Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Bokros: Ez a csomag jobb, mint Gyurcsányé

Bokros Lajos szerint Bajnai Gordon válságkezelő csomagja jobb mint Gyurcsány Ferencé. Az MDF EP-listáját vezető gazdasági szakember a Vasárnapi Reggelnek nyilatkozva úgy vélekedik: a Bajnai-csomag bátrabb rövidlejáratú válságkezelő intézkedéseket tartalmaz.
Ugyanakkor hozzáteszi, hogy ebből is hiányoznak azok a reformok, amelyek az oktatás, az egészségügy vagy a nyugdíjrendszer problémáit hosszú távra megoldanák. Bokros Lajos ezen kívül egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy 2010-től el szeretnék törölni a tételes egészségügyi hozzájárulást, ehelyett - szerinte - ezt növelni kellene, mégpedig úgy, hogy minden 18 év feletti állampolgárnak fizetnie kellene - mondja Bokros Lajos a lapnak.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. persona 2009. április 27. 14:25
  „Flesi, úgy látom súlyos fogalomzavarban szenvedsz. Az orális NEM EGYENLŐ a verbálissal..:p”
 • 21. anna 2009. április 27. 10:13
  „Már megint a kissebb csomag jutott! Magyarország lakóssága csak zavarja a reformot, az is mondjon le. Mi a szart tiltakozik!”
 • 20. Power 2009. április 26. 18:25
  „Az én csomagom úgy kezdődik, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány benyújtja lemondását a köztársasági elnöknél.
  A második pontban az előrehozott választások kiírása szerepel.”
 • 19. flexsnake 2009. április 26. 18:15
  „13. ezt nem tudom megérteni, hogy miért akarod az mszp-t még 4 évre? Az előrehozott választások eredménye a jelenlegi vezetésnek kedvez. Az sem véletlen hogy Bajnaira esett a választás. Ez így volt megírva.”
 • 18. flexsnake 2009. április 26. 18:11
  „8. megvizsgálnád a csomagjait mi? :D Ennyi virtuális orális kielégítést még nem láttam amit a jobboldal végez egymásnak :D”
 • 17. persona 2009. április 26. 17:13
  „16. és mit gondolsz, eséllyel indulsz?:)”
 • 16. Power 2009. április 26. 13:26
  „15-nek: Az én csomagomat még nem látták...:)”
 • 15. persona 2009. április 26. 13:11
  „tudtam, hogy ebből is presztízskérdés lesz, kinek jobb és nagyobb a csomagja:D”
 • 14. sugárbányász 2009. április 26. 11:31
  „ÉLJEN BOKROS HAVI 27000-BŐL!”
 • 13. Power 2009. április 26. 10:36
  „Bokros sem tudott anno reformokat prezentálni, csak megszorításokat. Itt az ideje feloszlatni a magyar országgyűlést és kiírni az új választásokat.”
 • 12. achilleus 2009. április 26. 10:22
  „11. hozzászólás comet 2009.04.26. 10:17
  Így van, és azóta előkerülhetett volna a fax elhalványodó része is....
  Ez olyan, mint a Political Capital Antall-féle "ügynöklistája", zavarkeltés.”
 • 11. comet 2009. április 26. 10:17
  „4.- akik ezt írták, azért írták hogy öszezavarják és árnyékolják hülyeséggeikel a Gyurcsány banda valódi bűntetteit, amik legalább ilyen érdekesek lennének ha napvilágot látnának. Rész igazságok lehetnek benne, de aztán azokat rendesen vakvágányra viszi a cikk. Valószínű, hogy ez volt a célja.”
 • 10. achilleus 2009. április 26. 10:08
  „Bokros "szakértelme" ma semmit sem érne (nemcsak a rosztovi gyorstalpalós diplomája és a nemlétező panamai doktorátusa miatt), mert a Bokros csomagnak 2 lényegi és működő eleme volt
  1) 15%-os egyszeri, majd az ún. csúszóleértékelés (nagy buli lenne, ha ezt bevetné, ugye?)
  2) Védővámok (Csakhogy közben az EU tagjai lettünk.)
  Ezenkívül a Bokros-csomag nem volt más, mint sanyargatás, ami többet ártott, mint használt (24 pontját az Alkotmánybíróság tételesen meg is semmisítette). Továbbá hihetetlen mértékű, a magyar állam számára előnytelen privatizáció (áramszolgáltatók, stb., stb.), amely még az EU-versenytörvényébe is ütközőnek minősült.”
 • 9. Logaritmus 2009. április 26. 09:56
  „Napiszar, tobb ilyen cikket! Megnevettetsz!”
 • 8. Zejko 2009. április 26. 09:42
  „Napiszar nagyon jokat irsz,Sokminden van itt ami masutt nincs mart a honfoglalas ota mindenki ezt a teruletet akarja.”
 • 7. Boytronic 2009. április 26. 09:33
  „Hát az biztos hogy a háttérben készül valami,de mi ezt csak kész tényként fogjuk megélni,tapasztalni sajna..Néha ojan érzésem van hogy ,már rég "elladták alólunk a lovat"..!”
 • 6. flexsnake 2009. április 26. 09:32
  „Fúj. Én meg már mindenfélét gondoltam hogy hogyan vizsgálgatta más csomagjait... :D”
 • 5. trixi11 2009. április 26. 08:41
  „Gyanús nekem, hogy milyen okok miatt került elő Bokros a süllyesztőből!”
 • 4. napiszar 2009. április 26. 08:36
  „Megdöbbentő jelentés Magyarországról.

