Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Biomatracok, bioágyak

Életünk mintegy harmadát ágyban, pihenéssel töltjük. Pontosabban azzal a céllal fekszünk le, hogy kipihenjük magunkat, és számtalanszor kelünk hátfájással, összetörten, fáradtabban, mint ahogy lefeküdtünk. Az optimális biomatrac kiválasztásakor több szempontot, tényezőt kell figyelembe venni: ágy, alvási szokások, kor, testsúly, és természetesen az alkotóanyagok.

A bioágyak három fő részből állnak: ágykeret, lécesbetét, biomatrac. Nézzük ezen alkotórészek milyen követelményeknek kell, hogy megfeleljenek. 

Az ágykeret esetében a tömörfa az, amely leginkább megfelel az egészséges ágy feltételeinek. Ez lehet kemény- vagy puhafa, de mindenképpen fontos, hogy kiváló minőségű fából készüljön és természetes alapú pácokkal vagy viasszal kezeltek legyenek.

A lécesbetétek és biomatracok készítésénél az alapanyagok megválasztásán van a hangsúly. A lécesbetét és matrac alapanyagát gumilatex, kókusz, gyapjú és lószőr képezi, amelyek az alvó embert egy természetes közeggel veszik körül, így szolgálva a nyugodt pihenést.
A biomatracok általában kókuszrost, gumilatex és gyapjú felhasználásával készülnek, két-három vagy akár több rétegben. A lószőrt általában a matracok nyári oldalán alkalmazzák pamutflíz párosításával, mivel a nedvesség felvevő és ismétleadó képességük utolérhetetlen. A matracok téli oldalát gyapjú borítással készítik. A külső huzatok pamutból vagy lenből készülnek.

A harmadik vizsgálati szempont: a fekhelyünk mennyire szolgálja egészségünket? A mozgásszervi- és gerincbántalmakban szenvedők már bizonyára tapasztalták, hogy mit jelent egy "jó" ágy, de az egészségeseknek is jó tudni, hogy a rossz ágy előbb-utóbb őket is beteggé teszi. A megfelelő bioágyak segítségével azonban a már meglévő betegségek egy része is legyőzhető, vagy legalábbis enyhíthetőek a panaszok.

Kapcsolódó cikk:

A gerinc tehermentesítése (2003-01-10) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KARNEVÁLVELENCÉBEN

4 nap/3 éjszaka, félpanzióval


2 karneváli nap, nincs buszon éjszakázás!

Tovább olvasom