Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Betörőkkel dulakodott a a bogyiszlói polgármester

Betörőket ért tetten egyik rokona házánál Bogyiszló polgármestere, a két férfit azonban, akikkel dulakodásba keveredett, csak megzavarni tudta, feltartóztatni nem. Tóth István (független) pénteken elmondta: a rendőrség nyomoz az ügyben.
A polgármester felidézte: kedden sötétedés után, a faluban járva figyelt fel arra, hogy egyik közeli hozzátartozója házából világosság szűrődik ki, egy olyan helyiségből, amelyet nem szoktak használni. Rokonával, aki a telefonhívására néhány percen belül hazaérkezett, bementek a házba, ahol két idegent találtak. Az egyik tettes hamar egérutat nyert, társát Tóth István rövid dulakodás után a földre szorította. Eközben az a férfi, aki korábban kifutott az udvarról, visszament, hogy segítsen kiszabadítani társát. Egy ütés is "elcsattant" - mondta a polgármester, hozzátéve: ez nem volt túl erős, de arra elegendő volt, hogy elterelje a figyelmét a földre szorított férfiról.

Közlése szerint a két betörőről és a kocsiról, amivel a tettesek elmenekültek, viszonylag használható leírást tudtak adni, így lát remény arra, hogy az elkövetők rendőrkézre kerülnek. Nem helybeliekről van szó, utazó bűnözők, akik korábban már jártak Bogyiszlón feltérképezni, megfigyelni a terepet - fűzte hozzá.

Tóth István azt mondta: tudja, nem volt éppen kockázatmentes az, hogy dulakodni kezdett a betörőkkel, ahelyett, hogy értesítette volna a rendőröket. Mint hozzátette, abban bízott, hogy sikerül feltartóztatnia az elkövetőket, amíg megérkezik a segítség.

A polgármester szerint több tanulsága is van az esetnek. Saját szerepét illetően az, hogy előbb gondolkodni kell, és lehetőleg elkerülni az ilyen helyzeteket. Hogy ez esetben nem ezt tette, annak az az oka, hogy érzelmi kötődés is szerepet játszott az ügyben - mondta. A másik tanulság az, hogy nyitott szemmel kell járni.

Tóth István elmondta, hogy Bogyiszlónak mintegy 2500 lakója van. A község nyugalmára egy körzeti megbízott vigyáz. Működik polgárőr-egyesület is a településen, ennek ő az elnöke.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2010. március 14. 13:33
  „,,Mint hozzátette, abban bízott, hogy sikerül feltartóztatnia az elkövetőket, amíg megérkezik a segítség."
  És ha lett volna náluk fegyver vagy leszúrják bizonyára elgondolkozott volna a dolgokon. Nem beavatkozni kell hanem értesíteni a rendőrséget. Arra vannak.”
 • 2. KolompárRómeó 2010. március 12. 22:15
  „Okvetlen fontos, hogy az a bizonyos polgármester független, fideszes, vagy maszopos. Kérjük akkor is kiírni, ha arról van szó, hogy eltörte a lábát.”
 • 1. dodó 2010. március 12. 21:14
  „Hogyan választhatták meg a bogyiszlóiak ezt a rasszista embert polgármesternek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balatonring: a kormány továbbra is biztosítaná a jogdíjakat

A kormány fenntartja, hogy amennyiben a beruházó állami részvétel nélkül, más finanszírozási… Tovább olvasom