  A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.Érdekes elemzést tett közé a minap az International Correlation Resource Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével, a legújabb matematikai kutatások figyelembevételével elemezzenek bizonyos eseményeket, illetve egymástól látszólag független történések között találjanak összefüggést. Az Intézet bravúros elemzései között tartják számon, az ún. ,,Afganisztán jelentést", amelyben pusztán katonai tények alapján 1986-ban megjósolták a Szovjetunió gyors felbomlását, valamint a ,,Case Diamond" jelentést, amely az afrikai gyémánt kereskedelem és az etnikai háborúk közötti bonyolult viszonyt elemezte. (Többek között az Edward Zwick rendezte Véres gyémánt (Blood Diamond) film is ennek alapján készült.) Az Intézet államoktól független, de számos híres politikus, valamint kormány tartozik a megrendelőik közé.

  Nos, ez az intézet a héten tett közé egy terjedelmesebb elemzést, a gazdasági világválságról, és ebben hosszan foglalkoznak Magyarországgal. Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen, de itt még elérhető egy fordítás. A Magyarországra vonatkozó részt az alábbiakban közöljük (bocsánat a hevenyészet fordításért, a gyorsaság volt a legfontosabb szempont):

  Magyarország: végső visszaszámlálás

  Gyurcsány új urai

  A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

  Kevesen emlékeznek már arra, amikor 2006 tavaszán a nemzetközi pénzügyi körök jóváhagyásával választották meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki ellenfelével, Orbánnal szemben úgy tűnt, hogy továbbra is hajlandó követni azt a politikát, amellyel az ország pénzügyi és természeti erőforrásait kiszolgáltatja az ún. ,,Wall Street körnek". Igen ám, de Gyurcsány már a megválasztásakor tudta, hogy azokat az erőforrásokat, amelyeket ígért, nem tudja ezeknek a köröknek a rendelkezésére bocsátani, hiszen ezek jó részét már zsebszerződések formájában korábban pénzzé tették, valamint az ország teherbíró képessége már ekkor a végéhez közeledett. Amikor ez világossá vált számukra, az MSZP belső köreinek - vezetőjük Puch László - a segítségével tették közzé a híres öszödi beszédet, hogy megbuktassák az őket becsapó Gyurcsányt.

  Gyurcsányt az emlékezetes 2006. szeptemberi és októberi zavargásoktól az ekkor teljes titokban Magyarországra érkező orosz különleges erők a SpetsNaz egységei mentették meg, amelyek rögtön a TV ostrom utáni napon érkeztek Magyarországra, felváltva a szétzilált magyar rendőri erőket. (Többek között ezért sem hordtak azonosítót a rendőrök, mert akkor hamar kiderült volna, hogy ún. "nem regisztrált" rendőrök hordanak egyenruhát Magyarországon, valamint így történhetett, hogy október 23-án az orosz rendőri erők az számukra ismeretlen ellenzéki tüntetőket - köztük egy ellenzéki parlamenti képviselőt - is keményen szétverték.) A magyar és az orosz rendőri erők közötti feszültség mindvégig megmaradt.

