Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Biztosan nem rendőrök voltak a roma fiú bántalmazói

Nem rendőrök, nem is egykori rendőrök bántalmazták azt a 17 éves roma fiút, akit hétfőn két, magát rendőrnek kiadó férfi szállított le egy buszról; az elkövetők önként jelentkeztek - közölte csütörtökön a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.
Pirger Csaba elmondta: miután a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vizsgálata bizonyossá tette, hogy nem rendőrök voltak a bántalmazók, a zalaegerszegi rendőrkapitányságnak adják át az ügy vizsgálatát.

Az előzményekről szerda este számolt be a Zalai Hírlap online kiadása. A fiú édesapjának elmondása alapján a lap azt közölte: feljelentést tettek a megyei főügyészségen, mert a fiú állítása szerint civil ruhás rendőrök verték meg, miután leszállították a Zalaegerszegről Zalabérbe tartó buszról.

A 17 éves Lakatos Lajos édesapja a lapnak azt mondta: hétfőn Zalaegerszegen a fia felszálláskor véletlenül meglökött valakit a buszon, aki ezért "lecigányozta" őt, mire a fiú pofon ütötte az utast. A busz elindult, majd Pókaszepetknél egy fehér Opel Astra megállította a járatot, ekkor szállt fel a két férfi, aki fegyvert viselt, rendőrnek mondta magát, de igazolványt nem mutatott.

Az apa beszámolója szerint fiával előbb azt közölték, hogy előállítják a zalaegerszegi kapitányságra, de Zalaistvánd és Gyűrűs között egy hegyi útra vitték, ott megverték, és meg is fenyegették. Ezután újra autóba szálltak, és a fiút kitették a zalabéri benzinkúton.

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére szerda este elmondta: addigra már megállapították, hogy Zala megyében a rendőrségnek nincs fehér Opel Astrája.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vizsgálatával párhuzamosan a zalaegerszegi rendőrkapitányság nyomozást indított garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, a felszálláskor az autóbusz-pályaudvaron történtek tisztázása érdekében.

Az MTI úgy értesült: a 17 éves roma fiú felszállás előtt került összetűzésbe egy hasonló korú fiatalemberrel. Az autóbuszt ezután ennek a fiatalnak az apja és idősebb testvére állította meg. A család egy Zalabérhez közeli településen él, az apa vendéglátóhelyet vezet.

Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen próbálta megkeresni az érintetteket, de a vendéglátóhely a nyitva tartást mutató tábla ellenére a déli órákban zárva volt. A kirakatüvegre ragasztott felhívás szerint a helyiségben este a "Jobbik és az Új Magyar Gárda Mozgalom gazdasági és lakossági fórumot" tart.

A vendéglátóhely ajtaja melletti táblán a tulajdonos neve, lakcíme és telefonszáma is megtalálható. Az alig néhány száz méterre lévő házban azonban senki nem tartózkodott, a megadott telefonszámok hívása pedig rövid kicsöngetés után megszakadt.

Olvasóink írták

 • 8. keiner 2009. november 20. 06:39
  „8. hozzászólás nagypappa 2009.11.20. 04:17, bocs, arrol már gyerek koromban leszoktam, hogy másra muttasam mikor elb...tam valamit. (nészd, ez is azt csinálta)
  Tény, hogy nem éreszhet valaki nálatok valaki bisztonságba, mikor nem szín fehér, talán fekette haj van, vagy talán nem érti a másikat. Tegnap este ez az esetröl tárdjaltunk több emberrel itt.
  Tény, hogy valaki megállította a buszt, tény, hogy onnan vittek valakit, tény, hogy orvosi igaszolás van a megverésröl.
  Szerinted hélyes olyan útonálló dolog? Nem híszem. Ez Ku-Klux-Klan!
  Láttam már életembe verekedést, mikor magyarok és németek azért megvértek egymast, mert a másik "nészet"
  Olvastam is másutt, nem csak a DM és ugyanazt írtak.
  http://zalaihirlap.hu/cimlapon/20091119_veres
  Rossz elképzelni, hogy megy valaki buszon nálatok és erre van lehetöség, hogy hélyes vagy vélt okbol valaki kiszakitsa valakit a buszrol. Ez ÖNbírság! Nem éppen ez történt olaszliszkán? Most gyilkoság nem történt, de szerintem van hasonlóság.”
 • 7. nagypappa 2009. november 20. 04:17
  „keiner 2009.11.19. 21:01

  Soha ne adja a Teremő, hogy valamilyen érdeksérelem érjen a <moderálva> részéről. A csillagos eget is lehazudják az égről és mire észre térsz a csodálkozástól, Te vagy az elkövető.

