Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Beszélő szemek

Nagyon félt. Próbált erősnek látszani és magabiztosnak, pedig rettegett. Attól, hogy hamarosan a kórház falai közt kell hagynia azt, akitől az életét kapta.

Ijesztőnek tűnt a kórházi környezet, amikor a labirintusszerű folyosókon át a betegfelvétel irányába haladtak. Próbált derűs és mosolygós lenni, hogy nyugalmat árasszon az anya felé. A főorvos irodája előtt várniuk kellett. Azután kijött az asszisztensnő és kedvesen elmosolyodott. Azt mondta, majd ő elkíséri őket, mert úgyis eltévednének.
Elindultak a rideg köveken, akkor már érezte, hogy reszket. A főorvos asszisztense ekkor ránézett és a szemében ott volt minden. Titkos üzenetet küldött: azt mondták azok a kedves barna szemek, hogy nyugodjon meg, nem lesz semmi baj. Jó kezekben lesz? – kérdezték az ő szemei. Igen – hangzott a felelet, de ez már hangosan és az asszisztensnő a vállára tette a kezét. Riadt kis madárka volt az édesanyja, amikor otthagyták az ágyon.
Egyeske lett, akit kezelésbe vettek a nővérek. P még mindig erősnek és nyugodtnak látszott, de lent a lépcsőházban a kávé-

automata mellett eleredtek a könnyei. A barna szemeket látta maga előtt, és a tekintetbe kapaszkodva most már mert hinni. S közben azon morfondírozott, milyen jó, hogy az egészségügyben vannak ilyen beszélő, kedves barna szemek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom