Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Blokád a benzinár miatt

E-mailben terjesztve szerveznek figyelmeztető autós demonstrációt péntekre a benzinár-emelésre válaszul. A mozgalom sikertelenség esetén teljes útzárat is megvalósítana.
"Kérem, írjon mindenki, aki részt venne egy figyelmeztető autós demonstrációban pénteken, válaszul a drasztikus, és indokolatlan benzinár-emelésre. A demonstráción követeljük együtt, hogy a benzin árából azonnal vonják ki a jövedéki adó minimum felét, és az ÁFA is csak sokkal kisebb adókulcsban szerepelhessen. Követeljük, hogy garantálják a benzin és gázolaj ár maximális árát literenként 250 Ft-ban, és csak abban az esetben, és olyan mértékben emelkedhessen e fölé, amennyiben a nemzetközi olajárak ezt indokolják.
A közúti autós, motoros közlekedés nem luxus, hanem a XXI. század alapvető lételeme, szükséglete, a gazdaság jelentős tényezője, és mint ilyet nem lehet ellehetetleníteni! ...
...Álljunk készen, hogy amennyiben pénteken nem érünk célt, a következő héten teljes útzárat szervezzünk az ország és Budapest útjain! "

A pénteken 15 órára a Kossuth tér központi parkolójába szervezett demonstrációt a rendőrség nem engedélyezte, ezért a szervezők spontán gyülekezésre biztatnak.

Mint ismeretes július elsejével az üzemanyagok áfa és jövedéki adó tartalmának emelése nyomán a benzin átlagára bőven 300 fölé kúszott.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. redstar 2009. július 03. 14:57
  „39.gardista33!
  Nincs neked üldözési mániád?Nagy észmenek vagytok KamuNenivel együtt...És mi lesz, ha nem ér ki hozzátok az ügyeletes orvos a blokád miatt, mert bezabáltatok marhapöriből, és fetrengtek a kíntól? Vagy nem ér be veletek időben a mentő a detoxba?Vagy elfogy a söröd otthon és nem tudnak szállítani a boltokba?!
  Mert egy blokád alatt bizony ilyen tragédiák is előfordulhatnak...:-))
  Biztos hogy felmértétek ezt?!...:-D”
 • 47. emzsr 2009. július 03. 10:19
  „Környezetbarát, benzinmentes gépjárműveket már számosat feltaláltak, úgy tudom, magyar találmány(ok) is van(nak). Csak a kőolajmaffia olyan erős kormányzati szinten (is), hogy nem engedik azokat a megoldásokat, amelyek kímélnék a környezetet. Az nem üzlet. Vegyen mindenki jó drága üzemanyagot, nem baj, ha elpusztítjuk a Földet, ők még személy szerint azt a hátralévő x évüket még le tudják élni luxusban, csak ez számít...

  Azt kiszámolta már egyébként valai, hogy Magyrországon a XXI. században mennyi adót, járulékot fizetünk? Szerintem a sötét feudalizmusban nem nyúztak le az adófizetőkről ennyi bőrt!

  Miért van, hogy nálunk szinte csak olyanok kerülnek hatalomra, akik lopnak, csalnak, hazudnak??? Miért nem lehetne lecserélni az egész bagázst, de teljesen?? Nincs Magyrországon néhány tucatnyi TISZTESSÉGES ember, akinek van hatalma átvenni az irányítást, és rendbe hozni ezt a trágyadombot, amit Magyarországnak hívunk???
  Tartok tőle, hogy nincs, mert vagy van hatalma, de tisztességtelen, vagy tisztességes, de nincs hatalma. :-(((
  Nagyon kevés kivétel lehet, és amíg ez így is marad, addig abszolút reménytelen a helyzet.”
 • 46. ClarkGriswald 2009. július 03. 09:36
  „"drasztikus, és indokolatlan benzinár-emelésre"

  Gyerekek senkinek nem esett még le hogy tartani kell a konvergenciaprogramot?”
 • 45. konz-feud 2009. július 03. 09:17
  „45! comet!
  ejnye-bejnye, a 43-as ugyanezt már írta és jobb helyről idézte!”
 • 44. comet 2009. július 03. 09:04
  „Válság kezelés a franciáknál -
  "Július elsejétől az éttermekben a több mint 19 és fél százalékos áfa helyett már csak 5 és fél százalékos adó terheli az ételeket és az italokat. A nagy étteremláncokban 10-15 százalékkal lesz olcsóbb a fogyasztás..."”
 • 43. gardista33 2009. július 03. 09:03
  „Több mint ötven jegyzőkönyvet hamisítottak meg a lekapcsolt zsaruk

  * Bűnügy
  * Friss hírek

  * Küldje el ismerősének!

  Korrupcióval vádolt autópályarendőrök ellen indul bírósági eljárás a miskolci nyomozó ügyészség vádemelése nyomán. Az ügyben két évig nyomoztak, ezután 16 rendőr és 5 segítőjük ellen emeltek vádat.

  21 ember ellen emelt vádat a miskolci nyomozó ügyészség korrupció miatt, közülük 16 rendőr. A vádemelés két évig tartó nyomozást követett - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője. A vád szerint az érintett 16 rendőr több mint ötvenszer hamisította meg a rendőri jelentéseket, vagy a helyszíni baleseti szemle jegyzőkönyveit.

  A rendőröket kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolják, a velük együttműködő vállalkozókat és alkalmazottaikat vesztegetéssel és csalással. Előbbiek 5-15 év, utóbbiak több mint 7 év börtönt kaphatnak, ha a bűnösségük bebizonyosodik. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.”
 • 42. atipusos 2009. július 03. 09:02
  „Nem benzin, de hátha nem hallottátok.

