Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Bicskával támadt tízéves diáktársára az egyeki kisfiú

Bicskával támadt kisiskolás társára egy tízéves fiú a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A negyedikes diák az utolsó pillanatban ugrott el a 10 centis penge elől.
A diák szerdán egy korábbi verekedés miatt az általános iskolában akart elégtételt venni társán, és csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia.

A bicskát két tanár vette el a diáktól. Az iskola igazgatója vizsgálatot rendelt el, majd feljelentést tett a rendőrségen. Magyari Kálmán azt mondta: "A szurkálással gyanúsított tanuló igen vaskos aktával rendelkezik. Iskolakerülő életmódot folytat, nagyon sokat hiányzik. Előfordul az, hogy napokig nem látjuk!"

A fiú kora miatt nem büntethető, a helyi gyermekjóléti szolgálat ezért ideiglenesen, 30 napra javasolja a gyermek intézeti elhelyezését.

A Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója szerint a fiú ön- és közveszélyes. Gém Zsuzsa Andrea szerint a fiú korábban nem volt agresszív, de azt tudták, hogy nem szeret iskolába járni. Kántor Péter rendőr alezredes tapasztalata szerint a hasonló esetek - gyerekek iskolai zsarolása, fenyegetés, verekedés- mintegy 80 százaléka rejtve marad. Tapasztalataik alapján ugyanis sok tantestület az iskola belügyének tekinti azokat, és a konfliktusokat megpróbálják lehetőleg kapun belül megoldani.

Olvasóink írták

 • 4. mandy 2007. november 30. 14:19
  „hát igen, jogos a kérdés, hogy miért a romákat támodatjuk/támogatják, amikor sokkal több kisebbség él hazánkban.
  roma-ösztöndíj -- nevetséges. sajnos a cigóknak eléggé nagy az arcuk és a kormányunk csak tovább dagasztja, ahelyett hogy megrendszabályozná őket.
  persze jönnek majd olyan hozzászólások is, hogy miért? vannak rendes cigányok is, ami tény, de valjuk be igen csak kevés.
  aki be akar illeszkedni, az be is fog. de ezek nem akarnak.
  érdekes egyébként az is, hogy akik gyilkosok, betörők stb. annak nagy része ezek közül kerül ki... :((((((”
 • 3. Dodó 2007. november 30. 12:39
  „Sólyom úr, az SZDSZ és a kisebbségi onbudsman jó lenne ha örökbefogadná ezeket az embernek csak erős túlzással nevezhető, a törzsfejlődésben visszamaradt ork-okat. És nagyon jó lenne, ha saját zsebből, nem a miénkből támogatnák őket! A KurucInfon pontos számítások találhatók, mennyibe kerül nekünk adófizetőknek ezek támogatása. A legszörnyűbb, hogy mindez a mi megkérdezésünk nélkül történik!”
 • 2. mz/x 2007. november 30. 11:37
  „Csak szurkáljon, ő megteheti! Mi pedig egy rossz szót sem szólhatunk rá, mert jön egy cigó védő aki jól leszid bennünket, mert esetleg védekezel ellene! Hiszen az már rasszizmus!”
 • 1. Kolompár Rómeó 2007. november 30. 09:12
  „"A szurkálással gyanúsított tanuló igen vaskos aktával rendelkezik. Iskolakerülő életmódot folytat, nagyon sokat hiányzik. Előfordul az, hogy napokig nem látjuk!"
  Csak nem a legnagyobb kisebbség agyontámogatott képviselőjéről van szó? Ez a szarházi 18 éves kora előtt ölni fog és ez ellen nem lehet semmit sem tenni. Majd pedig kiengedik a legszebb korban, amikor elpottyant pár kölköt, akiket hasonló szellemben fog "nevelni", mint őt a szülei.
  Ez Magyarország jövője. Gratulálok a mindig aktuális támogatási rendszereknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen drágulhat a víz

Jövőre akár 10-12 százalékkal többet kell fizetni a vezetékes vízért. Ekkora emelést javasol a… Tovább olvasom