Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Bezárt a tizenötödik képzőművészeti tábor

Befejeződött tegnap a tizenötödik Ferenczi József Nemzetközi Művésztábor Sarródon. A zárásra kiállítást rendeztek a résztvevők alkotásaiból, melyeket megvásárolhatott a közönség.
Tegnap ünnepélyesen befejeződött Sarródon az a művésztábor, amelyet évente a Fertő-part egykori festőművésze, Ferenczi József tiszteletére rendeznek meg. Rujavecné Ferenczi Katalin főszervező elmondta, a rendszeresen visszatérő látogatók mellett új érdeklődők is érkeztek a tíznapos táborra. – Két kitűnő szakmai programunk volt a legnépszerűbb, az egyik a Fejér Zoltán festőművész vezette képzőművészeti képzés, a másik pedig Pósa Ede pasztelloktatása – mondta el Katalin. – Újdonságként idén drótháló segítségével is készíthettek különböző alkotásokat a táborozók, Czanik Ferenc festőművésztől pedig az akvarellezés különböző technikáit sajátíthatták el. Ezenkívül szabadtéri munka és szabadidős programok is színesítették a programot. A világörökség magyar és osztrák falvait jártuk végig, Bécsben pedig a belvárost, illetve tárlatokat tekintettünk meg.
Rujavecné Ferenczi Katalin hozzátette, a szakmai fejlődésen kívül jó baráti kapcsolatok kialakulására is lehetőséget nyújtott a tábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerény remények

A Magyar Atlétikai Szövetség eredetileg 22 fős csapat utaztatását tervezte a ma kezdődő göteborgi… Tovább olvasom