Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bolhásnak hitte az orvos, meghalt

Örkényben meghalt egy 15 hónapos kisfiú, miután bolhacsípésnek gondolta a kiütéseit az orvos. A boncolás során agyhártyagyulladást állapítottak meg - írja a Bors.
Az örkényi körzeti orvos kúpot adott a lázzal és a testén apró kiütésekkel küszködő gyermeknek, és továbbirányította őket a budapesti Heim Pál kórházba. Késő este érkezett meg a család a fővárosi kórházba, ahol a doktornő vizsgálat után közölte velük, hogy a gyereknek nincsen komolya baja, a kiütéseket bolhacsípés okozta. Fájdalomcsillapítót írt fel az orvos és nem is tartották bent éjszakára megfigyelésre Leventét. Orvosi zárójelentéssel hazaküldték őket. Hazatérve már azt látták, hogy a gyermek testét ellepték a kiütések. Ezért újra tohantak orvoshoz, de hiába érkezett speciális babamentő is Budapestről, már nem tehettek semmit. A család ügyvédje szerint a egyértelműen a kórházat terheli felelősség. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Olvasóink írták

 • 15. Horton 2008. június 02. 09:38
  „Részvétem a családnak! Az az orvos akinek nyűg a munka, meg adja a vissza a diplomáját!!! Hogy lehet egy kiütést bolhacsípésnek nézni? Istenem, hova jutunk? Bármelyikünk, akinek van gyereke, sokszor improvizál, mikor valami betegség jön ki a gyereken. Úgy visszük őket orvoshoz, hogy mindent elmondunk, amit tapasztaltunk,mit adtunk be a gyereknek, stb.Azonkívül, az orvosnak kutya kötelessége a gyereket részletesen megvizsgálni,nem csak felületesen. Értem ezt az alatt, hogy egy fűlfájásnál is nézzenek bele a torkába, valamint hallgassa meg stb...Nekem is voltak rossz tapasztalataim, és égnek állt a hajam az orvos javaslataitól! Sokszor használják a gyerekeket kisérleti nyúlnak! ..."anyuka, ha ez a gyógyszer nem használ, hozza vissza a gyereket, és írok fel neki egy másikat..." A szomszédom kislányát is úgy félrekezelte a gyerekorvos, hogy korházba kötött ki, és 3 hétig bennt tartották. Aztán a korházba is történt egy két olyan dolog,amibe nem akarok most belemenni,mert felesleges...Szakmailag nem lehet egy orvost felűlbírálni,nekünk szülőknek,de akiben nincs lelkiismeret, és megfelelő szakmai tudás, attól mit várunk????????”
 • 14. Lemba 2008. június 01. 20:22
  „Kedves Tricse,
  Tokeletesen igaza van. Ezert van az hogy a rakos betegsegeket sem ugy kezelik vagy ismerik fel mint ahogy kellene. Valami baj van az oktatasi rendszerrel alapvetoen. Alapveto altalanos ismereteket kellene tanitani es nem specialistakat kepezni mar a kozep iskolaban. Az oktatas es neveles feladata alapvetoen az eletre valo felkeszites lenne. Es a megelozes. Keveset tanulunk a helyes taplalkozasrol, a megelozo egeszsegvedelemrol. Az uzletekben megveszuk amit elenk raknak es csak kesobb jovunk ra hogy honnan erednek betegsegeink. Nem tudunk semmit az immun rendszerunk mukodeserol, kolunbozo allati eredetu fertozesekrol, azok terjedeserol, alapveto higeniarol. Ezert terjed az AIDS, mad cow detegseg, madarflu, rak, stb. Ez talan azert van, mert ha mind ezt tudnank valaki nem tudna penzt csinalni a betegsegbol.”
 • 13. SAmu 2008. június 01. 14:59
  „Az én " mérges dajkapók" okozta csípésemet is 10 nap után azonosították, mint pókcsípést, miután egy 1 cm átmérőjű lyuk keletkezett a lábamon a húsban, nomeg 39,3 fokos hidegrázásos láz. ... Szerintem a veszélyes csípésekre nincs az orvosok többsége felkészülve és kiképezve......”
 • 12. tricse 2008. június 01. 10:16
  „nagyon sajnálom a picit és a családot,az anyuka tegnap nyilatkozott a tv-ben,kicsit törte a magyart,lehet ez volt a hiba?:(
  a jövőre nézve a javaslatom: az iskolai oktatásból ki kell venni a többségnek érthetetlen,megtanulhatatlan,megjegyezhetetlen és totál felesleges kémia oktatást és helyette alapvető orvosi diagnosztikát és az emberi test működését kellene oktatni,persze nem orvosi egyetemi szinten! meggyőződésem,hogy ha jól csinálnák akkor nem kontárkodás lenne a vége az ilyen esetek elkerülése pl.
  persze ez megint csak tricse-vélemény!”
 • 11. delfin1 2008. június 01. 09:13
