Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Birkanyírás (Barbershop)

rendező: Tim Story
forgatókönyvíró: Mark Brown
operatőr: Tom Priestley Jr.
jelmeztervező: Devon Patterson
zene: Terence Blanchard, Ice Cube, Jay-Z, Eve
producer: Mark Brown, Robert Teitel
látványtervező: Roger G. Fortune
vágó: John Carter

szereplő(k):
Ice Cube (Calvin Palmer)
Anthony Anderson (JD)
Sean Patrick Thomas (Jimmy James)
Eve (Terri Jones)
Cedric the Entertainer (Eddie)
Troy Garity (Isaac Rosenberg)
Keith David (Lester)
Michael Ealy (Ricky Nash)
Leonard Earl Howze (Dinka)

A film sztorija

Ez a fergeteges vígjáték egy Dél-Chicagói fodrászüzlet egy napját mutatja be. Calvin (Ice Cube) egy nem éppen virágzó üzleti vállalkozást örökölt megboldogult apjától. Merő nyűg neki a boltot vinni, s különösen zavarja, hogy léhűtő - ámde annál szórakoztatóbb - barátai naphosszat nála lógnak.

Találkozhatunk többek között Eddie-vel (Cedric, the Entertainer), egy öreg borbéllyal, aki sajátos véleménnyel és nulla klienssel rendelkezik. Jimmyvel (Sean Patrick Thomas), a művelt fodrásszal, akinek felsőbbrendűségi komplexusa van. Jimmy ki nem állhatja Isaac-et (Troy Garity), az új, fehérbőrű fodrászt, aki csak be akar nyomni, és néha megnyírni egy-két embert. Ricky (Michael Ealy) egy ex-elítélt is velük dolgozik, valamint Terri (Eve) is, az amazon, aki nem bírja kitenni kétkulacsos udvarlója szűrét.

Aztán végül, de nem utolsósorban ott van Dinka fodrász (Leonard Earl Howze), aki őrült módon odavan Terriért, ám nem igazán tudja elérni szerelmes céljait...www.port.hu

Kritikák


Port.hu - judelaw

Egy idő után aztán Calvin is kezdi belátni, hogy talán tényleg hibát követne el azzal, hogy hagyja veszni ezt a kis üzletet, s megpróbál intézkedni, mielőtt még túl késő lenne. Mindeközben az utca túloldalán egy pitiáner bűnöző, JD szerencsétlenkedését is figyelemmel kísérhetjük, amint egy páncélszekrényt próbál kinyitni, amit a környék élelmiszerboltjából kaparintott meg.

A történet és szeretnivaló hősei speciális effektusok és autós üldözések nélkül, pusztán a jól megírt dialógusok és az elsőrangú színészi játék révén képesek mindvégig a székhez szögelni a nézőt, s ez nem is csoda. Egy ilyen beszélgetős, lélekápoló film igazi kincs manapság, épp úgy, mint a filmbélihez hasonló kis fodrászüzlet.


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plusz 30 milliárd az önkormányzatoknak

Összességében mintegy 30 milliárd forinttal több pénzhez jutnak a jövő évi költségvetésből az… Tovább olvasom