Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Borkai: „Hamis bírálat”

Borkai Zsolt győri polgármester sajtóközleményben reagált a Magyar Szocialista Párt győri szervezetének tegnapi számunkban megjelent „Durva kampány” című közleményére.

„ A távhődíjjal kapcsolatos minden szakmaiságot nélkülöző baloldali bírálat hamis és igaztalan. Több fórumon bizonyítottuk már, hogy ez az áremelés nem közvetlenül az önkormányzat és annak közgyűlése által meghozott döntés, hanem a kormány megszorító intézkedéseinek hatása. Az emelés ellenére nem Győrben a legmagasabb a távhődíj az országban, sőt, a nagyobb megyei jogú városok között a legolcsóbb. Ennek az emelésnek a mértékét a szocialista képviselők is megszavazták a közgyűlésen. Így érthetetlen a városvezetés számára, hogy miért akarják azt az áremelést elfogadhatatlannak beállítani, amivel ők is egyetértettek. A városvezetés és annak közgyűlése – beleértve az MSZP-frakciót is – a kormány megszorító intézkedései hatására csak a lakosokra áthárított összeget építette be az emelés mértékébe. A rászorultsági alapon történő elbírálásnál a legalacsonyabb kategóriában nem történt emelés, ebben a kategóriában árcsökkenés következik be. Ezt tudniuk kellene az MSZP-s országgyűlési képviselőknek is, akik a gázár-kompenzáció elvonását megszavazták a parlamentben” – áll a közleményben.
„ A tömegközlekedés tarifadíjának emelését a közgyűlés megtárgyalta és elfogadta. Erre azért volt szükség, mert a kormány áfaváltozásokkal kapcsolatos döntéseire a korábbi városvezetés nem reagált, így a Volánnál veszteségek keletkeztek, nem beszélve arról, hogy a központi normatívák sem emelkedtek, ellentétben a megszorításokkal. Mi sosem tettünk tarifacsökkentési ígéreteket a kampányban, hiszen ez felelőtlenség lett volna a részünkről” – írta Borkai Zsolt.
A politikus durva csúsztatásnak tartja, hogy a polgármesteri kabinet létrehozása 100 millió forintba került volna. „Amikor átvettük a városházát, nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van közigazgatás-menedzsment reformra. Október 1-jén 367 ember dolgozott az önkormányzatnál, majd sokan nyugdíjba vonultak, távoztak a hivatalból. Helyükre érkeztek új emberek, de még mindig vannak szabad státusok, így a kabinetiroda létrehozása nemhogy milliókba, de egyetlen pluszforintjába sem került a városnak” – fogalmazott Borkai Zsolt. A polgármester arra kérte a baloldali politikusokat, segítsék a városvezetés munkáját és támogató, szakmailag megalapozott észrevételekkel járuljanak hozzá a közös munka sikeréhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél az eredményesebb játék

Részben a sérülések miatt elmaradt a várakozástól, s a hétcsapatos NB I-ben az ötödik helyen végzett… Tovább olvasom