Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Blogozott a vérfürdőre készülő egyetemista

Démoni mosollyal az arcán vonult végig a bíróság folyosóin S. Ábel, a vérfürdőre készülő egyetemista. Az interneten Arszák néven vérfagyasztó verseket publikált.
Láthatóan élvezte a felhajtást, hogy villogó vakuk között vezetik a tárgyalóterembe. A bíró 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a 22 éves fiatalembert, mert tartani lehet attól, hogy valóra válthatja fenyegetéseit.

Az ELTE negyedéves joghallgatóját csütörtökön fogták el, miután a rendőrség tudomására jutott, hogy az interneten Arszák néven vérfagyasztó verseket publikáló diák bevásárlóközpontokban akar lemészárolni 22 embert élete 22 rossz éve miatt. A szótlan férfit két rendőr kísérte vezetőszáron a terembe. Ábel egyetlen szót sem szólt, hideg pillantása, mosolyra húzódó szája azonban megborzongatta a jelenlévőket.

„Az ügyfelem súlyos cukorbeteg, most is enni viszek neki, hogy ne legyen rosszul. Huszonkét rendbeli emberölés előkészületével és garázdasággal gyanúsítják, a döntést megfellebbezzük" – mondta a tárgyalás után dr. Babkó Norbert ügyvéd.

Azt nem tudta megmondani, miérthullott ki az ámokfutójelölt haja. „Pénteken hajnali fél egytől ötig tartott a kihallgatása, ami délután folytatódott. A vallomásait azóta részben visszavonta" – nyilatkozta az ügyvéd. A rendőrök szerint legfeljebb órák választották el attól, hogy szabadjára engedje gyilkos ösztöneit.

Arszák egyik verse a blogjából:

Karók

Kertemben már sorakoznak a karók.
Végítéletkor rájuk fognak kerülni
A mindenkinek megfelelni akarók.

A „kedves nézők", a „tisztelt vásárlók",
A „kedves utasaink", akiknek a „szíves figyelmét"
Felhívják erre meg arra,
S békésen beállnak a sorba,

Akik a harci tüzet csak akkor ismerik,
Amikor az akciós sajtért tülekedés folyik,
És napi betevő betűjük a Blikk.

Szóval karón lesznek,
S Én Odinnal, Attilával röhögök rajta.
A mienk kevésbé számos, de SOKKAL
Értékesebb fajta!

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. bigroy 2010. február 15. 00:42
  „Flex é
  Én se arra gondoltam,hogy hazavigye az őr a fegyvert csak ha valakinek megadják az engedélyt a fegyvertartásra kicsit jobban meg kellene vizsgálni azt,hogy minek neki otthonra!”
 • 45. Cat 2010. február 14. 22:59
  „Lacas

  Remek, csináljunk az ügyből politikai iszapbirkózást, már hiányzott.”
 • 44. flexsnake 2010. február 14. 20:50
  „ha a jogin vizsgálnák az elmeállapotot murvai sem lenne áljogász, lipótlakók ezek.”
 • 43. flexsnake 2010. február 14. 20:49
  „hogyne volna lelki beteg meg olyan súlyos cukorbeteg hogy éppen kétszer halt meg a vizsgálószobáig. Majd még beszámítható sem lesz meg hasonló dolgok. Esetleg májátültetés kell neki meg nagybeteg lesz csak hogy szabaduljon. Remélem a szolgálati váltás után valami jófej kalitkás átrakja a negrókhoz és reggelre már más hírek lesznek róla. A cipőfűzőt el ne vegyétek :D”
 • 42. pillecukor 2010. február 14. 19:36
  „lelkileg beteg, segítség kell, stbstb......... majd azzal takarózik a védelem h BETEG és SEGÍTSÉGRE van szüksége... majd mindjárt megsajnálom, mihelyst ráérek......

  ezzel akarják kikerülni a büntetést.... pffff, .....”
 • 41. pillecukor 2010. február 14. 19:33
  „végre, nem csak én látom így :-)”
 • 40. franzvon 2010. február 14. 19:28
  „Nagyon okos és kiegyensúlyozott gyerek volt Ábel, kiemelkedett társai közül - mesélte az édesanya. "Szerette a nyelveket, az irodalmat és a történelmet. Amikor egy betegség miatt csak néhány hónapot járt iskolába, akkor is kitűnőre teljesített. A tanárai többször is megjegyezték, hogy zseni, de sosem kérkedett vele".

  Ábel édesanyja arról is mesélt a lapnak, mikor kezdett megváltozni a fia viselkedése: "a férjemmel régen elváltunk, de Ábel bármikor láthatta az apját, úgyhogy nem ez törte meg. 14 éves korában derült ki, hogy súlyos cukorbeteg, és élete végéig inzulinoznia kell magát. Sokszor olyan rohamokat kapott, hogy majdnem kómába esett. A betegségnek egy mellékhatása is jelentkezett: foltokban kezdett hullani a haja. Ezen sosem tudta túltenni magát. Társai sokat csúfolták, és egyre zárkózottabbá vált".

  A fiú egyetemista korában elköltözött otthonról, s attól kezdve édesanyjával való kapcsolata is lazábbá vált - tudta meg a Bors. "Már nem osztott meg mindent velem. Az utóbbi időben gyakran volt rosszkedvű és lehangolt, de nem árulta el az okát. Mivel már felnőtt férfi, ezért nem akartam beleszólni a dolgaiba. Arról sem tudtunk, hogy sportlövészetre járt, és blogot vezetett az interneten".