  ",,Nem fogok megszorítási politikát végrehajtani, mert az korábban mindig megbukott. Nem fogok adót emelni, mert az adóemelés késleltetné a válság végét" - mondta Nicolas Sarkozy francia elnök.

  Ezért a francia kormány inkább csökkentette az általános forgalmi adót. Július elsejétől az éttermekben a több mint 19 és fél százalékos áfa helyett már csak 5 és fél százalékos adó terheli az ételeket és az italokat. "”
 • 41. floridaimagyar 2009. július 03. 08:26
  „Azzal van a baj hogy vannak akik spekulalnak az olajjal es milliardokat keresnek (megveszik majd eladjak dragabban, stb ezeket) mig egy par millioan meg osszehuzzuk a nadragszijat. egy kis pletyka hireszteles - felviszik az arat es hasznon vesznek maguknak egy jo par uj hazat luxushajoval...”
 • 40. untouchable 2009. július 03. 08:24
  „Szánalmas ez az ország! Fojtóláncon vezetnek bennünket, ránk erőszakolják a saját szarukat is. Uniós tagok vagyunk, Eu-s árakkal, brutális adókkal, és zsebpénznek is kevés bérből "élünk"! Vicc, hihetetlen! Kíváncsi vagyok, hogy az Unió mikor vág ki bennünket,mint macskát szarni. Mert ez lesz a vége, bár az ilyen talpnyaló népségnek, mint a magyar mindig helye van a nagy uraságok mellett.... majd látjuk... Innen menni kell,tűrünk-tűrünk.... Jó. De milyen áron????”
 • 39. KamuNeni 2009. július 03. 08:15
  „Tobb napig Lassan vanszorogva kell menni a kocsival es teljesen lebenitani a nagyvarosok forgalmat napokra. Nem szolhat senki semmit engedely nem engedely.Eloszor Meg kell benitani az orszagot ahhoz hogy elore haladhasson.”
 • 38. gardista33 2009. július 03. 08:13
  „vörös sztar,ti rendeltétek el anno a taxisblokadot!meg akartáto kbuktatni antallt!...<moderálva>”
 • 37. gardista33 2009. július 03. 08:12
  „sunyi taxisok uctára :P”
 • 36. trainman 2009. július 03. 08:09
  „Öt hónapos fennállása alatt a kormány megmutatta, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tudja kezelni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozást. Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó.

  Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

  Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

  Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását.

  Budapest, 1990. október 26., 13 óra 30 perckor

  az SZDSZ Ügyvivői Testülete”
 • 35. redstar 2009. július 03. 07:52
  „Ezek hülyék.... annak idején néhány hőbörgő taxis miatt pár napra káoszba süllyedt az ország - a benzin meg 300 ft...mit értek el? semmit...a gazdasági kényszer az gazdasági kényszer...jellegzetes magyar mentalitás - csak semmi meg ne változzon, lubickolhassunk a langyos vízben...ahelyett, hogy alkalmazkodnánk, megoldást keresnénk...!Remélem, mikor elállják az utat, csak jön egy elalvó kamionsofőr..:-)”
 • 34. pacalpöri 2009. július 03. 07:39
  „Rossz helyen laktok BEEEEEEEE! Ausztriába nincs egy euró! Ja és nem olyan,mint amit itt büdös,gyulékony fosként árulnak!
  A tiltakozás meg olyan mint üvegen keresztül lekvárt nyalni!”
 • 33. gardista33 2009. július 03. 05:52
  „autosok irany a reök. :)”
 • 32. N.P. 2009. július 03. 04:50
  „A blokáddal az égvilágon semmit sem fognak elérni. A Dunai rakpartok lezárása miatt így is elég nagy a káosz, erre még rátenni... a szervezők anyját egy város fogja emlegetni.
  Az árak-fizetések témán való rugózást egyszerűen nem értem! Ki számára újdonság, hogy nyugaton magasabb az életszínvonal, jobban élnek az emberek????”
 • 31. Mignon 2009. július 02. 23:50
  „Comet-nek!

  Elfelejtettem irni, hogy ez a nyugdijam melletti kis mellekkereset. Nem egesznapos munka...........

  Szia!
  :-)))”
 • 30. Zsoltee0716 2009. július 02. 23:50
  „De még mindig felbasz ez az újság!
  Mi megy benzinnel, ami valami kevés pénzt hozz ebbe az országba? Mindig csak az egyikről ír, a másikat meg sem említi!
  Szerintem 99%-ban gázolaj a fontosabb, legalább is a közúti-fuvarozás-személyszállításban!
  Csak kérdezze meg az újságíró, hogy milyen keményen kezelik a fuvarlevelet a fönökei, hogy hány km-t megy meg stb.
  Majd akkor lesz szívás ha a fuvarosok és személyszállítok(MÁV, Volán társaságok, és egyéb szállító cégek) sztrájkolnak az utakon! Ezért fontosabb a gázolajára, mint a benzinára! Most ugye bár megint emelkedni fog a bérlet és jegyár, a közösségi közlekedésben(megrendelő SZMJV aki meghatározza, szolgáltató a T.V. Zrt és az SZKT).”
 • 29. Mignon 2009. július 02. 23:43
  „Igy van "comet"!
  A vasarloerö a lenyeg!
  Itt most 1,40 egy liter szuperbenzin.
  Ha havonta netto 2.200,- Eurot keresel (mint en), kapsz erte= kb. 1.570,- litert.
  Ez a mervado!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusban megy szabadságra Bajnai Gordon

Csak egy hét szabadságra megy nyáron Bajnai Gordon miniszterelnök, és a kormány többi tagját is arra… Tovább olvasom