. flexsnake 2009. május 27. 15:43
  „Nem nőtt ki a honvédség a szocializmusból :D Az AK egy nagyon aranyos jószág, darál is, üt-ver köhög mint atom de a célnak megfelel. A korszerűsített verzió egy kalap szart nem ér. A kala attól volt nagyon ütős hogy igénytelen körülményekre tervezték. Ma már vannak jobb gépkarabélyok, az amcsi M16. Abból kellett volna venni. Azokat nem kell szervizelni, a kötelező szerviz elég neki. De mivel a magyar haderő egy rakat fos nem érdemes gyalogságra gyúrni. HA honvédelmet kellene most felállítani akkor csak lövészek volnának. Ilyen haderő csak gerilla módon ütőképes, ahhoz meg mesterlövészpuskák kellenek. Párokban már lehetne őket képezni. Egy karabélyos figyelő+egy lövész. Az amcsik sem a böszmenagy gyalogsággal döntenek el háborúkat. Az csak a rohamozásra jó. De eredménytelen gerilla harcmodor ellen.
  Nem értem minek van egyáltalán nálunk még katonaság. Meg sem tudnánk védeni magunkat. Egy nagyobb gépmadár teleszórja a fél országot mire felszáll két elfogó. Le vagyunk maradva. Annyira hogy az siralmas.
  Erről nem szokás beszélni de nem tudnánk megvédeni magunk még egy szakadtabb országgal szemben sem. Akkor lesz jó világ mikor már fegyverek sem kellenek mert nem lesznek konfliktusok. Hogy aztán megértésből vagy félelemből az már más tészta.”
 • 9. Esovaro 2009. május 27. 11:44
  „Az nem eleg ha uj fegyvereket vesznek, meg kell hozza vasarolni a gyartasi licencet is,ugy van ertelme”
 • 8. CID 2009. május 27. 11:05
  „Menniy haditechnikai szakértő. Jön majd flexi, aztán végetek lesz mint a botnak :)”
 • 7. bata 2009. május 27. 10:33
  „MP5 vagy M4A1”
 • 6. sziszka1 2009. május 27. 10:14
  „log: ha új fegyvereket vettünk volna akkor az lenne a baj!
  nem tanultad meg még: a van a nyuszin kalap azért verik meg, ha nincs akkor meg azért!”
 • 5. Mike3 2009. május 27. 10:08
  „1:

  Ne viccelj már, még ez is legyen izraeli? Legyen akkor HK inkább! Ők gyártják a legjobb fegyvereket.”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. május 27. 09:54
  „Közbeszerzés magyar módra.

  Ahogy hallottam, abból a pénzbôl amit a Kalasnyikovok felújítására fordítanak gyakorlatilag új, korszer? és legalább annyira megbízható fegyverrendszereket lehet vásárolni. Valamelyik BM-es nagyfej? feleségének biztos van egy vállalkozása ami pont ilyen munkákra szakosodott :) A rendôrség új egyenruhája az így készül :)

  Kiküldjük b*zd meg a magyar katonákat külföldi missziókba, sz*r cuccal. Nem véletlen, hogy nem vettünk még részt harci feladatokban, csúnya veszteségek lennének :(

  Bár miért is lenne ez más mint mondjuk az autópálya-építés?

  H&K G36, SIG 556”
 • 3. Logaritmus 2009. május 27. 09:35
  „Már korábban sem értettem, hogy miért nem új fegyvereket vásárolunk.”
 • 2. Strat-n 2009. május 27. 08:42
  „Szerintem adjuk el valamelyik polgárháborús országba.”
 • 1. legal 2009. május 27. 07:22
  „Tévé kábelszolgáltatóm egy csatornája sorozatban foglalkozott e fegyvertipusba sorolt, a világban gyártott különböző fegyverekkel. Az a véleményem, hogy érdemesebb és gazdaságosabb lenne megnézni az izrael által gyártott tipusokat. Különböző generációs fejlesztéseik messze verik a Kalasnyikovot. Ezen tipusok közül kellene választanunk és vásárolnunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

700 millió forintból újul meg a felsőörsi tábor

Több mint 700 millió forintból alakítják át a jelenleg üresen álló felsőörsi volt úttörőtábort -… Tovább olvasom