Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Biztos nem lesz költségvetés a hó végén

Továbbra sem érkezett meg az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György képviselői mandátumáról való lemondó nyilatkozata - írja a Népszava.
Így egyelőre nincs esély arra, hogy a fővárosban a szocialisták visszaállítsák az április 30-i közgyűlésre az egyfős MSZP-SZDSZ koalíciós többséget. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a közgyűlés várhatóan most sem tudja elfogadni az idei költségvetést, hiszen azt korábban egyik ellenzéki párt sem támogatta. A jövő csütörtöki közgyűlésen ezért feltehetően újabb egy hónappal meghosszabbítják az aznap lejáró, átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, hogy elfogadott büdzsé nélkül is működhessen a főváros.

Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője a Népszabadságnak közben arról beszélt, hogy már hallott az értesülésről, miszerint a szocialista Hunvald György állítólag lemondott mandátumáról, ám "nem megbízható forrásból". Úgy tudni: az erről szóló dokumentum Hunvald György főtanácsadójánál van, de őt a frakcióvezető nem ismeri. Megfogalmazása szerint, ha valóban nála van a lemondó nyilatkozat, az lenne a törvényes dolga, hogy azt továbbítsa a címzettnek, a főpolgármesternek vagy az MSZP budapesti elnökének. Ha ez nem történik meg, akkor az vélhetően "a joggal való visszaélés" - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 2. comet 2009. április 22. 08:33
  „Az SZDSZmszp egy velejéig romlott párt. Egyrészt mert sok a bűnöző köztük, másrészt a többiek eltűrik őket.
  Fosztogatáson kívül máshoz nem értenek.”
 • 1. gondolkodo 2009. április 22. 08:14
  „Ez az egész herce-hurca joggal való visszaélés!
  "Demokratikus cécó" az, ami nálunk folyik 1990 óta. Többségi akarattal választott képviselőink vannak, a mi adónkból fizetettek, mégsem alkalmazhatja a többség, a választók a munkáltatói jogaikat!
  Bekerülnek a Parlamentbe, Önkormányzatba, aztán úgy cserélgethetik nézetüket (pártjukat), ahogy Nekik tetszik. Ez még csak etikai kérdés, jó magyar kifejezéssel: köpönyegforgatás! Viszont az, hogy választóik akarata ellenére viszik magukkal megbízóik akaratát, az már túlnő a tisztesség keretein!
  Kész cirkusz -és fájdalmas cirkusz!-, hogy magatehetlen beteg polgármester helyett nem lehet állítani másikat, mert lemondani sem tud, ugyanis kómában fekszik. Nem lehet állítani az helyett másikat, aki alapos gyanú miatt előzetesben van, mert nem hajlandó lemondani! Kínjában röhög a polgár.
  Tudom, nem csak a beosztáshoz ragaszkodás ez, hanem a vele járó húsos-fazékhoz.
  Szerintem ez a nálunk egyre inkább elhatalmasodó korrupció melegágya, amivel az ország a "banánköztársaságok" szintje felé csúszik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az áfához, hanem az ázsiai piacokhoz kellene hozzányúlni

A magas adóterhek miatt igyekeznek a cégek elcsalni az áfabefizetéseket - vagy egyszerűen képtelenek… Tovább olvasom