  A hintapolitika ára


  Ezt követően Gyurcsány veszélyes hintapolitikába kezdett. Egyszerre próbálta helyrehozni a ,,Wall Street kör"-rel a 2006 előtt fennálló jó viszonyt, valamint próbálta kielégíteni az orosz fél egyre agresszívebb követeléseit. Így került napirendre az ún. kórház privatizáció, a tandíj bevezetése, a kormányzati negyed megépítettése, a budapestiek számára nevetségessé váló négyes metró projekt is, valamint ezeknek a köröknek a kiszolgálására folytatódtak a botrányos és korrupt autópálya építések. Az orosz fél számára - amelynek ez azóta is stratégiai fontosságú - Gyurcsány megígérte, hogy az EU-n belül támogatja a Déli áramlat projektet a Nabuccoval szemben. Ez a támogatási bejelentés, néhány nappal az ellenzék által szorgalmazott un. szociális népszavazás előtt történt, amelyen már várható volt, hogy a kormány óriási vereséget szenved. Gyurcsány ekkor ismételten az orosz vonallal kívánta bebiztosítani magát, a vesztes népszavazás után vele szembeforduló magyar ellenzékkel és a megállított reformok miatt ingerült ,,Wall Street kör" haragjával szemben.

  A válság válsága

  A Wall Street kör, az időközben az Egyesült Államokban kitört ingatlanválság miatt kevesebb figyelmet tudott fordítani Magyarországra, de az ekkor már súlyos beteg Tom Lantos segítségével azt elérték, hogy a Wall Street körhöz egyébként is közelebb álló SZDSZ kilépjen a kormányból. Így próbálták zsarolni a magyar miniszterelnököt. Aki viszont az ugyancsak ellenzéki MDF és néhány képviselő megvásárlásával továbbra is biztosítani tudta a többségét a parlamentben. Sőt, a kitört gazdasági világválságnak köszönhetően még az ellenzékit játszó SZDSZ is parancsot kapott a Wall Street-i köröktől, hogy a kritikus pillanatban, 2008 végén szavazza meg a költségvetést. A hintapolitikus Gyurcsány, aki mindeközben teljesen tönkretette a korábban a térségben éllovas Magyarország gazdaságát, kapott még egy mentőövet. 2008 október végén, amikor az ország derivatíva indexe történelmi, 605 pontos magassága emelkedett, a wall street-i körök még megmentették Magyarországot. Persze nem véletlenül, hiszen ezeknek a köröknek óriási pénzeik feküdtek magyar állampapírokban, amelyek államcsőd esetén teljesen elértéktelenedtek volna. Így az IMF gyors hitele és a 300-ra lecsúszó forint még ideig-óráig megmentette az országot.
  Az utóbbi egy hónapban viszont felgyorsultak az események ebben a picinyke kelet-európai országban...

  (Az International Correlation Resource Center elemzése itt válik hirtelen hajmeresztően izgalmassá és tragikusan valóságossá.)

  A Tanár úr színre lép

  A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. Obama beiktatása, gyors reformintézkedései, a dollár erősödése, valamint a Financial Timesnak adott februári Orbán-interjú tették világossá a wall street-i kör számára, hogy el kell hagyniuk Magyarországot. Amikor elkezdték eladni a magyar államkötvényeiket, a forint megint gyors zuhanásba kezdett, ezt csak úgy tudták megakadályozni Gyurcsányék, hogy titkos tárgyalások eredményeként, a legnagyobb magyar pénzintézettel, az OTP-vel kezdték felvásároltatni ezeket a piacra dobott államkötvényeket. (Az alku értelmében a következő kormányátalakításkor az EU-pénzek feletti rendelkezést egy, az OTP-hez közelálló miniszter fogja megkapni. Spéder és Lantos neve is felmerült a tárgyalásokon.) Ez ugyan megállította a forint teljes bedőlését, de cserébe a kockázatos magyar tőzsde és a még kockázatosabb OTP kezdett pokoli zuhanásba.

