Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Betegségektől, haláltól, terrorizmustól félünk a legjobban

Az emberek többsége a súlyos betegségektől, a haláltól, valamint a terrorizmustól és a háborúktól tart leginkább világszerte - derül ki a GfK Custom Research tavaly őszi felméréséből. A kutatók 20 országban 21 ezer embert kérdeztek meg.
Az emberek egyharmada egy, a családban bekövetkező súlyos betegségtől, haláltól vagy sérüléstől tart leginkább. Magyarországon emiatt csak a megkérdezettek 23 százaléka aggódik.

A nemzetközi felmérés szerint háborúktól és a terrorizmustól minden harmadik megkérdezett fél. Az emberiség jövőjét érintő veszélyek közül a globális felmelegedést, az erkölcsi romlást és a természeti katasztrófákat említették legtöbben. Magyarországon a válaszadók 30 százaléka a gazdasági válságtól tart leginkább, míg 16 százalékuk a globális felmelegedést emelte ki, mint az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélyt.

A megkérdezettek egytizede az anyagi válságtól tart leginkább. A válaszadók közül csak néhányan aggódnak karrierjük, illetve a családi problémák, válás miatt. Minden huszadik ember fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik. Az emberek egyötöde semmitől sem tart. Fóbiákban csak minden ötvenedik megkérdezett szenved.

A félelmek leküzdésében tízből 4 megkérdezett a barátok, a család és a partner segítségére számít leginkább. Ez az arány Kelet- és Közép-Európában eléri az 50 százalékot. A magyarok 39 százaléka is a családhoz vagy a barátaihoz fordul félelmeivel. 18 százalékuk azonban minden segítséget elutasít és maga próbálja leküzdeni problémáit.

Olvasóink írták

 • 3. gyakor 2008. január 23. 11:16
  „"Milyen érdekes attól senki sem fél, hogy végre lesz egy jóléti rendszer és, akkor majd nem tudja mit is csináljon unalmában!" (a szerzőtől)
  Van akinél ez már el is jött!
  Könyörgöm! Lehetne egyszer- csak egyetlen egyszer- témához kapcsolódó értelmes hozzászólást hallani?”
 • 2. Gergő 2008. január 22. 21:23
  „Előzőhöz: Ez hogy jön ide?”
 • 1. Cseter János 2008. január 22. 12:20
  „Milyen érdekes attól senki sem fél, hogy végre lesz egy jóléti rendszer és, akkor majd nem tudja mit is csináljon unalmában! Vagy Pl. lesz egy Új. Magyarország, ahol az emberek mindegyike vidám és boldog lesz. A pollitikai elit nem azon töri a fejét, hogy a holudvarában lebzslők és a közeli, vagy akár távoli rokon( uram-bnátyám) forma kasztba tömörűlve fölözzék le a termelők hasznát.Sőt halmozzák fel a kiváltságos privilligéniumaikat. Ki az aki azt képzeli, hogy a mai hatalmat bitorlók csak úgy maguktól lemondanak a szinte tejba-vajba fűrdéseikről? Persze amig az emberek olyan hiszékenyek, hogy elhiszik azt, hogy majd jön egy csoda aki,vagy ami majd helyetük megváltoztatja a mai kor jellegét! Hát szerintem a sűlt galambok nem fognak csak úgy repkedni! a gyáva népnek nincs hazája és nem mis lesz soha normális emberi elete, mivel az okosok mindig is kizsákmányolják a gyávákat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklott egy karbantartó munkavonat Budapesten

Egy elromlott váltó miatt kisiklott egy karbantartó munkavonat kedden hajnalban a Lehel téri… Tovább olvasom