  Megtörtént...
  A fazon áll a piros lámánál, egyszer csak egy enyhe lökést vesz észre a kocsiján. Kiszáll, megnézni mi történt.
  Egy lepusztult Zsiga (rendszám a szélvédő mögött) van neki támasztva a kocsijának. Két munkában megfáradt ........ meg neki esik, hogy rágurult az ő nagy értékű autójukra és azonnal fizesse meg a kárt. A fazon mondja, hogy nem gurult rá, nincs sérülés a kocsin. Erre a kis fürdőkádat nem ismerő személy mutatja a kocsi oldalán a sérülést, hogy ott van megsérülve. Akkor a két emberke ki lett röhögve. Mondta a fazon, hogy rendőrt hív. Erre kapott két pofont, mire elkezdett üvöltözni, hogy megtámadták. A két <moderálva> meg beugrott a kocsiba ás elhajtott.
  Történt mind ez Szegeden A Szillléri Sgt Nagykorút kereszteződésében.
  Hova menjen panaszkodni?
  Mit tudnak velük kezdeni?”
 • 6. franzvon 2009. november 19. 22:55
  „5. Remeg már a kezed ...
  Ez mint a harmat...
  Inkább ilyet, Dolák-Saly Róbert hangján :
  "Biztosan nem rendőrök voltak a roma fiú bántalmazói"-mondta Winnettou, miközben baltájával azt mondta, hogy ez valójában egy tomahawk...”
 • 5. arvisura 2009. november 19. 22:02
  „"Családirtással fenyegetőzött a szegedi zsaroló" cikkben, nem említi a DM, hogy az elkövető milyen származású.
  Ebben a cikkben miért érdekes a "fiú" származása?”
 • 4. flexsnake 2009. november 19. 21:36
  „nem cigányozunk....dádádá....nem pofozkodunk....dádádá...nem önbíráskodunk....durdurpuff.
  CSak egyiknél volt fegyver és önként jelentkeztek a rendőrségen. Beilleszkedészavaros <moderálva> voltak.”
 • 3. keiner 2009. november 19. 21:01
  „Ha ez nálatok normális, hogy Pista/Jóská kiadthatja magát mint rendör és buszról leszálitja valakit és megveri, akkor mondanom kell, ez a köszépkor, ez Ku-Klux-Klan.
  Tök mindegy mit csinál valaki, jógerös intészkedöségre csak hivatalos ember cselekedhet, nem minden parasztnak szabad.
  (elnészést az igazi parasztoktol)”
 • 2. Johnson 2009. november 19. 20:04
  „"Nem rendőrök voltak a bántalmazók" Hát akkor azonnal keressék meg őket,és vegyék fel rendőrnek őket,mert ők legalább rendet tettek,és nem engedték hogy egy ember még további bűncselekményt is elkövessen egy tömegszállitó eszközön! Fizikailag bántalmazott egy embert a buszon,hát ezért tán kitüntetést vár el a kisgyerek apucija??? Ha az én gyermekem ilyet csinálna,akkor én veretném meg a rendőrökke,hogy észhez térjen!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. november 19. 19:30
  „Ja, kérem, olyan ez, mint hogy:
  - Jajjj, felkerült az autóm fényképe a tahoszegediek.fw.hu-ra!
  - De miért?
  - Mert tahó módon parkoltam.
  - Ja, akkor nem csoda!

  Megverték a kolompárt, mert verekedett. Megérdemelte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nem a kormány emeli az árakat

A Fideszt láthatóan zavarja, hogy az MSZP-nek sikerült lényegesen csökkenteni a távhő jövő évi árát… Tovább olvasom