Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Beszakadt a beton a miskolci légimentő helikopter alatt

Két és fél-három órán át működésképtelen volt a miskolci légimentő-szolgálat kedden, mert helikopterét nem tudták megmozdítani. Riasztást nem kaptak, amíg kiszabadították a gépet. A helikopternek nem esett baja.
A mentőhelikoptert egy négykerekű tárolón tolják be és ki a hangárból. Amikor a szolgálat kezdetekor a gépet ki szerették volna húzni a hangárból, a tároló alatt beszakadt a beton, a tároló kereke pedig beszorult a körülbelül 20 centiméter mély résbe. Emiatt a helikoptert nem tudták megmozdítani.

Két-három óra telt el, mire kiemelték a tároló kerekét a lyukból. Addig a helikopter, ha szükség lett volna rá, nem tudott volna mentéshez indulni - mondta a Független Hírügynökségnek Turi Péter, az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezetője.

Turi Péter elmondta azt is: a helikoptert a Miskolci Repülőklub tulajdonában lévő területen, meglehetősen mostoha körülmények között tárolják. A kht. csupán bérli a hangárt és a személyzeti helyiségeket. Az ügyeletes orvos kapcsolatait felhasználva a hibát délutánig kijavították, a sérült aszfaltot újra lebetonoztatták - tette hozzá.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatóan felvetették az egészségügyi miniszternek, mit szól a miskolci helikopter esetéhez. Horváth Ágnes azt mondta: mind a földi, mind a légimentést fejlesztik itthon uniós forrásból, már készítik az erről szóló végleges terveket, így jövő télen várhatóan már nem fordulhat elő a keddihez hasonló eset.

Olvasóink írták

  • 2. Kolompár Rómeó 2007. december 05. 09:21
    „Mindez a betegek érdekében történt. Ágika szerint legalábbis biztos.”
  • 1. mz/x 2007. december 04. 21:49
    „Csipp-csupp dolgokkal nem kell foglalkozni...2 menüből lehet választani a kórházakban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a Balaton együttes egykori tagjának

A Békéscsabai Városi Bíróság tíz hónap börtönre ítélte O. I.-t, aki a júliusban előbb megrongálta,… Tovább olvasom