Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Bezárhat az autista foglalkoztató Csabán

Alig hogy elkészült, máris veszélybe került az ország egyetlen, autista gyerekeknek és fiataloknak fenntartott nappali foglalkoztatója Békéscsabán.
A fenntartó alapítványnak négy és fél millió forint kell, hogy év végéig működtetni tudja az intézményt, pénz híján viszont kénytelenek lesznek bezárni. A foglalkoztatót tavaly adták át.

A beruházás 154 millió forintba került, ennek nagy része uniós támogatás volt. Az AUT-PONT alapítvány szerint alapvető probléma, hogy míg az építkezésre pályázhattak, addig a működést támogató minisztériumi források mára megszűntek, és uniós pályázatok sincsenek üzemeltetési költségekre. Békés megyében becslések szerint nyolcszázan élnek súlyos, 2500-an pedig enyhébb fokú autizmussal.

Olvasóink írták

 • 7. magyaranya 2008. június 07. 23:01
  „"Az olyan értékekkel nem foglalkoznak, amit írtál. Új Magyarország füzet, utazó nagykövet, satöbbi, ez nagyon köll. Hogy problémás gyerekek? Le van szarva. Kivéve, ha cigány, akkor jár sok pénz."
  Igen ez sajnos így van!De talán ha a sok magyar felébred és összefog,ahogy tették őseink is!Talán akkor mégis sikerülhet egy jobb jövőt teremtenünk!És nekem nincs hová mennem,meg nem is akarok ez a hazám nekem meg a gyerekeimnek is!És tudod itt a kormány baszta el(bocs a kifejezésért)!És hidd el "fiatal "vagyok,de sok mindent átéltem,átélek.Autista a kisfiam,senki nem segít.Epilepsziás a kislányom,senki sem segít nekünk!De van egy mondás amit anyósom mondott (3hete halt meg rákban)A remény hal meg utoljára!
  Szebb jövőt!!!!”
 • 6. Kolompár Rómeó 2008. június 07. 22:19
  „magyaranya: felejtsd el a jobb jövőt. Nem véletlenül ülök Hamburgban a laptop előtt. Imádom Szegedet, sokszor elmentem, mindig visszamentem. De ebből az országból nem lesz már semmi.

  Az olyan értékekkel nem foglalkoznak, amit írtál. Új Magyarország füzet, utazó nagykövet, satöbbi, ez nagyon köll. Hogy problémás gyerekek? Le van szarva. Kivéve, ha cigány, akkor jár sok pénz. Hát erre sajnálok 2 HUF adót is. Sajnálom nagyon. De ennek ennyi.”
 • 5. magyaranya 2008. június 07. 21:25
  „Kedves Kolompár Rómeó!
  Igen értettem!Csak nagyon dühös vagyok,mikor az ilyen gyerekekről van szó!Már csak tapasztalatból is.Mint ahogy említettem az én kisfiam is autista,és az Óvónőkön kívül senki nem segít nekünk!És köszönöm nekik,mert az elmúlt 1 évben rengeteget fejlődött.
  Szebb jövőt!!!!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. június 07. 21:09
  „magyaranya: pontosan erről írok, csak ironikusan...”
 • 3. magyaranya 2008. június 07. 17:41
  „És még valami!Szőrnyű,hogy ezektől és az összes többi beteg (leukémiás,szívbeteg stb...)a gyerekektől vett el mindent kormány!”
 • 2. magyaranya 2008. június 07. 17:25
  „Ez inkább tragikus!Mi lesz így azokkal a gyerekekkel?Nekem is van egy autista kisfiam,és tudom milyen az mikor senki sem segít!A cigányok meg menjenek el inkább dolgozni!”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. június 06. 18:45
  „Nagyon helyes! Eladni, plázát építeni a helyére, a befolyó összeget pedig szétosztani a cigányoknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szupervonat is áthaladhat az országon

Nemzetközi kormányszintű egyeztetések kezdődtek arról, hogy Magyarország miként kapcsolódhat be az… Tovább olvasom