  Gyurcsány, hogy a kivonuló pénzügyi körök miatt megingó pozícióit otthon megerősítse, párton belüli ádáz ellenfelének, Puch Lászlónak adta a megüresedő baranyai elnöki széket, valamint a közeljövőben elbírálásra kerülő negyedik mobilliszenszet - a több millió eurós üzletet - ígérte végső kétségbeesésében a Puch László-i körnek, valamint abban is megállapodtak, hogy Gyurcsány egyik pártbeli riválisát, a házelnök Szilit Pécsre, polgármesternek száműzik. Január végén került a nyilvánosságra egy magyar A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

  tudós, a miskolci Raisz Iván találmánya , akinek az év feltalálója is lett, mert ötlete révén kommunális hulladékból nyerhető hatalmas mennyiségű energia. Egyes számítások szerint több, mint amennyi Magyarország egész éves energiaigénye, úgyhogy a kicsinyke Magyarország még a szomszédait is el tudná látni energiával. Amikor a találmány híre eljutott Moszkvába Putyin azonnal utasítást adott Raisz Iván elrablására.

  A még Magyarországon tartózkodó SpetsNaz egységek ezt azonnal végre is hajtották volna, de a miskolci rendőrök elfogták őket véletlenül. Hogy a konspiráció nehogy kiderüljön és az oroszokat csendben futni hagyják, el kellett mozdítani a miskolci rendőrkapitányt a helyéről -aki egyébként Puch embere - , és ő nem volt beavatva a titkos akcióba. Gyurcsány erre a feladattal az egyik legbizalmasabb emberét Draskovics Tibort bízta meg. Draskovics terve pofonegyszerű volt, összehívott egy helyi fórumot, ahol egy fedett újságíró kérdésére, a rendőrkapitány cigányozva válaszolt, Draskovics nem volt tétlen, egy napra elmozdította a kapitányt a helyéről, és így az orosz kommandósok feltűnés nélkül kiszabadultak.

  A svéd kapcsolat

  A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.Igen ám, de amíg az orosz kommandósokat kiszabadították, egérutat nyert az idős feltaláló. Történt ugyanis, hogy ezzel párhuzamosan svéd ökoterroristák - az ún nevezett Új Nap (Ny Sol) sejt - tudomására jutott, hogy miben sántikálnak az oroszok és megpróbálták ők is elrabolni a "Tanár urat". De mivel ügynökeik nem voltak ekkor Magyarországon, ezért Södertalje-ból egy speciális bunkerből, ökoinformatikusok hekkertámadást indítottak a magyarország.hu portál ellen, hogy személyes adatokba bejutva megváltoztassák Raisz Iván személyazonosságát, és így megakadályozzák, hogy orosz kézre kerüljön. Az svédek akciója sikerült, amit az is jelez, hogy az oroszok kicsinyes bosszút álltak a svéd városka szupermarketjeinek felgyújtásával, ahonnan a heckertámadást az orosz kémműholdak bemérték.Raisz Iván eltűnt a külföldi és magyar szolgálatok látóteréből, és ekkor indult meg az őrült hajsza az idős tanárért. Hogy a magyar rendőri erők figyelmét és erejét lekössék, és könnyebben kerítsék kézre a "Tanár urat" az idegen szolgálatok zavarkeltés miatt etnikai feszültség szításába kezdtek. Így került sor a veszprémi és a tatárszentgyörgyi gyilkosságokra. A magyar nyilvántartásokban keletkezett óriási zavart jelezte, Hunvald Györgyöt letartoztatása is, hiszen...

  A szerkesztőségünkbe eljutatott e-mail sajnos itt olvashatatlanná válik. De kanadai kapcsolatunk jelezte, hogy a történet még közel sem ért véget. Sőt. Obama keddi nyilatkozata óta mindenki tudja, valami készül ebben az országban. A Sötét Erők végső támadásra készülnek. De hogy ki van kivel, és hogy megmenekül-e egyáltalán a magyar tudós és Magyarország, az hamarosan kiderül...”
 • 3. Zejko 2009. április 26. 08:29
  „Alig varom az EP valasztast akkorat fognak bukni hatalmas lesz nezni a kepuket mikor megbuknak aztan mart csak az lenne a legnagyobb orom ha elkezdodnenek a birosagi targyalasok ,felelossegre vonasok es letoltendo bortonbuntetesek 10 ev tol 30 evig terjedo szabadsag vesztessel.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összes romaellenes merénylet tetteseiért jár az 50 millió

Bencze József országos rendőrfőkapitány nettó 50 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a… Tovább olvasom