Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

BKV-botrány: Antal és Balogh terhelő vallomást tett Tóthfalusira

Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, hanem Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett - közölte vasárnap az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva.
A portál szombaton - ugyancsak rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva azt közölte - a volt vezérigazgató és a volt megbízott vezérigazgató Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettesre terhelő vallomást tett.

Az MTI érdeklődésére vasárnap a BRFK azt közölte: a vallomások részleteiről nem kívánnak nyilatkozni.

Az atv.hu közlése szerint Tóthfalusi 2009 szeptemberében az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága ellenőrző albizottságának úgy nyilatkozott, hogy nem volt információja a BKV-s végkielégítések mértékéről a fővárosi tömegközlekedési cég igazgatótanácsának. A portál hozzátette: az MR1-Kossuth Rádió értesülése szerint azonban Tóthfalusi írta alá azt a végkielégítési szerződést, amelynek nyomán Futó Sándor igazgatósági elnöki főtanácsadó 30 millió forinttal távozott a közlekedési társaságtól. A Kossuth Rádió értesülése szerint a két férfinak üzleti kapcsolata is volt.

"Tóthfalusi írt alá több, nagy értékű BKV-szerződést, és hamarosan ő is gyanúsított lehet" - nyilatkozta az atv.hu-nak a pontosan meg nem nevezett rendőrségi forrás.

Tóthfalusi György az atv.hu jelentésére reagálva közölte az MTI-vel, hogy abban több valótlan állítás szerepel, és hogy a valótlanságokat közvetítő médiumokkal szemben sajtópert indít. A BKV igazgatótanácsának volt tagja leszögezi, hogy mivel a tanács egyetlen tagjának sincs önálló aláírási joga, így amikor ő szerződést írt alá, akkor a másik aláíróval együtt az igazgatótanácstól kaptak erre felhatalmazást. Munkáltatóként Antal Attila felmentését és Kocsis István munkaszerződését írta alá. Ezenkívül az igazgatótanács semmilyen munka- vagy tanácsadói szerződés megkötésében, végkielégítés jóváhagyásában nem vett részt - tette hozzá.

Az atv.hu emlékeztetett: szombaton arról számoltak be, hogy Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők - a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós - felelősségét is vizsgálja.

Az atv.hu úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja a történtek felgöngyölítését, amit az indokol, hogy az ügynek komoly politikai szála van.

A nyomozók már múlt kedd reggel begyűjtötték a két korábbi BKV-vezető által aláírt szerződéseket, majd kihallgatták őket. Együttműködőek voltak - nyilatkozta az atv.hu-nak a nem nevesített rendőrséghez közeli forrás.

A portál információi szerint Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra: amit tesz, az nem helyes.

Olvasóink írták

 • 9. barkzso 2010. február 01. 19:46
  „A jobbik bevégezné amit a szocik elkezdtek, megadnák a kegyelemdöfést a padlón fekvő Magyarországnak.
  Jönne az állami szintű zsidózás cigányozás buzizás, és ezzel a nemzetközi elszigetelődés pl.
  A szocik és az ex-szoci jobbikosok el kell tűnjenek a történelem süllyesztőjében...”
 • 8. nemecsekerno_007 2010. február 01. 13:39
  „7. Ricsi01 2010.02.01.

  Nem azon kéne múlnia bizonyos dolgoknak, hogy majd jön a Jobbik vagy a Krumplibogarak vagy akárki. A rendszeren kell változtatni, mert mindegy ki lopja a közpénzt. Ne lehessen büntetlenül lopni.

  Inkább az ügyészség v. a rendörség JÖJJÖN. De ôk bármikor és egyik politikai erônek se lehessen nyomást gyakorolnia egy független hatóságra. Ehhez persze civil kurázsi is kell, ha a mi kutyánk kölyke is lop, akkor is tiltakozzunk.”
 • 7. Ricsi01 2010. február 01. 12:29
  „Jöjjön végre a Jobbik, és számoltassa el rendesen ezt a mocskos, hazug, tolvaj bandát! Akinek meg nincs félnivalója, az miért támadja őt?...”
 • 6. nemecsekerno_007 2010. február 01. 12:14
  „Kár, hogy kimoderáltatok mert így veszített a szellemességébôl, illetve nem illik a botrányos közállapotokhoz ami kicsiny banánköztársaságunkat jellemzi. (mellesleg nem is érhtetô :)

  "- Puskát kellet volna hozni ehhez a melóhoz a hétszentségit"

  :) :(

  Hogy lehet diplomatikusan elmondani a királynak, hogy meztelen? Szerintem sehogy, egykettôre gladiátolképzöbe találod magad, ilyen lohadt viselkedessel. :)

  Atomot ide!”
 • 5. igazságkereső 2010. február 01. 11:36
  „Igaz volt annak idején az az állítás,hogy a BKV-tól talicskával tolják ki a pénzt.Kéretik ezt ugyan akkor vissza is tetetni,mert mi már nem bírjuk el azt a sok megszorítást, amit "ránk tukmálnak",hogy nullszaldósra tegyék az államkasszát!”
 • 4. nemecsekerno_007 2010. február 01. 10:53
  „Amíg volt hitelbôl laposTV, tengerparti nyaralás addig nem nagyon foglalkozott itt senki azzal, hogy épp mit .... el.

  Ha van 13. havi, óccsó hitel, lehet árpádsávot lobogtatni vagy nácizni akkor szemet hunyunk azon, hogy szétlopják a közpénzeket és hitelbôl él az ország?

  Lehet itt hôbörögni emberek, de mi is benne vagyunk a levesbe. Mi fôztük, nekünk kell megenni és nem a nagyfiúk .... nagyobbat. :) <moderálva>”
 • 3. szandokán 2010. február 01. 10:15
  „Ennyi mocskos tolvajt régen láttam már egykupacban.”
 • 2. Scaba 2010. február 01. 09:56
  „Buknak szocik meg szödöszösök, jó kis negatív hírverés, csak így tovább és még az 5% is álomhatár lesz!”
 • 1. nemecsekerno_007 2010. február 01. 09:41
  „Remélem nem csak választások környékén lesz ilyen aktív a hatóság. Mer´ ez így sokba kerül :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás: Pányok ismét megközelíthető

Már csak Hejce megközelíthetetlen személyautóval Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Pányokra ismét be… Tovább olvasom