Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Bilincsben buszozott a Budapestről szökött rab

Tömegközlekedéssel menekült el a fővárosból az a férfi, aki a múlt héten szökött meg az újpesti bíróságról, majd másnap Pest megyében került rendőrkézre.
Az azóta lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a többszörösen büntetett középkorú férfi múlt csütörtökön annak köszönhetően tudott megszökni a IV. Kerületi Bíróság épületéből, hogy őre - amíg a mosdóba ment - egy radiátorhoz bilincselte. Ez az eljárás szabályszerű volt a foglyot kísérő őr részéről, a rab azonban felfedezte, hogy a radiátor lazán áll a falban, így azt felemelve el tudott szökni az épületből.

A szökés után, mint utóbb kiderült, tömegközlekedési eszközzel, távolsági busszal hagyta el a fővárost, és a Pest megyei Csévharasztra utazott egy ismerőséhez. Eközben feltehetőleg mindvégig rajta volt a bilincs, ám ez az elfogását követően nem került elő. A többszörösen büntetett férfi végül annak köszönhetően került rendőrkézre, hogy a Pest megyei település egy lakója bejelentést tett a gyanús idegenről a Pilisi Rendőrőrsön. Az elfogására érkező négy rendőrnek a szökevény először másnak próbálta kiadni magát és egy valós személy adatait diktálta be. Az egyenruhások azonban eddigre megkapták a szökött rab fényképét, s a tökéletes egyezés miatt előállították a férfit.

A szökött rab elfogásában részt vevő rendőröket Biczó László bv. dandártábornok, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokának általános helyettese a mai napon jutalomban részesítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Péter lett a Széchenyi ESE elnöke

Kuti József, az egyesület alapítója, első elnöke a Széchenyi ESE közgyqlésén bejelentette:… Tovább olvasom