  „Nem jutok szóhoz!! Szegény kisbaba! Hogy lehet egy komoly betegséget igy elnézni bolhacspésnek? Hogy lehet Így megalázni egy aggódó szülőt aki rohan a gyerekével az orvoshoz hogy segitséget kérjen, mert érzi-látja hogy valami baj van?! Ez szörnyű, soha nem lehet az ilyen tragédiát feldolgozni. A szülők további életüket fájdalmukkal küzködve élik meg, márha tudják mert ezt nem hiszem, hogy bárki is feltudja dolgozni! Részvétem a szülőknek. Sajnálom ezt a drága 15 hónapos kisbabát...”
 • 10. mtt 2008. június 01. 07:12
  „Mindenkit megráz az ilyen értelmetlen halál. Remélem a doktornő nem praktizálhat tovább. Vagyis jobban mondva, tartok az etikai vizsgálattól, ugyanis nálunk is tartja magát a mondás, hogy egyik holló a másiknak a szemét nem vájja ki..Mire alapozta, hogy bolhacsípés, netán ő fehérebb bőrű mint aki segítségre szorult???Mindenesetre pesze az orvos is ember, ő is tévedhet, csak általában az orvosi tévedések kézzelfoghatóbbak. Kíváncsi leszek az ügy végére, akármi is lesz, a család már nem kapja vissza a kisgyerekét...Megrázó. Részvétem nekik.”
 • 9. egy édesanya 2008. június 01. 00:01
  „Bele sem merek gondolni, mit érezhet a család. Nekem is van egy hét hónapos kisfiam, és nem tudom, mit tennék, ha elveszíteném. De azt tudom, mit tennék azzal az orvossal, akinek a felelőtlensége egy kisgyerek életébe került. Őszinte részvétem a családnak, ez olyan fájdalom, ami soha nem múlik el. Vajon még hány hasonló tragédiának kell történnie ahhoz, hogy az emberek igenis elkezdjenek figyelni a másikra? Emberek, éljünk együtt egymással, ne csak egymás mellett! Ha mi nem törődünk a másikkal, hogyan várhatjuk el, hogy velünk törődjön valaki. Itt az ideje, hogy megváltozzon az emberek hozzáállása. Akkor talán kevesebb ehhez hasonló tragédia történne. Még egyszer őszinte részvétem a családnak.”
 • 8. via 2008. május 31. 23:09
  „Sajnos már ott tartunk, hogy ha kapunk egy diagnózist, vizsgáljuk felül, ha nem akarunk meghalni?! Az orvostól kérdezni is alig mer a legtöbb ember, nehogy hülyének nézze, meg különben is nem lehet "felesleges" kérdésekkel terhelni őket. Pedig tegye meg mindenki, akinek kételyei vannak, ne gondolja, hogy idegesíti csak az orvost, meg ,hogy azt gondolják róla :fontoskodik. okoskodik stb, tegye meg főleg, ha a józan paraszti ész is azt diktálja... Hozzáteszem, sok sok jó, precíz orvos létezik. Sajnálom nagyon a családot, visszaforgatni nem lehet az időt, az a vétkes orvos megbűnhödik, de a pici már akkor sincs köztünk sajnos.Őszinte részvétem.”
 • 7. krisztinaa 2008. május 31. 22:47
  „Mivan??????!!!!!! Szegénykém. Velem mi lesz, ha valami baleset történik, vagy bármi? Már ott tartok, hogy rettegek, ha kórházba kerülök, mert "ba....k " rám!”
 • 6. Maxima 2008. május 31. 19:16
  „SZóval rongyos bolhásnak nézték a családot !Vagy olyan hülyének,hogy egy kis bolhacsípés miatt ennyit aggódnak!apropó bőrgyógyász látta a kicsit?”
 • 5. Didi 2008. május 31. 19:10
  „Nem lehet általánosítani. Többségük szívvel, lélekkel ellátja feladatát. A baj csak ott van, hogy maga a klán, nem szorja ki magábol a selejtet. A kamara is csak asszisztál hozzá. Más város, magasabb beosztás, pedig az ember nem tud változni, még az uj környezetben sem. " Lásd soproni korház, sebészet!"”
 • 4. rvil 2008. május 31. 15:54
  „Részvétem a családnak...Ezen a hozzáálláson a vizitdij sem segített volna...”
 • 3. Olvasó** 2008. május 31. 14:12
  „Nem a vizit és napidíjról van szó!!!! Ismét meghalt egy kisgyerek az orvosi felelőtlenség miatt!!! A kisfiút a kórházba beutaló körzeti orvos,gondolom tájékoztatta a kórházat a tünetekről,többek közt a lázas állapotról is.A doktornő miből gondolta vajon,hogy a bolhacsípés lázzal jár? Sajnálom a családot és részvétem.”
 • 2. matriné 2008. május 31. 11:22
  „Biztos a vizit és a kórházi napidij hiányzott az orvosi tudomány mellől! Ma már nem számít az ember élete, ha nincs becsülete! Az meg pénzben mérik egy banánköztársaságban! Legyen az fiatal vagy öreg egyre megy!”
 • 1. 2" 2008. május 31. 11:15
  „HOL VANNAK AZ IGAZ EMBERI ORVOSOK MÁR,PÉNZ NÉLKÜL...AKÁR MEG IS HAL AZ EMBER!!!

  MIRE ESKÜDTEK FEL?!
  RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyümölcsök szelídíthetik meg az agrárárhullámokat

A gyümölcsök szelídíthetik meg először a magyar agrárárhullámokat -írja a Népszabadság. A tavalyinál… Tovább olvasom