Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Blokád több békési dinnyekereskedő ellen

Négy Békés megyei dinnyekereskedő telephelye köré blokádot vonnak a termesztők péntek délutántól - mondta a Független Hírügynökségnek a szervező, Karsai József szocialista országgyűlési képviselő.
A gazdák azt követelik, hogy sehol se kínáljanak bruttó 30 forintnál kevesebbet a dinnye kilójáért. A blokádot jövő pénteken kiterjesztik, ha a többi kereskedő nem emel felvásárlási árain.

A gazdák péntek délutántól vonják blokád alá a Békés megyei Meggyesegyházán, Kunágotán, Nagybánhegyesen és Magyarbánhegyesen azoknak a dinnyekereskedőknek a telephelyeit, amelyek nem hajlandók legalább bruttó 30 forintot fizetni egy kiló dinnyéért - mondta a Független Hírügynökségnek az akció szervezője. Karsai József szerint ezeknél a kereskedőknél remény sincs arra, hogy emeljék a felvásárlási áraikat.

Azok a kereskedők, akiket most nem érint a blokád, de továbbra is túl alacsony áron veszik át a dinnyét, jövő péntekig kaptak haladékot a termelőktől. A termelők pénteken délután a Békés megyei Magyarbánhegyesen döntöttek a blokád mellett.

A termelők azután döntöttek a blokád mellett, hogy egy csütörtöki fórumon kiderült: néhány dinnyekereskedő miatt körülbelül 4 milliárd forint kára keletkezhet a gazdáknak. A fórumon 24 dinnyefelvásárló vett részt, akik egymásra mutogatva mondták el, hogy pontosan kik azok, akik akár a "zsarolástól" sem riadnak vissza, hogy potom árért, sőt, olykor ingyen jussanak a termelőktől dinnyéhez. A gazdák ezután döntöttek a blokád mellett.

Olvasóink írták

  • 1. SP 2008. július 18. 20:58
    „Karsai mikor szervez áremelési blokádot a traktorgyár, permetforgalmazó, mütrágya forgalmazó, ásó-kapa-nagyharang stb. árusító ellen árfelhajtás céljából? Amit csinál az nem kartelbe tömörülés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok bogácsi viharkárosult rászorulóknak adta a segélyét

A károsultaknak csak a fele kapott élelmiszercsomagot a vihar sújtotta Bogácson. Sok család ugyanis… Tovább olvasom