Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Biciklivel lopták a másfélmilliós rezet Dombóvárott

A drótkerítést kivágva loptak el különböző átmérőjű, összesen 300 méter hosszúságú rézkábelt 1,3 millió forint értékben a MÁV ZRT. dombóvári telephelyéről március 9-re virradóra.
A rövid, bravúros nyomozás és a járőrök éberségének köszönhetően a tolvajokat a leadásra elkészített két vödörnyi rézkábellel előállították – értesült az Objektív Hírügynökség a Dombóvári Rendőrkapitányságtól.

A két - 31 és 44 éves - büntetett előéletű dombóvári lakos biciklivel ment az előre kiszemelt terepre színesfémet lopni, ahonnan nem először tűnt el réz és alumínium kábel. A vasút különböző elektromos berendezések működtetéséhez használja fel ezeket a kábeleket. A tolvajok a helyszínen szétvágták a kerítésként szolgáló dróthálót, majd egyikük vallomása szerint az ipari méretű kábeldobok között találtak egy fűrészt és azt felhasználva több darabot lefűrészeltek és még akkor a lakhelyükre szállították két keréken.

Aznap éjjel nagy szakértelemmel a lakóházuk udvarán leégették a kábelekről a szigetelőburkolatot, hiszen csak ilyen formában lehet értékesíteni. Olyan szorgalmasan vagdosták a kábeleket, hogy sikerült tisztán úgy 50 kg rezet nyerni belőle. Igen jövedelmező tevékenység, hiszen átlagban 1200 Ft/kg áron veszik át a méhtelepeken a leadni kívánt színes fémet, így ezért úgy 60 ezer forintot kaptak volna. Kis befektetéssel jó kereseti lehetőség, azonban az okozott anyagi kár ehhez képest 1,3 millió forint.

Az egyik tolvaj részben beismerő vallomást tett, a másik tagad, akit a Dombóvári Rendőrkapitányság őrizetbe vett. Ez a cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Olvasóink írták

 • 7. Tabornok 2008. március 25. 15:20
  „Valamiért az államnak is érdeke a színesfém lopás, különben régen megoldották volna a tiszta jogszabályi hátteret!
  Az állam és a jogászok vajon miért nem csukják be ezt a kiskaput?”
 • 6. miracle 2008. március 20. 15:38
  „Nem vitatom, de nem túlzás az 5%-95% arány ?”
 • 5. yoyo 2008. március 20. 10:05
  „Kedves Miracle!
  50 kg réz felvásárlási ára nem azonos 50 kg rezet tartalmazó 300 méter kábel árával.
  Nem igazán jó példa, de egy autó ára sem azonos a benne lévő anyagok "tömegárával".”
 • 4. Attila. 2008. március 19. 22:31
  „Ha szakszerűen távolították el a szigetelést, gondolom nem ez az első és nem is az utolsó akciójuk. Megint bizonyítottak a sittesek. Ennyit a társadalomba való beilleszkedésükről....”
 • 3. miracle 2008. március 19. 21:00
  „Hogy a francba kerülhet 60 ezret érő kábel a MÁV-nak - mikor vásárolja - 1,3 millába? 1 millió 240 ezret ér a szigetelés ??”
 • 2. 621 2008. március 19. 17:42
  „Gondolom, a "talált" fűrésznek az a szerepe, hogy ne előre megfontoltolt szándéknak vehessék...”
 • 1. dodó 2008. március 19. 10:31
  „Színes fémtolvajok! Senki ne gondolja, hogy börtönbe kerülnek, kártérítésről említést se tegyenek, hiszen támogatnivaló halmozottan kátrányos helyzetű etnikusokról van szó! Holnap, vagy már ma folytatják ahol abbahagyták, esetleg továbbfejlődve erőszakot is alkalmaznak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Per a Magyar Gárda ellen

Ugyanabban a tárgyalóteremben tartják a Magyar Gárda ellen kezdeményezett polgári per második… Tovább olvasom