  S. Ábel családja a televízióból tudta meg, hogy a fiút letartóztatták. "Amikor először mutatták a fiamat, felsikoltottam. Csak ültünk az édesanyámmal megrendülten, még azóta sem tudjuk felfogni ezt az egészet". Az édesanya szerint a fia képtelen lett volna a mészárlásra: "Lehetetlen, a fiam nem tömeggyilkos! Az nem kizárt, hogy maga ellen fordította volna a fegyvert, de másoknak nem tudott volna ártani."

  "Éppen a ruháit vasalom, és a papájával felváltva csomagolunk neki ételt. Elsősorban az egészsége miatt aggódom. Ő lelkileg beteg, remélem, ezt felismerik, és segítenek majd neki. Ha ki akarta oltani a saját életét, akkor most kapott egy második esélyt."

  tirarira.”
 • 39. franzvon 2010. február 14. 19:25
  „37. hozzászólás Logaritmus
  Igen-igen...Csak hangosan gondolkodtam...
  Nem tom.....
  A demokratikus jogrend sem gyógyír mindenre.”
 • 38. bambinaXX 2010. február 14. 19:04
  „34! "ha vizsgálnák nem lenne annyi jogász, mint most"
  egyetértek!! :)”
 • 37. Logaritmus 2010. február 14. 18:49
  „11. franzvon: ez a baromarcú nem önkéntes elállás miatt nem gyilkolta meg az embereket, hanem mert a rendőrség és a kommandósok még előtte elkapták a torkát. Ezzel együtt is csak és kizárólag azért ítélhetik el, mert önmagára terhelő beismerő vallomást tett. Az, hogy két nappal később már most mond, mindegy.”
 • 36. Csecs 2010. február 14. 18:48
  „moderálva”
 • 35. Csecs 2010. február 14. 18:44
  „moderálva”
 • 34. pillecukor 2010. február 14. 18:35
  „33. hozzászólás bambinaXX 2010.02.14. 18:14 !

  ha vizsgálnák, nem lenne annyi jogász, mint most.
  felvételinél pedig, ha vizsgálódnának, az szép kevés. szerintem az életét is megkeseríthették az egyetemen..”
 • 33. bambinaXX 2010. február 14. 18:14
  „27 THE! Rosszul tudod, sehol nem vizsgáljáka pszichológiai alkalmasságot. És ezen változtatni kéne!!!!!!”
 • 32. flexsnake 2010. február 14. 17:45
  „Létre kell hozni egy gondolatrendőrséget és ha valaki a társadalomra veszélyes azt elzárni még mielőtt bármit tudna tenni. Le kell szarni a mindenkinek mindent szabad törvényeket.”
 • 31. pann 2010. február 14. 17:36
  „Szerintem a pécsi lövöldöző után átestünk a ló másik oldalára.”
 • 30. flexsnake 2010. február 14. 17:25
  „28. bevett szokás hogy az őr belép egy lőegyletbe. Nem nőegyletbe.
  De a rendőr sem viheti haza a munkaeszközét. Mondjuk a mentős se viszi haza a defibrilátorát.”
 • 29. achilleus 2010. február 14. 16:26
  „27. hozzászólás THE 2010.02.14. 16:20
  "Másrészről a felsőoktatásban úgy tudom kötelező a pszichológiai teszt kitöltése, valamint orvosi vizsgálat is."

  Jogászoknál? Ugyan mire szűrnének"? De szerintem a többeknél sincs semmiféle kötelező pszichológiai vagy orvosi alkalmassági vizsgálat.”
 • 28. bigroy 2010. február 14. 16:25
  „Ha mindenki bosszút akarna állni akkor nem hiszem hogy sok ember maradna a földön!
  Mindenkinek vannak rossz évei van akinek évtizedei és még sem akar annyi embert megölni ahány rossz éve volt!
  Ez eléggé debil gondolkodás mód!
  Elég elgondolkodtató,hogy egy ilyen alak bekerülhetett a jogi egyetemre!
  Az is elgondolkodtató,hogy megkapta a fegyvertartási engedély csak azért mert lőegyleti tag?
  Bezzeg mi fegyveres biztonsági őrök nem kapjuk meg ezt a lehetőséget pedig nekünk az ilyen melóhoz rendszeres orvosi és pszichológiai vizsgálaton kell átesnünk!
  Fura egy világ van itt!!”
 • 27. THE 2010. február 14. 16:20
  „22. "2008 január 1.-től hatályos jogszabály"
  Hallottam egy sztorit, nemrég történt: fatolvajok az út mellett telepakoltak egy pickupot, majd valaki észrevette őket, szólt a rendőrségnek, és autójával elállta a pickup útját. A szemfüles tolvajok ezt észlelvén gyorsan lepakolták a kocsit mire kiért a járőr. A biztos úr azt mondta: a lopás gyanúja nem áll fent, mivel a fával megrakott kocsinak el kellett volna hagynia a helyszínt, így a bűncselekmény nem valósult meg.

  Nos szóval a fiatalember esetében volt valami konkrét tett is, vagy az interneten leadott képzelgései alapján fogták el? Másrészről a felsőoktatásban úgy tudom kötelező a pszichológiai teszt kitöltése, valamint orvosi vizsgálat is.”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két települést elzárt a hó

Már csak két település megközelíthetetlen az országban: a Fejér megyei Beloiannisz és Besnyő. Tovább olvasom