Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

BloodRayne

A XVIII. században járunk Romániában, ahol Rayne egy fiatal dhampir (félig ember, félig vámpír) - aki bár hajlamos megrészegülni a vértől, mégis emberi bűntudat kínozza - igyekszik bosszút állni az anyja elleni erőszakért és gyilkosságért, amelyet saját apja, a Vámpírkirály Kagan követett el. Két vámpírvadász ráveszi BloodRayne-t, hogy csatlakozzon hozzájuk.
rendező: Uwe Boll

forgatókönyvíró: Guinevere Turner
zeneszerző: Henning Lohner
operatőr: Mathias Neumann
producer: Dan Clarke, Shawn Williamson

szereplő(k):
Kristanna Loken (Rayne)
Ben Kingsley (Kagan)
Michelle Rodriguez (Katarin)
Matthew Davis (Sebastian)
Michael Madsen (Vladimir)
Billy Zane (Elrich)
Meat Loaf (Leonid)
Will Sanderson (Domastir)
Udo Kier (Regal Monk)

A film sztorija

A XVIII. században járunk Romániában, ahol Rayne (Kristanna Loken), egy fiatal dhampir (félig ember, félig vámpír) - aki bár hajlamos megrészegülni a vértől, mégis emberi bűntudat kínozza - igyekszik bosszút állni az anyja elleni erőszakért és gyilkosságért, amelyet saját apja, a Vámpírkirály Kagan (Ben Kingsley) követett el.

Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságból jött Sebastian (Matthew Davis) és Vladimir (Michael Madsen) ráveszik BloodRayne-t, hogy csatlakozzon hozzájuk, és együtt kíséreljék meg elpusztítani a világ leggonoszabb és legerősebb vámpírját, Rayne apját, Kagan-t. A lánynak igyekeznie kell megtalálni a három talizmán-szervet: egy szívet, egy szemet és egy bordát, melyeket egyik őse, Beliar munkált meg, s melyekre Kagan is feni a fogát. A talizmánok a birtoklójának akkora hatalmat biztosítanak, amely elegendő ahhoz, hogy a Földön mindörökké uralmat gyakoroljon a vámpírok felett.
www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Simonyi Gáspár

"Boll hihetetlenül mellényúlt a BloodRayne-nel, amivel valószínűleg
mindenkit egyöntetűen elszomorít majd. Félreértés ne essék, a film úgy, ahogy van, rossz, csak éppen Bollhoz képest túlságosan is tisztességesen lett kivitelezve, már-már filmszerű élményt nyújt. Ez az igényesebbeknek még mindig édeskevés lesz, a trash- és Boll-rajongóknak pedig éppen hogy sok. Van itt patakvér, ügyetlen harci jelenetek, veterán színész bohócnak való szerepben (lásd Madsen), a végeredmény azonban mégis átkozottul unalmas és érdektelen. És ezen még Kristanna Loken két véres jelenet között kivillanó melle sem segít."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom